بچهها را بدون «صبحانه» به مدرسه نفرستید
تهران (پانا) - یک متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت وعده صبحانه در برنامه غذایی دانشآموزان، گفت بیتوجهی به این وعده موجب افت تحصیلی دانشآموزان میشود.
به گزارش ایسنا، هادی عبداللهزاد با تاکید بر تاثیر تغذیه مناسب بر سلامت وقدرت یادگیری دانش آموزان گفت: در همین راستا نیاز است والدین توجه جدی به این موضوع داشته باشند.
وی مهمترین وعده غذایی برای دانش آموزان را صبحانه عنوان کرد و افزود: صرف یک وعده غذایی پیش از شروع مدرسه و کلاس درس موجب می شود دانش آموزان انرژی و تمرکز لازم برای یادگیری را داشته باشند.
عبداللهزاد ادامه داد: عدم صرف وعده صبحانه با اختلال در تمرکز و یادگیری دانش آموزان میتواند منجر به افت تحصیلی آنها شود و تحقیقات نشان داده که صرف صبحانه نقش موثری در موفقیت دانش آموزان دارد.
این متخصص تغذیه گفت: همچنین با توجه به قرارگیری دانشآموزان در سن رشد، صرف صبحانه مقوی و با ارزش غذایی بالای میتواند نقش مهمی در بهبود رشد آنها داشته باشد.
عبداللهزاد با اشاره به تاثیر صبحانه در پیشگیری از افزایش وزن دانشآموزان افزود: صرف وعده صبحانه موجب میشود دانش آموزان در طول روز نتوانند سراغ خوراکی های مضر مانند چیپس و پفک بروند و همین امر در پیشگیری آنها از ابتلا به چاقی و اضافه وزن بسیار موثر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره بیاشتهایی برخی دانشآموزان برای صرف وعده صبحانه نیز اظهار داشت: اگر وعده شام زودتر صرف شده و دانشآموزان زودتر به خواب بروند، به تدریج اشتهای لازم را برای صرف این وعده پیدا خواهند کرد.
عبداللهزاد بر تنوع وعده صبحانه برای علاقمند شدن دانشآموزان به صرف آن هم تاکید کرد و افزود: برای این وعده میتوان از انواع مواد غذایی مانند تخم مرغ آبپز، عدسی، خوراک لوبیا، پنیر و گردو، کره و مربا، عسل و کره و... استفاده کرد.
این متخصص تغذیه در ادامه صرف وعده نهار برای دانش آموزانی که شیفت بعدازظهر به مدرسه میروند را هم همپای وعده صبحانه بسیار با اهمیت دانست و تاکید کرد: قبل از شروع مدرسه باید یک وعده غذایی برای تامین انرژی صرف شود.
عبداللهزاد در ادامه با اشاره به اهمیت میان وعدهها در تغذیه دانش آموزان گفت: میان وعده ها بعد از سه تا چهار ساعت بعد از صرف وعده صبحانه یا نهار می توانند انرژی مورد نیاز دانش آموزان را برای مابقی فعالیت روزانه آنها تامین کنند.
وی افزود: میوه ها بهترین گزینه برای میان وعده ها هستند و توصیه می شود والدین به جای آبمیوه خود میوه را برای دانش آموزان تهیه کرده و به عنوان میان وعده در کیف آنها بگذارند. همچنین انواع خشکبار مانند بادام، گردو، فندق و پسته هم برای میان وعده مناسب هستند.
عبداللهزاد ادامه داد: مصرف شیر و لبنیات هم برای دانش آموزان و رشد آنها بسیار حائز اهمیت است و توصیه می شود والدین در صورت امکان شیر و سایر انواع لبنیات را هم در میان وعده دانش آموزان قرار دهند.
وی تصریح کرد: برای میان وعده ها همچنین می توان از انواع لقمه های خانگی مانند لقمه نان و پنیر، کره و مربا، تخم مرغ آبپز، سیب زمینی آبپز، کوکو و ... استفاده کرد.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: حتما در لقمه های خانگی از سبزیجات مختلف هم استفاده شود که هم مفیدتر بوده و هم برای دانش آموزان جذابیت و تنوع بیشتری داشته باشد.
ارسال دیدگاه