دلخوش اباتری در گفت‌وگو با پانا:

نگهداری و حفظ حیوانات نیازمند قانون است

حیوانات وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک مانند سوسمار، پلنگ و شیر را نمی‌توان نگهداری کرد/ باید مشخص شود که چه کسانی و در کجا صلاحیت نگهداری حیوانات را دارند

تهران (پانا) - سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه نگهداری و حفظ حیوانات نیازمند قانون است، گفت اینکه چه کسانی صلاحیت نگهداری از حیوانات را دارند و در کجا از چه حیواناتی نگهداری شود، باید در قانون مشخص ‌شود.

کد مطلب: ۱۳۵۳۹۳۲
لینک کوتاه کپی شد
نگهداری و حفظ حیوانات نیازمند قانون است

مدتی پیش طرحی موسوم به «طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» به مجلس ارائه شد که در فضای مجازی با واکنش‌های بسیاری همراه بود. گفته شده واردات، تولید، پرورش، خرید و فروش، حمل‌و‌نقل و گردانیدن اعم از پیاده یا با ماشین و نگهداری حیوانات نامتعارفی مثل تمساح، لاک‌پشت، مار، سوسمار، گربه، موش، خرگوش، سگ و میمون ممنوع می‌شود و مرتکبین به جزای نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری محکوم خواهند شد و فقط بعضی مراکز مانند هلال احمر یا آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، روستا‌نشینان، عشایر و گله‌داران در محدوده فعالیت و در تناسب با نیازهای زندگی‌شان از این طرح مستثنی شده‌اند.

کاظم دلخوش اباتری در گفت‌وگو با پانا درباره این طرح، اظهار کرد: «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک، به این معناست که نگهداری و حفظ این حیوانات نیازمند قانون است. اینکه چه کسانی صلاحیت نگهداری دارند و در کجا از چه حیواناتی نگهداری شود در این قانون مشخص می‌شود. حیوانات وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک مانند سوسمار، پلنگ و شیر را نمی‌توان نگهداری کرد.»

وی اضافه کرد: «در کمیسیون چند کارگروه تشکیل دادیم و در حال رسیدگی به این طرح هستیم.»

سخنگوی کمیسیون حقوقی قضایی مجلس گفت: «ماده واحده طرح در اوایل مرداد ماه در کمیسیون قرائت شد و کارشناسان نظرات خود را بیان کردند. مسئولانی از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، وزارت کشور، شهرداری، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در نشست‌های نخست بررسی این طرح، حاضر شدند.»

مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره اظهار کرده بود که هدف از این طرح همانطور که از عنوان آن مشخص است، حفاظت از مردم در مقابل حیوانات مضر و خطرناک است؛ این طرح هم به نفع انسان و هم به نفع حیوانات است و حتی در این طرح بیشتر به حقوق حیوانات پرداخته شده است. افراد سودجو با اقداماتی غیرانسانی از سگ‌ها، توله‌کشی می‌کنند و مثلاً از 8 سگ حاصل از این توله‌کشی 3 سگ را برمی‌دارند و بقیه را رها می‌کنند. سگ‌های رها شده، گرسنه می‌مانند و به این دلیل ممکن است که به کودکان حمله کنند؛ حال اگر قرار باشد این حیوان مهار شود یا آن را عقیم می‌کنند یا باید آن را بکشند که در هر 2 صورت، حق حیوان ضایع می‌شود. در نتیجه به منظور جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق حیوانات باید تولید، تکثیر و واردات حیوانات کنترل شود، علاوه بر سگ‌ها، نگهداری حیواناتی مانند گاندو، سوسمار و پرندگانی مانند عقاب نیز در کشور رواج دارد که این موارد به هیچ عنوان صحیح نیست و ظلم به این حیوانات است؛ سگ‌های آپارتمانی در نژادهای مختلف نیز همین گونه‌اند چرا که بشر برای استفاده خود این حیوان را با تغییرات ژنتیکی به وجود آورده است. همچنین بیماری‌های مختلفی از حیوانات به انسان منتقل می‌شود که بنده در طرح صیانت به 34 مورد از این بیماری‌ها اشاره کرده‌ام همچنین قوانین تنظیم‌ شده در کشورهای مختلف جهان د‌رخصوص موضوع مورد بحث نیز در طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک دیده شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار