دانشگاه معلم پرور خراسان جنوبی با کمبود شدید فضا و امکانات مواجه است
مهرماه سخت دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی
بیرجند (پانا) - کمبود فضا با آغاز سال جدید تحصیلی به یکی از چالشهای جدی دانشگاه فرهنگیان استان تبدیل میشود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با بیان اینکه سال آینده دانشجوی خروجی از دانشگاه فرهنگیان استان نداریم، گفت: با توجه به نداشتن دانشجوی خروجی و پذیرش دانشجویان تازه وارد، در مهر ماه مشکل کمبود فضا و تعجهیزات به خصوص فضای خوابگاهی خواهیم داشت.
حجت الاسلام محمدجواد اکبری مطلق به کمبود فضا به خصوص فضای خوابگاهی برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دو پردیس امام سجاد (ع) و باهنر مستقر هستند.
وی با اشاره به پذیرش ۸۰۰ دانشجو در مهرماه سال گذشته، افزود: با وجود کمبود فضا، سال گذشته با یک ماه تأخیر ۲۰۰ نفر از دانشجویان به قاین به عنوان ساختمان شماره ۲ دانشگاه فرستاده شدند.
نیاز استان به ۱۵۸۹ معلم
وی به پالایش وزارت گریزی زد و گفت: بر این اساس سال ۱۴۰۶ خراسان جنوبی نیازمند هزار و ۵۸۹ معلم است و با وجود کمبود فضا نمی توان پذیرش دانشجو به میزان مورد نیاز انجام داد و فارغالتحصیلی دانشجویان منوط به پذیرش به میزان مورد نیاز است.
وی کمبود فضا را باعث پراکندگی دانشجویان دانست و از دیگر مشکلات به کمبود اعتبار اشاره کرد و و افزود: کار احداث ساختمان برای دانشگاه، در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار شروع شده اما متأسفانه در زمینه پروانه زمین، عوارض شهرداری و... با مشکل مواجه شده ایم.
این مقام مسئول با بیان اینکه خروجی دانشجویان سال ۹۸، امسال از دانشگاه انجام شد، یادآور شد: با این وجود امسال فقط ورودی دانشجو خواهیم داشت و به علت عدم خروج دانشجو؛ مشکل کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی دو برابر می شود.
وی توقف طرح دانشگاه را باعث ضرر به دانشگاه و به دنبال آن استان دانست و با بیان اینکه با وجود فرهنگی بودن بیرجند، مسئولان کشوری به دنبال ارجاع دانشجویان به این شهر بودند که با توجه به کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی عملا این مهم محقق نمی شود، ابراز امیدواری کرد: با صدور پروانه، کار اجرایی دانشگاه آغاز شود.
لزوم تصمیم جهادی شهرداری و شورا
عضو مجمع خیرین دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: هزینههای لازم برای پروانه با اعتباری بالغ بر ۸۵۰ میلیون تومان پرداخت شده اما متأسفانه بارها شهرداری به علت عدم پرداخت هزینه (تغییر نوع کاربری) با پلمب کار مانع از احداث ساختمان دانشگاه شده است.
مهدی امیری آبادی زاده هزینه برآورد شده شهرداری برای تغییر نوع کاربری را بیش از چهار میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به کمبود اعتبارات اختصاص یافته به دانشگاه، پرداخت این رقم در توان دانشگاه نیست و می طلبد اعضای شورا، شهرداری و... جهادی ورود کنند.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی اولین استانی بود که طرح جامع دانشگاه فرهنگیان را به مرکز ارائه کرد، اعتبارات اختصاص یافته در سال ۹۷ به این پروژه را ۵۰۰ میلیون تومان برای مطالعه، سال ۹۸ بیش از پنج میلیارد تومان (خوابگاه و آموزشی)، سال ۹۹ بالغ بر ۹ میلیارد تومان، سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶ میلیارد تومان و سال گذشته هم بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی تأکید کرد: اگر مشکل پروانه ساختمانی نبود می توانستیم از آستان قدس رضوی برای احداث نمازخانه و از دیگر ارگانها برای احداث کتابخانه کمک بگیریم
ارسال دیدگاه