در نشست خبری تشریح شد؛

اعلام جزئیات برگزاری بیست‌ونهمین اجلاس نماز

۶۲ هزار مدرسه کشور دارای نمازخانه است/ ۴۵ هزار امام جماعت در مدارس فعالیت می‌کنند/ اجلاس نماز از شبکه شاد و صداوسیما به‌صورت زنده پخش می‌شود

تهران (پانا) - نشست خبری بیست‌ونهمین اجلاس سراسری نماز با شعار «نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده» صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور، قائم مقام ستاد و مسئولان کمیته‌های اجلاس در ساختمان شهید‌رجایی وزارت کشور برگزار شد.

کد مطلب: ۱۳۴۰۹۴۴
لینک کوتاه کپی شد
اعلام جزئیات برگزاری بیست‌ونهمین اجلاس نماز

‌حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی در ابتدای این نشست اظهار کرد: تاریخ نماز با تاریخ بشریت همدوش است. مسأله نماز و مسجد ارگان‌ها و مسئولانی دارد، ائمه جمعه را شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و دانشگاه‌ها را نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و به همین ترییب؛ ‌آن چیزی که متولی نداشت نماز دانش‌‌آموزان بود. ما با اشاره مقام معظم رهبری این ستاد نماز ‌را تشکیل دادیم و هر سال اجلاس نماز برگزار می‌شود، ارگان‌های مختلفی هم با ما همکاری می‌کنند. هر سال برای این اجلاس رهبر انقلاب پیام صادر می‌کنند، رئیس‌جمهور اجلاس را افتتاح می‌کند.

وی با بیان اینکه به خاطر کرونا دو سه سال ‌این اجلاس تعطیل شد ولی امسال با اجازه رهبر انقلاب قرار است این اجلاس برگزار شد، گفت: ‌صدها کتاب و شعر در وصف نماز نوشته شده است، صدها مسجد در جاده‌ها ساخته شده است، در این چند سال آموزش و پرورش هرجا مدرسه ساخته نمازخانه هم ساخته است. امسال هم بیست‌ونهمین اجلاس برگزار خواهد شد، مخاطبان ما در این اجلاس دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان هستند که بیش از ۱۰۰ هزار نفرند، معلمان آینده هستند و شغل مقدس معلمی را انتخاب کرده‌اند و همچنین دانشجویان و دانش‌آموزان مخاطبان ما هستند.

سخنرانی رئیس‌جمهوری و وزرای آموزش و پرورش و کشور در اجلاس نماز

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: این اجلاس یک اذان است، همه مسئولان متوجه اهمیت این موضوع خواهند شد. اجلاس نماز یک روزه است و ۶ بهمن با پیام رهبر انقلاب شروع می‌شود و ریاست‌جمهوری آن را افتتاح می‌کنند، وزرای کشور و آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه فرهنگیان در این اجلاس سخنرانی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه صدها مقاله از سوی دانشجومعلمان در این اجلاس ارائه شده که تعدادی از آن‌ها در روز اجلاس ارائه خواهد شد‌‌، گفت: نماز برای بنده و امثال بنده نیست. وظیفه ما رسیدگی به نماز است؛ امتیاز جمهوری اسلامی ایران است که مسائل خدا در آن مطرح شود وگرنه انرژی هسته‌ای و زیرساخت‌ها و فرودگاه و پیشرفت‌های علمی و ... در همه کشورها هست. هنر ما این است که درس‌های رسمی دنیا را بخوانیم و رابطه گرمی هم با خدا داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی اضافه کرد: ‌با این اجلاس موج خوبی راه خواهد افتاد، نماز اجباری نیست، در مدارس هم اجبار نمی‌کنیم اما باید امکانات مانند نمازخانه و ... را فراهم کنیم که اگر کسی خواست نماز بخواند بتواند و همه چیز فراهم باشد، نمازخانه و امام جماعت باشد. بیش از ۹۵ درصد بچه‌هایی که به جبهه رفتند بچه‌های مسجد بودند. اگر کسی دلش به حال بچه‌اش می‌سوزد که دچار فساد نشود یکی از راه‌ها نماز است. امیدوارم که هرچی کوتاهی کردیم خدا ببخشد و از این به بعد نماز را جدی بگیریم. من تاسف می‌خورم که چرا در هر شهری یک گروه اذان نیست. در همه شهرها گروه تواشیح و سرود و ... هست اما گروه اذان نیست. تمام کسانی که غصه نسل آینده را می‌خورند به نماز فکر کنند. اگر مذهب و دین باشد خیلی از مفاسد از بین می‌رود.

دریافت بیش از ۳۸۰۰ تجربه و ایده و حدود هزار مقاله در اجلاس بیست‌ونهم

وی با بیان اینکه برای این اجلاس یک‌روزه ۳۸۰۰ اثر و نزدیک به هزار مقاله دریافت شده است، گفت: نماز اگر احیا شود خیلی از کارها روبه‌راه می‌شود. خداوند همه کمالات را در نماز جاسازی کرده است. هر کمالی که بخواهیم، عدالت، نظم، خورشید، ماه، آب، خاک، یاد شهدا، رنگ، عطر و گلاب و من یک کتاب نوشتم که در آن ۱۵۰ نوع کمال در نماز مشخص شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در پایان از همه دست‌اندرکاران برگزاری این اجلاس قدردانی کرد.

احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز نیز در این نشست اظهار کرد: ما در ستاد اقامه نماز با کمک صاحب‌نظران کشور یک سند در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۲۰ تدوین کرده‌ایم و ابلاغ شده است. متناسب با این، یک سند میانی در هر استان تحت عنوان سند ۵ ساله تدوین شده که نیمی استان‌ها کار تدوین است سند را تمام کرده‌اند و نیمی دیگر نیز در حال بررسی هستند.

وی ادامه داد: ما یک دستگاه سیاست‌گذار هستیم، همه نیروی انسانی ما در کشور حدود ۱۰۰ نفر هستند و بنا نداریم از این هم بیشتر شود اما دستگاه‌ها و افراد زیادی به ما در تحقق اهداف ستاد کمک می‌کنند.

امروزه ۳۰ هزار نفر از افراد‌ واجد الشرایط برای اقامه نماز وارد مدارس می‌شوند

زرهانی اضافه کرد: در آموزش و پرورش تا قبل از کرونا حدود ۱۷ هزار عالم و فاضل و طلبه وارد مدارس می‌شدند و نماز اقامه می‌کردند ولی در دوران کرونا این تعداد به کمتر از ۶ هزار نفر کاهش یافت اما با اجرای طرح امین امروز نزدیک به ۳۰ هزار نفر از افراد‌ واجد الشرایط برای اقامه نماز وارد مدارس می‌شوند.

وی با بیان اینکه ۴ دستگاه ستاد اقامه نماز، وزارت کشور، دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش و پرورش پای کار برگزاری اجلاس نماز هستند، افزود: نزدیک به ۲ هزار موضوع در فراخوان اول و ۱۸۰۰ مطلب هم در فراخوان دوم دریافت شد که حدود ۹۰۰ مطلب مقاله و بقیه ایده و تجربه هستند. در فراخوان دوم ۲۱ محور مطرح شد و اساتید و متفکران مقالات خود را فرستادند و تمام تجارب و ایده‌ها و مقالات در کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه فرهنگیان بررسی شد.

زرهانی با بیان اینکه گزارش ‌۱۰ اثر برگزیده در اجلاس ‌ارائه می‌شود، گفت: در تمام اجلاس‌ها رهبر انقلاب پیام دادند و این نشان از حسن نظر ایشان به این امر مهم نماز دارد. رئیس‌جمهور و دو نفر از وزرا نیز سخنران این نشست خواهند بود.

قائم مقام ستاد اقامه نماز تاکید کرد: در جامعه انگیزه زیادی برای تولید آثار در حوزه نماز سراغ داریم، ما جشنواره‌‌ای را سال گذشته در اواخر دهه فجر تحت عنوان فجر تا فجر برگزار کردیم از کودکان تا اساتید دانشگاه تقاضا کردیم که اثر فرهنگی، هنری، علمی و تصوریزی در حوزه نماز را برای ما بفرستند که بالغ بر ۲۴ هزار اثر به دست ما رسیده است. می‌خواهم بگویم که در جامعه چنین انگیزه‌ای وجود دارد.

وی با بیان اینکه موضوع دانش‌آموزی و دانشحومعلمی از موضوعات مهم اجلاس بیست‌ونهم است، گفت: بعد از اجلاس کارگروه‌هایی تشکیل خواهیم داد که روی چه بایدکردها تمرکز می‌کنیم. یعنی اینکه مدرسه، دانشگاه و آموزش و پرورش باید چه کار کنند را ابلاغ خواهیم کرد. کارهای ‌دیگری را هم شروع کرده‌ایم از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی، برای خانواده‌ها، مربیان و معلمان و اساتید دانشگاه، سرفصل‌ها و دوره‌های آمزوشی تعیین شده است و شروع به آموزش کرده‌ایم و این کار همچنان استمرار خواهد کرد چون ما فکر می‌کنیم مقدمه هر تحولی ایجاد دانش نو است.

میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و ‌مدیر کمیته فرهنگی اجلاس نماز نیز در ادامه این نشست گفت:‌ شعار این اجلاس نماز، مدرسه، دانشگاه، خانواده و معلمان آینده است که بخش عمده‌ای از اضلاع این شعار به آموزش و پرورش بازمی‌گردد. قطعا اجلاس بیست و نهم فرصتی ‌برای فرهنگ‌سازی نماز در بین دانش‌‌آموزان است. ‌از آن‌جا که سه صلح خانواده و مدرسه و معلم یکی از سنگین‌ترین و اصلی‌ترین وظایف را در‌ در این مقوله بر عده دارند ‌می‌توانیم بگوییم این سه ضلع ‌فرهنگ‌سازترین عناصر اجتماعی و فرهنگی جامعه برای امر اقامه نماز در بین کودکان و نوجوانان هستند.

برگزاری جشن تکلیف برای ۷۰۰ هزار دانش‌آموز دختر و ۶۶۰ هزار دانش‌آموز پسر

وی ادامه داد: ما در حال حاضر در سال تحصیلی جاری ۷۰۰ هزار دانش‌آموز دختر سوم دبستان در آستانه تکلیف و ۶۶۰ هزار دانش‌آموز پسر که آن‌ها هم در آستانه تکلیف هستند. مراسمی برای این افراد به عنوان جشن تکلیف در نظر گرفته شده است که برای دختران تا آخر بهمن در جریان است و برای پسران تا پایان سال تحصیلی برگزار خواهد شد.

باقری اضافه کرد: یکی از کارهای دیگر کمیته فرهنگی ‌شماره معکوس اجلاس از ۱۷ روز مانده به اجلاس و مسابقات نماز در فضای شاد بوده است.‌

فعالیت ۴۵ هزار امام جماعت در مدارس

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از اضلاع اقامه نماز در جامعه و مدارس، توانمندسازی نیروی انسانی است. ما در مجموعه آموزش و پرورش مجموعه کنشگرانی که می‌توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند را شناسایی کرده‌ایم. در ایام کرونا حدود ۶ هزار نفر داشتیم و اکنون امام جماعت ثبت‌شده ما ۴۵ هزار نفر امام جماعت است که ۲۲ هزار نفر آن روحانی هستند و ‌۲۳ هزار نفر فرهنگیانی هستند که نقش امام جماعت مدارس را بر عهده د دارند.

باقری گفت: همزمان با برگزاری اجلاس علاوه بر حضور رسانه‌ها، در جوار اجلاس یک استودیوی شاد راه‌اندازی خواهد شد و همه دانش‌‌آموزان و معلمان و اولیا را در برگزاری اجلاس و حواشی آن سهیم‌ خواهیم کرد.

۶۲ هزار مدرسه کشور دارای نمازخانه است/ وجود ۳ هزار مسجد در جوار مدارس

میکائیل باقری افزود: ما در آموزش و پرورش حدود ۳ هزار مسجد در جوار مدارس داریم که طرح پیوند مدرسه و مسجد و منزل را مستمرا انجام می‌دهند. به صورت ویژه در این ایام به کانون مساجد پیش اجلاس برگزار کند. حدود ۱۱۰ هزار مدرسه در کشور داریم که حدود ۲۵ هزار مدرسه کمتر از ۲۰ نفر دانش‌آموز دارند و ۶۲ هزار مدرسه نماز‌خانه دارند.

قشقایی دبیر شورای فرهنگی وزارت کشور و مسئول کمیته ارزشیابی اجلاس نیز تاکید کرد: ما برنامه‌ریزی کردیم که ارزیابی اقدامات اجلاس را داشته باشیم تا در اجلاس‌های بعدی نقاط ضعف و قوت را اصلاح و تقویت کنیم.‌

تجلیل از ۷ دستگاه برتر خادم نماز از سوی رئیس‌جمهوری

مهدیان، معاون برنامه‌ریزی ستاد اقامه نماز نیز افزود: یکی از برنامه‌های این اجلاس تجلیل از خادمان نماز است. در سال ۱۴۰۰ قریب به ۷ هزار نفر را از طریق سامانه سجاده مورد ارزیابی قرار دادیم و مبنای ما فعالیت هر دستگاه در امر ترویج نماز بود که در مجموع ۷ دستگاه شایسته تقدیر ویژه شدند که در این اجلاس ‌توسط رئیس‌جمهوری تجلیل خواهند شد.

تقدیر از ۵ مقاله برتر دانشجومعلمان در اجلاس نماز

حجت‌الاسلام و المسلمین میرمحمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان نیز یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود که گفت: در ششم بهمن این اجلاس در سالن وزارت کشور برگزار خواهد شد. نماز، مدرسه، دانشگاه و معلم آینده شعار این اجلاس است و تفاوت این اجلاس با اجلاس‌های سابق این است که نگاه تحولی دارد و آن هم توجه به آینده‌سازان کشور بوده است.

وی ادامه داد: کمیته علمی که به دانشگاه فرهنگیان واگذار شد ما ابتدا برای کل کشور فراخوان تدوین و ارسال کردیم که ‌مقالات و آثار خوبی دریافت شد که در سه مرحله داوری شد و مقالاتی که حائز رتبه شدند مجددا راستی‌آزمایی شدند و در نهایت مقالات نهایی شامل ۵ مقاله تقدیر خواهتد شد. مقالات اول تا سوم نیز ‌در بعدازظهر روز پنجشنبه ارائه خواهند شد.

میرمحمدی افزود: اساتید کمیته داوری از سوی دانشگاه فرهنگیان و اساتید بقیه دانشگاه‌ها انتخاب شدند و ‌نگاه تحولی به این اجلاس داشتیم و امیدواریم به نوجوانان و جوانان توجه ویژه داشته باشیم و امیدوارم به صورت ویژه به امر نماز پرداخته شود. دانشجومعلمان ما بیشتر از سایر دانشگاه‌ها به امر نماز می‌پردازند چون آینده‌سازان را تربیت می‌کنند. الان طبق آمار حدود ۵۰ دانشجومعلمان دانشجویان فرهنگیان در نماز شرکت می‌کنند.

پخش زنده اجلاس نماز از شبکه شاد و صداوسیما

صالحی، مدیرکل تبلیغات و اطلاع‌رسانی اجلاس بیست‌ونهم نماز نیز خبر داد که این اجلاس به صورت زنده از طریق شبکه شاد و صداوسیما پخش خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار