دبیر جشنواره فیلم مقاومت:

ایده مقاومت یک ایده جهان شمول برای سینماست

تهران (پانا) - دبیر جشنواره فیلم مقاومت گفت حضور آثاری در بخش‌های بلند، کوتاه و انیمشن با ۲ هزار و ۵۰۰ اثر از ۴۰ کشور نشان دهنده آن است که ایده مقاومت یک ایده جهان شمول برای سینماست.

کد مطلب: ۱۳۵۴۷۳۴
لینک کوتاه کپی شد
ایده مقاومت یک ایده جهان شمول برای سینماست

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی از خانواده رئیسعلی دلواری و حبیب والی نژاد تجلیل شد.

بر اساس این گزارش، بخش اول این مراسم با اهدای جوایزی به خانواده توانایی به تجلیل از خانواده شهید رئیسعلی دلواری و حبیب والی‌نژاد تهیه کننده سینما اختصاص داشت. سپس گروه سرود تنگسیر سرودی درباره شهیدان رئیسعلی دلواری و نادر مهدوی اجرا کردند.

در ادامه، جلال غفاری‌قدیر دبیر جشنواره با اشاره به تفاوت‌های برگزاری این دوره از جشنواره گفت: مراسم امروز یک اختتامیه نیست چراکه جنس برگزاری جشنواره، این مراسم را یک افتتاحیه قلمداد خواهد داشت، ما در جشنواره فیلم مقاومت زمینه هم‌گرایی و هم‌افزایی را ایجاد کرده‌ام لذا در آغاز راه هستیم و باید گفت تازه همدیگر را پیدا کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: جشنواره امسال با حضور در خلیج فارس به‌دنبال تحقق یک رویکرد در برگزاری جشنواره‌های فیلم بودیم، شش دستاورد در این جشنواره هدف‌گذاری شده است که اولین دستاورد تحول در رویکرد برگزاری جشنواره‌های فیلم است. دستاورد دوم کشف و استعدادیابی و حمایت و شکل‌دهی به نسلی از فیلمسازان گفتمان گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: اکران سراسری فیلم مقاومت در ایران و جهان، کمک به ائتلاف فیلمسازان جریان مقاومت، طرح موضوع مقاومت در یک تراز بین‌المللی و طرح ایده صنعت فیلم مقاومت در برابر سینمای هالیود و سینمای غرب‌زده و شرق‌زده است، مطرح شد؛ قطعا می‌توان این اختتامیه را شروعی برای تحقق این اهداف دانست.

غفاری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: پرداختن به متن و فیلمنامه در سینمای ایران و مقاومت را دغدغه این جشنواره بود متن ریشه در قصه و درام دارد که وابسته به شناخت لذا باید سینما را هدفمند کرد.

وی یادآور شد: اقتدار امروز کشورمان در خلیج فارس را ناشی از درکی است که از سینما وجود دارد و ما در جشنواره مقاومت از ایده سینمای شهید و شهادت، سینمای خلیح فارس و امید صادق، سینمای افول آمریکا و آزادی قدس و نابودی اسرائیل، سینمای زنان و جوانان و مقاومت و مقابله با امپریالیزم صحبت می‌کنیم که معتقدیم شعاری توخالی نیست بلکه از یک امکان صحبت می‌کنیم؛ همان‌طوری که ژانر دفاع مقدس مهم‌ترین بخش هویت ماست.

وی همچنین به ارایه گزارشی از روند جشنواره پرداخت و گفت: حضور آثاری در بخش‌های بلند، کوتاه و انیمشن با ۲ هزار و ۵۰۰ اثر از ۴۰ کشور نشان دهنده آن است که ایده مقاومت یک ایده جهان شمول برای سینماست. در بخش فیلم‌نامه در قالب‌های کوتاه، بلند و اقتباسی اتفاقات مهمی رخ داد که به‌نظر می‌رسد جشنواره در نگاهش برای ترویج ایده مقاومت به موفقیت رسیده است و نوید اینکه سینمای مقاومت با حضور آثار بیشتر یک سینمای بهتر در برابر سینمای غرب‌زده باشد.

دبیر جشنواره ادامه داد: اکران شش روز در جشنواره در ۷۳۵ سانس و ۷۰۰ نقطه اکران مردمی اتفاق افتاده است و کارگاه‌های آموزشی در طول جشنواره برای تربیت نسل جدید فیلمسازان اتفاق افتاد. حضور فیلمسازان در جزیزه فارسی رقم خورد تا هرکشوری قصد عبور از خلیج فارس داشته باشد باید به زبان فارسی از ایران اجازه بگیرد. این جشنواره آغازی برای یک دوره ۱۰ ساله طراحی کرده است که نیازمند حمایت است.

در ادامه، بهروز افخمی رئیس هیأت داوران هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت بیانیه هیات داوران را قرائت کرد.

ابوشریف: صهیونسیت‌ها به‌دنبال حذف عکس و تصویر‌ هستند

سپس، ناصر ابوشریف نماینده جنبش‌ حماس به تشریح اهمیت عکس و تصویر در مبارزه فلسطینی‌ها علیه رژیم صهیونسیتی پرداخت و گفت: فیلم و تصویر سلاح‌های کارآمد امروز است؛ تصویر و فیلم در مبارزات علیه صهیونسیت‌ها موجب می‌شد ما در فلسطین زمان جنگ را کاهش دهیم لذا رژیم صهیونسیتی از افراد فعال این حوزه می‌ترسد و فعالان رسانه را ترور می‌کند.

وی با تاکید براینکه رژیم صهیونیستی قاتل عکس و تصویر است، عنوان کرد: از نظر‌من عکس و تصویر مهم‌ترین سلاح‌ها در برابر جنگ امروزی است. جنبش صهیونیست با هزینه‌های سنگین واقعیت‌ها را دگرگون می‌کند درحالی که ما امکانات صهیونیست‌ها را نداریم و با تصویرهای صادقانه و بدون مونتاژ و روتوش روایت درست را منعکس می‌کنیم.

این مراسم با حضور برخی از هنرمندان و مسئولانعالی‌رتبه همچون سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، بهروز افخمی کارگردان سینما و رئیس هیئت داوران جشنواره، ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران، عبدالعلی علی‌عسگری مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سردار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه تهران بزرگ، سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا حسنی آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) سیدمحمد یاشار نادری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، علی‌اکبری تهیه کننده سینما، روح‌الله سهرابی معاون شورای پروانه و ارزشیابی سازمان سینمایی، جلال غفاری‌قدیر دبیر جشنواره، ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم شماره ۱۰، محمدحسین لطیفی کارگردان فیلم غریب، محمدرضا شرف‌الدین تهیه کننده سینما، علی غفاری کارگردان فیلم تک تیرانداز، سعید سعدی تهیه کننده فیلم گل‌های باورده، محمدتقی فهیم منتقد سینما، هادی مقدم‌دوست کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس سینما، انسیه شاه‌حسینی، عبدالحسین قدیریان نقاش و صحنه‌پرداز سینما، محسن قصابیان بازیگر فیلم منصور، مرتضی شعبانی، مصطفی شوقی مدیر خانه مستند، سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، سید محمد صادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید، لیلی عاج کارگردان فیلم سرهنگ ثریا، یوسف منصوری دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار