عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
تختهای بیمارستانی از بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده است
تهران (پانا)- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت که سازمان جهانی بهداشت ریسک آبله میمونی را در جهان در سطح متوسط گزارش کرده است، اما به نظر میرسد سرنوشت این بیماری هیچ شباهتی به کرونا نخواهد داشت، چراکه علائم و مشخصات متفاوتی دارند.
مسعود مردانی با عنوان این مطلب که موارد کرونا به نحو چشمگیری در دنیا کاهش پیدا کرده است، گفت: در ایران نیز موارد بیماری کاهش داشته وتختهای بیمارستانی از بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده است. در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها نیز بیماران غیر کرونایی بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه تعداد موارد سرپایی کرونا هنوز به صفر نرسیده ولی به نحو چشمگیری کاهش یافته است، افزود: چندی پیش، شیوع بیماری آبله میمونی توجه جامعه جهانی را به سمت خودش جلب کرد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اولین مورد آبله میمونی در انسان در سال ۱۹۷۰ تشخیص داده شد و موارد بیماری خیلی ناچیز و از کشورهای آفریقایی گزارش میشد.
وی افزود: با مسافرت به این کشورها، ویروس به دفعات از آفریقا به کشورهای دیگر وارد شده است. در سال ۲۰۰۳ در آمریکا (۷۲ مورد)، در سال ۲۰۱۷ در نیجریه، از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ در اسرائیل (یک مورد)، در سال ۲۰۱۹ در سنگاپور (یک مورد)، در سال ۲۰۲۱ در انگلستان و ایرلند (چهار مورد)، ولی اکثر موارد از اول ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱ در کشور جمهوری کنگو (۲۷۰۰ مورد بیماری و ۷۲ مرگ) گزارش شد.
مردانی با بیان اینکه شیوع بسیار بالای این بیماری طی چند ماه اخیر گزارش شده است، اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲.۶۱ هزار و ۷۵۳ مورد آبله میمونی از سطح ۱۰۵ کشور دنیا به ثبت رسیده است. موارد مرگ و میر به اندازه کرونا بالا نیست و کل مرگ و میر این بیماری در سطح دنیا ۲۳ مورد بوده است.
به گفته وی، نکته حائز اهمیت این است که اکثر کشورهای همسایه، به خصوص کشور ترکیه و امارت متحده عربی، عربستان سعودی و حتی بحرین و چند کشور دیگر، مواردی از این بیماری را گزارش کردهاند و به نظر میرسد با توجه به مراودات با کشورهای همسایه، امکان ابتلای هموطنان وجود دارد. از این رو باید سیستم بهداشتی، درمانی کشور آمادگی لازم برای برخورد با موارد بیماری را داشته باشد.
مردانی در ادامه عنوان کرد: نکتهای که اپیدمی آبله میمونی را منحصر به فرد میکند، بروز آن در افراد هموسکچوال است (آقایانی که با همجنس خودشان تماس جنسی دارند). در دنیا ۹۷.۴ درصد موارد بیماری در آقایان گزارش شده و ۹۰.۹ درصد موارد بیماری در آقایانی که با همجنس خود رابطه جنسی دارند، گزارش شده است،
استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت ریسک این بیماری را در جهان در سطح متوسط گزارش کرده است، اما به نظر میرسد سرنوشت این بیماری هیچ شباهتی به کرونا نخواهد داشت، چراکه علائم و مشخصات متفاوتی دارند.
به گفته مردانی، سازمان بهداشت جهانی درصدد تغییر نام این بیماری به منظور کاهش هجمههای وارد شده به بیماران است.
ارسال دیدگاه