در گفتوگو با پانا مطرح شد؛
پاسخ نماینده مردم تهران در مجلس به انتقادات طرح جدید کمیسیونهای ماده ۱۰۰
فعالیت کمیسیون ماده ۱۰۰ نهادینهکردن تخلفات ساختوساز است
تهران (پانا) - عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که در برخی شهرها ۱۲۰ درصد پروندههای ساختوساز به کمیسیون ماده ۱۰۰ میرود یعنی برخی پروندهها چند بار به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفتهاند و این یعنی تخلف در کمیسیون ماده ۱۰۰ نهادینه شده است.
اقبال شاکری در گفتوگو با پانا درباره اینکه برخی به طرح جدید مجلس برای کمیسیونهای ماده ۱۰۰ انتقادهایی را مطرح کردهاند، گفت: «بخش کارشناسی کشور کمیسیونهای ماده ۱۰۰ را ناکارآمد تشخیص دادهاند و معتقدند ما خلاف را رسمی میکنیم و سازندگان با نقشههای اولیه مجوز ساخت میگیرند اما در پایان ساختمان دیگری از کار درمیآید و این اصلا قابل قبول نیست و نمیشود شهر را اینگونه اداره کرد. باید زیربنا، معماری و تعداد طبقاتی که ساخته میشود مشخص باشد.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «در برخی شهرها ۱۲۰ درصد پروندههای ساختوساز به کمیسیونهای ماده ۱۰۰ میرود که بهخاطر این است که برخی پروندهها چند بار به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفتند و این کار درستی نیست و از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ خلاف را نهادینه و سیستمی میکنیم.»
شاکری معتقد است: «در تخلفات ساختمانی، کسانی که دارای مکنت و امکانات هستند بیشترین سود را میبرند و مردم عادی بیشترین ضرر را میکنند. یک فرد عادی که میخواهد در حیاط یا پشت بامش یک سایهبان بزند تخریب و جمع میشود و آنهایی که چند طبقه و هزاران متر مربع خلاف میکنند پولش را میدهند و سودش را میبرند.»
این عضو کمیسیون عمران مجلس درباره برخی انتقادها به طرح مجلس از سوی مدیریت شهری تهران نیز گفت: «بعید میدانم شهرداری و شورا مخالف جلوگیری از تخلف باشند و همه موافق این هستند که جلوی این کار گرفته شود در غیر این صورت کمیسیون ماده ۱۰۰ را نمیگذاشتند. بر اساس این طرح در اصلاحیه کمیسیون ماده ۱۰۰ امکان تغییر نقشه وجود ندارد؛ یعنی نقشهای که بر اساس طرح تفصیلی در ابتدا ارائه میشود نه در طی چند مرحله. این اصلاح باعث میشود متروپلها دیگر در شهرهای ما شکل نگیرد و ساختمانی که قرار بوده هزار متر ساخته شود اما به ۵ هزار متر افزایش پیدا میکند و یک ناظر نظام مهندسی هم دارد مشکل نظارت و کنترل پیدا نکند. وقتی همه اقدامات بر مبنای آن نقشه انجام شود دیگری چیزی به نام کمیسیون ماده ۱۰۰ دیگر نداریم.»
ارسال دیدگاه