امیررضا خروطی*
استرس چگونه سبب افزایش تمایل ما به خوردن میشود؟
بسیاری اوقات در شرایط استرس به مصرف خوراکیهایی روی میآوریم و خوردن آنها واقعا حالمان را بهتر میکند. این رویکرد در انسان از سالها پیش شناخته شده، اما اکنون یک قطعه مهم دیگر پازل توسط پژوهشگران استرالیایی کشف شده است.
![استرس چگونه سبب افزایش تمایل ما به خوردن میشود؟](https://cdn.pana.ir/thumbnail/MTUwOWIz1uDY/gjzVaZ-S_20YtK6_oleWnZi7LTjceVfkf-tEjQhhSgVYJkTSbMZ4IZicyAcgRMj-WWFHy9iIp1lNx8-qtxRZcN02dEbH-ZTHXt1Md6nvYLQsAIKXaKdntA,,/MTUwOWIz1uDY.jpg)
مشخص شده که مصرف خوراکیهای پُرکالری در مواجهه با استرس فقط در همان لحظه سبب افزایش وزن ما نمیشود بلکه در ساختار مغزمان تغییری ایجاد میکند که هر بار بیشتر و بیشتر به این راهکار پناه میبریم.
در پژوهشهای به عمل آمده معلوم شده که استرس سازوکار ایجاد احساس سیری در مغز را تحت تاثیر قرار میدهد و ما را به مسیری هدایت میکند که به غذاهای پرکالری و شیرین تمایل بیشتری پیدا میکنیم.
در شرایط عادی بعد از خوردن مقداری از یک غذای خوشمزه، احساس سیری میکنیم و میزان تمایل ما به مصرف میزان اضافه آن، کاهش قابل توجهی پیدا میکند. اما در این پژوهش مشخص شده که استرس سبب میشود این حس مغز سرکوب شود و بنابراین بهشکلی سیریناپذیر از مصرف آن لذت میبریم.
نتیجه همه اینها اضافه وزن و چاقی خواهد بود. به همین خاطر پیشنهاد شده که تا جای ممکن استرس زندگی را کاهش دهیم و در صورت قرار داشتن در شرایط استرس، دسترسی خودمان را به خوراکیهای مضر محدود کنیم.
*دانش آموز خبرنگار
ارسال دیدگاه