معاون وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد؛

ضرورت برگزاری جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس همراه با نشاط معنوی

سواد دیجیتال، مهارت زبانی و تفکر، شاخص‌های ارتقای کیفیت آموزش ابتدایی است

زنجان (پانا) - معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت مراسم جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس امسال با توجه به تقارن با اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر به‌گونه‌ای باید برگزار شود که یک نشاط معنوی را بر فضای مدارس حاکم کند.

کد مطلب: ۱۳۰۸۶۴۱
لینک کوتاه کپی شد
ضرورت برگزاری جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس همراه با نشاط معنوی

معصومه نجفی پازوکی در حاشیه گردهمایی معاونان آموزش ابتدایی قطب شمال‌غرب کشور در زنجان در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: روش مدیریتی در معاونت آموزش ابتدایی از برنامه مدیریت هرمی و سنتی فاصله گرفته و به سمت مدیریت شبکه‌ای سوق داده شده است؛ نشست‌های قطبی در این راستا با معاونان آموزش ابتدایی استان‌ها به عنوان بازوان اصلی معاونت ابتدایی وزارتخانه برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این صورت هر کدام از معاونان استان‌ها فرصت لازم برای ارائه گزارش و اعلام نظرات خود را دارند، اظهار کرد: هر کدام از این معاونان به عنوان اتاق فکر وزارت در استان‌ها هستند که از نظرات آن‌ها استفاده می‌شود.

نجفی پازوکی خاطرنشان کرد: در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، برنامه درسی متمرکزی تولید می‌شود اما در اجرا قرار نیست محدود باشیم چون اقتضائات استان‌ها با یکدیگر فرق می‌کند.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری نشست‌های قطبی این است که نقش استان‌ها در مدیریت آموزش ابتدایی کشور را پررنگ‌تر کنیم، افزود: نشست قطبی استان‌های شمال‌غرب کشور در زنجان، سومین نشست قطبی بوده و ۲ نشست قطبی نیز پیش از این در استان‌های مازندران و خراسان رضوی برگزار شده و تلاش بر این است که آخرین نشست قطبی نیز جهت همفکری و تعامل بیشتر با استان‌ها تا قبل از بازگشایی مدارس برگزار شود.

جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس همراه با نشاط معنوی باشد

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص برگزاری جشن شکوفه‌ها و مراسم بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ گفت: امسال جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس به ۲ دلیل از اهمیت و موضوعیت زیادی برخوردار است.

وی ابراز کرد: دلیل اول این است که این مراسم طی ۲ سال تحصیلی گذشته اجرا نشده و دلیل دوم نیز قرار گرفتن ایام بازگشایی مدارس در بین اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر است.

نجفی پازوکی تاکید کرد: مراسم جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس امسال به‌گونه‌ای باید برگزار شود که یک نشاط معنوی را بر فضای مدارس حاکم کند.

وی با بیان اینکه با انجام کارهای فرهنگی می‌توان به این سمت رفت، اظهار کرد: موکب‌های متعددی از جمله موکب نقاشی، قصه‌خوانی، ابزارهای بازی، آموزشی، پذیرایی و اجرای سرودهای مختلف را می‌توان در مدارس ایجاد کرد که نشاط معنوی ایجاد کند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اجرای سرود «سلام فرمانده» در سطح کشور را مصداقی از ایجاد نشاط معنوی برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای برنامه‌هایی از این قبیل در مراسم جشن شکوفایی و بازگشایی مدارس مطمئناً حال و هوای مردمی را به مدرسه آورده و دانش‌آموزان هم خیلی راحت‌تر با فضای مدرسه و آموزش تعامل پیدا می‌کنند.

وی در خصوص زمان برگزاری جشن شکوفه‌ها و بازگشایی مدارس نیز بیان کرد: آنچه که تاکنون اعلام شده، جشن شکوفه‌ها در روز پنج‌شنبه ۳۱ شهریور و بازگشایی مدارس نیز در روز شنبه ۲ مهر خواهد بود.

سواد دیجیتال، مهارت زبانی و تفکر، شاخص‌های ارتقای کیفیت آموزش ابتدایی است

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص برنامه‌های این معاونت برای ارتقای کیفیت آموزش در مدارس گفت: در ارتقای کیفیت آموزش بر ۳ شایستگی عمومی برای سال جاری تمرکز کرده‌ایم که این شایستگی‌ها شامل سواد دیجیتال یا فناوری، ارتباط مربوط به مهارت‌های زبانی و تفکر است.

وی تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌های درازمدت برای تحقق این شایستگی‌ها داشته باشیم قطعاً دانش‌آموزان بعد از اتمام دوره ابتدایی به برخی از شایستگی‌های عمومی مجهز می‌شوند و سپس در دوره متوسطه میتوان بر روی هدایت تحصیلی و مهارت‌آموزی آن‌ها متمرکز شد.

نجفی پازوکی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های فوری در این زمینه مربوط به پایه اول ابتدایی است، اظهار کرد: در شایستگی ارتباطی، تاکید به تمرکز بیشتر بر روی مهارت خواندن است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: طرح آموزشی در این راستا برای معلمان آماده شده تا از هفته اول آبان که آموزش نشانه‌ها را آغاز می‌کنند، بسته‌ای شامل ۲ جلد کتاب داستان در اختیار معلمان قرار می‌گیرد که وقتی می‌خواهند دانش‌آموزان را با نشانه‌های حروف الفبا آشنا کند در قالب این ۲ کتاب باشد.

وی افزود: در این صورت متن خواندنی که دانش‌آموزان با آن مواجه می‌شوند نسبت به قبل خیلی بیشتر می‌شود چون کتاب درسی اول ابتدایی، محتوای خواندنی زیادی ندارد اما بسته‌های مذکور به عنوان محتوای مکمل، آماده شده و در اختیار معلمان قرار گرفته است.

نجفی پازوکی با بیان اینکه تجهیز کتابخانه‌های کلاسی برای تحقق شایستگی تفکر مورد تاکید است، ابراز کرد: تجهیز کتابخانه مدارس پیش از این نیز اتفاق می‌افتاد اما وقتی کتاب به کلاس درس و مهمتر از آن به طراحی آموزشی معلم برود و معلم در یک درس خاص، دقایقی از زمان آموزش هفتگی را به منابع موجود در کتابخانه کلاس اختصاص دهد، می‌توان نتایجی در شایستگی تفکر هم به دست آورد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در شایستگی فناوری نیز سواد دیجیتال را داریم که سال گذشته در یک سطح محدودتری اجرا شده که امسال با دقت و کیفیت بیشتری می‌توانیم اجرا کنیم.

وی در خصوص تعداد دانش‌آموزان مقطع ابتدایی که سال تحصیلی جدید را آغاز خواهند کرد، اظهار کرد: تعداد دانش‌آموزان مقطع بتدایی هر سال بین ۷.۵ تا ۸ میلیون نفر است که امسال نیز در این حدود خواهد بود.

نجفی پازوکی با اشاره به نیروی انسانی جدیدالورود در سال تحصیلی جاری خاطرنشان کرد: نسبت توانمندسازی معلمان، دوره‌های باکیفیت و با حضور مدرسان توانمند اجرا خواهد شد.

* خبرنگار: بهنام آقاجانلو

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار