بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای؛ با تأکید بر اجرای کامل توافق هستهای ایران
تهران (پانا) - سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی خود در ازبکستان، خواستار اجرای کامل توافق هستهای ایران توسط تمام طرفها شد.
به گزارش ایرنا، این نشست که در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شد، در بیانیه پایانی خود تأکید کرده است: کشورهای عضو بر اجرای ادامه دار برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه هستهای ایران (برجام) و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تأکید دارند.
این بیانیه افزود که کشورهای عضو شانگهای از طرفها میخواهند به تعهداتشان در راستای اجرای جامع، کامل و موثر برجام متعهد باشند.
سران سازمان شانگهای همچنین ضمن تأکید بر اهمیت توسعه همکاریهای دفاعی و امنیتی، بر ضرورت برگزاری رزمایشهای مشترک نظامی برای مبارزه با تروریسم برای افزایش سطح برخورد با گروهکهای مسلح تروریست در سطح جهان و بهبود شیوههای مبارزه با تروریسم تأکید کردند.
کشورهای عضو در بیانیه خود همچنین خواستار تعهد به کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و بکارگیری سلاحهای شیمیایی و انهدام آنها شدند.
سران سازمان شانگهای همچنین بر اهمیت انهدام تمامی انبارهای اعلام شده سلاح شیمیایی در سریعترین زمان ممکن تأکید کردند.
کشورهای عضو شانگهای در بیانیه خود، مخالفت خود را با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیتهای نظامی اعلام و حمایت خود را از توافقنامه بین المللی جامع تحت نظارت سازمان ملل متحد برای مبارزه با استفاده از این فناوری با هدف مجرمانه بیان کردند.
در ادامه این بیانیه، کشورهای عضو عزم خود را برای تدوین یک فهرست یکپارچه از سازمانهای تروریستی، جداییطلب و تندرو اعلام کردند.
کشورهای سازمان همکاریهای شانگهای در بیانیه خود بر اهمیت تشکیل یک دولت جامع در افغانستان که دربرگیرنده تمامی گروههای قومی، دینی و سیاسی باشد، تأکید کردند.
در این بیانیه همچنین اعلام شد: با توجه به موضوع انسانی کنونی در افغانستان، کشورهای عضو خواستار ادامه تلاش برای کمکرسانی به ملت افغانستان هستند.
سران شانگهای در بیانیه خود اعلام کردند که به باور آنها حل موضوع افغانستان در سریعترین زمان ممکن، یکی از مهم ترین علل برای حفظ امنیت و توسعه آن در منطقه شانگهای است.
اعضای کشورهای شانگهای در این بیانیه بار دیگر حمایت خود را از ساخت افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، بیطرف، یکپارچه، دمکراتیک، مسالمتآمیز و عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر اعلام کردند.
سران شاگهای سال ۲۰۲۳ را به عنوان سال گردشگری نام گذاری کرده وبرای تشکیل کارگروه در خصوص استارتآپها ، نوآوریها و مبارزه با فقر توافق کردند.
اعضای سازمان همکاری شانگهای همچنین درباره وضعیت جهانی غذا نیز اعلام کردند که تحریم های یکجانبه برخی کشورها، موجب پیچیده شدن شرایط غذایی در جهان میشود.
سران شانگهای همچنین خواستار همکاری جامعه جهانی برای تلاش هماهنگ با سازمان ملل متحد در فعالیت صندوق بین المللی توسعه کشاورزی و برنامه جهانی غذا شدند.
در بیانیه شانگهای اعلام شد : تحمیل محدودیتهای یکجانبه که مغایر با حقوق بین الملل است؛ قابل قبول نیست؛ از جمله این محدودیتها می توان به اقدامات فرامرزی اشاره کرد که می تواند در وهله نخست ثبات بازرهای جهانی غذا را متزلزل کند و تهدیدی برای ثبات اجتماعی -اقتصادی بلندمدت در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته باشد، به طوری که مصرف غلات برای سوخت های زیستی و سایر عوامل، موجب بی ثباتی در قیمت مواد غذایی در جهان می شود.
سران سازمان همکاریهای شانگهای در پایان بر ضرورت تلاش جامعه جهانی برای تسهیل بازگشت امن آوارگان به خانه هایشان تاکید کردند.
ارسال دیدگاه