موضوع نماز در آموزشوپرورش در صدر سیاستهای ستاد اقامه نماز قرار دارد
تهران (پانا) - قائممقام ستاد اقامه نماز بر برنامهریزی برای آموزش نماز، معارف نماز، آداب نماز و فلسفه نماز با زبان ساده به نسل نو و ایجاد زمینههای انتقادی برای گرایش به نماز بهصورت داوطلبانه و خودانگیخته تاکید کرد.
احمد زرهانی صبح امروز در جلسه کمیته علمی سیامین اجلاس سراسری نماز اظهار کرد: نماز، مسأله اول فرهنگ اسلامی است. آنچه که رسالت دستگاه تعلیم و تربیت است، برنامهریزی برای آموزش نماز، معارف نماز، آداب نماز و فلسفه نماز با زبان ساده به نسل نو و ایجاد زمینههای انتقادی برای گرایش به نماز به صورت داوطلبانه و خودانگیخته است.
وی ادامه داد: در این زمینه معلم، مدیر، رسانهها و والدین وظیفه مشترک دارند. اگر بتوانیم برنامهای ارائه دهیم که به این هدف برسیم به رسالت خود عمل کردهایم.
قائممقام ستاد اقامه نماز اضافه کرد: اجلاس سیام با عنوان «نماز نسل نو، تکیهگاه اصلی نظام تعلیم و تربیت» است. موضوع نماز در آموزش و پرورش در صدر سیاستهای ستاد اقامه نماز قرار دارد. یکی از کارهایی که باید به موجب دستورالعمل این اجلاس انجام دهیم، شناخت مسأله، کاستیها و نقاط قوت و ضعف و ارائه برنامه است.
وی افزود: ۲ دسته کمیسیون داریم، کمیسیون ملی و کمیسیون استانی. این مجموعهها باید وضع موجود را رصد کنند و ببینند ما با چه مشکلاتی مواجه هستیم، نیمرخ نماز در نسل نو چه هست، فرصتها و امکانات به چه صورتی است و با تلفیق و تجزیه و تحلیل این دادهها چه برنامهای را باید ارائه دهیم تا در میانمدت وضعیت نماز در نسل نو بهبود پیدا کند و در وضعیت مناسبی قرار بگیریم.
زرهانی با بیان اینکه این فرآیند ۲ دستاورد دارد، گفت: دستاورد اول در حیطه استان است و در سطح ملی تلفیق و ترکیب مجموع یافتهها اتفاق میافتد تا وزیر آموزش و پرورش در اجلاس زنجان گزارش کاملی ارائه دهد در این باره که آموزش و پرورش در ۱۰۰ هزار مدرسه برای اقامه نماز با چه موانعی مواجه هستند و چه فرصتها و امکاناتی دارند و در طی یک برنامه ۵ ساله چه اقدامی باید انجام دهیم.
قائممقام ستاد اقامه نماز تاکید کرد: اگر با قوت وارد میدان شویم و از امکانات علمی و تخصصی دانشگاهیان بهویژه دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم و با کمک اینها صورت مسأله را به درستی دریابیم و امکانات را شناسایی، مشکلات را احصا کنیم و برنامه بدهیم به نتایج خوب دست پیدا خواهیم کرد.
زرهانی با قدردانی از مدیران معاونت پرورشی برای ایجاد سامانه نورینو و زمینهسازی گسترده برای فعالیتهای قرآنی در این بستر گفت: برای همه مدارس طرح و برنامهای را با کمک آموزش و پرورش تدوین کردهایم. طبق تفاهمنامه ستاد اقامه نماز و وزارت آموزش و پرورش، تکالیف ستاد در استانها مشخص است.
وی با تاکید بر اینکه باید منویات مقام معظم رهبری را تحقق ببخشیم، اظهار کرد: ارتباط ما با مدارس تیزهوشان، غیردولتی، روستایی، دولتی و... مهم است. ما باید یک تشریک مساعی جامع برای موضوع نماز بین همه نهادهای متولی تعلیم و تربیت با یک مدیریت جهادی ایجاد کنیم.
منصور سرگزی نیز در ادامه این جلسه گفت: سیامین اجلاس سراسری نماز با موضوع نماز نسل نو و با تمرکز بر نقش مدرسه، مسجد و دانشگاه به میزبانی استان زنجان برگزار خواهد شد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز با اشاره به ارکان و متولیان سیامین اجلاس نماز خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش به عنوان رکن این جریان معنوی و مقدس، نقش محوری در این اجلاس خواهد داشت.
سرگزی افزود: اجلاس سراسری ۷ کمیته دارد. در سطح ملی در خدمت ۱۳ نهاد متولی نماز نسل نو هستیم. بناست یک گردش کار مناسب در این کمیتهها اتفاق بیافتد.
وی تاکید کرد: هدف این اجلاس بااهمیت، ترویج نماز در میان نسل نو است و در این زمینه نقش آموزش و پرورش بسیار مهم است تا انشاءلله محصول مناسبی به دست بیاید.
ارسال دیدگاه