وزیر آموزش و پرورش در همایش خیرین مدرسه‌یار؛

مسئولیت‌های اجتماعی در دنیا برای معافیت از مالیات است اما در ایران معنای نیکوکاری دارد

تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش گفت مسئولیت‌های اجتماعی در دنیا معمولا درخصوص معافیت از مالیات است اما در فرهنگ ما به عنوان یک کار نیک از آن یاد می‌شود چون بخشی از فرهنگ خوب جامعه است.

کد مطلب: ۱۳۱۷۰۹۴
لینک کوتاه کپی شد
مسئولیت‌های اجتماعی در دنیا برای معافیت از مالیات است اما در ایران معنای نیکوکاری دارد

یوسف نوری در همایش خیرین مدرسه‌‌یار که با همت جامعه خیرین مدرسه‌ساز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به سخنان شهید باهنر در خصوص آموزش دانش‌آموزان، اظهار داشت: شهید باهنر می‌فرمایند تربیت را از جایی شروع کنید که متربی می‌خواهد و به جایی برسانید که خودتان می‌خواهید؛ مبحثی که در نظام‌های آموزشی جهان و ایران کمتر به آن توجه شده و نیاز امروز ما است که بیشتر به این کلام این شهید بزرگوار دقت و توجه کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها به ۴ دسته تقسیم می‌شوند، گفت: ابتدا موسسات آموزشی آموزش‌محور که سواد اسمی یعنی سیستم حافظه‌محور و مدرک‌گرا را در جامعه جاری می‌کنند را شاهد هستیم، پس از آن موسسات پژوهشی هستند که صاحب پژوهش‌‌هایی در حوزه‌های مختلف به صورت کمی و کیفی را انجام داده‌اند و نتیجه آن سواد مفهومی شده است. سومین دسته از این تقسیم‌بندی موسسات کارآفرین محور هستند که اقدام به خلق کارآفرین می‌کنند، سوادی که این گروه از موسسات تولید می‌کنند سواد عملکردی است. در انتها نیز موسسات آموزشی قرار دارند، موسساتی که مسئولیت اجتماعی را ایفا می‌کنند و علاوه بر آموزش فرد در کنار پژوهش و به ظهور رساندن پژوهش فرد می‌توانند حاصل آن را برای کمک به دیگران به کار گیرند. چنین سوادی، سواد چند بُعدی است.
وی با اشاره به مبحث مسئولیت اجتماعی و سواد چند بعدی بیان کرد: برای رسیدن به این مباحث باید ازخودگذشتگی داشت. در جامعه باید موضوعات انفاق و نیکوکاری را گسترش داد و خداراشکر این موضوع در جامعه ما فراگیر است.
نوری تصریح کرد: رتبه کشور ما از نظر تعداد خیرین در دنیا کمتر از ۱۰ نبوده است اما در شاخص‌های جهانیِ بخشش نقص داریم چون امور خیر را به ثبت نمی‌رسانیم و این یعنی باور به فرهنگ خیر در جامعه ما بدون هیچ چشم‌داشتی وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: مسئولیت‌های اجتماعی در دنیا بیشتر در خصوص معافیت از مالیات است اما در فرهنگ ما به عنوان یک کار خوب از آن یاد می‌شود چون بخشی از فرهنگ خوب جامعه است.
وی در پایان با بیان اینکه زمینه‌های مشارکت اولیا در مدارس فراهم نشده است، گفت: امیدواریم در راستای برنامه‌های نظام تعلیم و تربیت و امر مدرسه‌یاری، این همایش بستر حضور مردم و اولیا را فراهم کند. می‌دانیم قسمتی بزرگ از این کار وظیفه ما است و امیدواریم قرارگاه عدالت‌ تربیتی و نصیب برابر آموزشی این کار را انجام دهد.
در پایان این همایش تعدادی از خیرین مدرسه‌ساز از جمله محمد تقی اختیاری از موسسه راه ایمان، وحید صباغیان از موسسه همره افق قریب، علی راد از موسسه جامعه یاوری فرهنگی، سید محمدحسن داوودی از مدرسه کودکان کار صبح رویش، سیدمنصور واعظ پور از گروه سابقون و بنیاد خرد و ابراهیم اعتصام از موسسه مردم نهاد جهادی رویش مهر به صورت مستقیم گزارش فعالیت‌های انجام شده را در اختیار وزیر آموزش و پرورش و حاضرین در این همایش گذاشتند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار