مصرف پیاز جوانهزده خطر دارد؟
تهران (پانا) - گاهی اوقات تصور افراد از جوانهزدن سیر و پیاز اتفاق نامناسبی برای این دو ماده غذایی است در حالیکه باید دید آیا ضرری برای مواد غذایی دارند یا خود جوانهها هم قابل استفاده هستند.
به گزارش نمناک، سیر و پیاز دو مورد از رایج ترین مواد غذایی هستند که در اکثر غذاها استفاده می شوند و شاید اولین چیزی باشد که آنها را داخل ماهیتابه یا قابلمه می اندازید، زیرا طعم بسیار قوی دارند و به غذا طعم و بوی خوب می دهند. بدون سیر و پیاز نمی توانید فواید زیادی از غذا را به بدن برسانید.
پیاز سرشار از ویتامین c، ویتامین ب۶، پتاسیم و فولات و سیر هم حاوی ویتامین c، ویتامین ب ۶، تیامین، پتاسیم، کلسیم، فسفر، مس و منگنز است. درست است که این دو ماده اهمیت بسیار زیادی دارند اما گاهی اوقات جوانه های سبز رنگی از آنها بیرون می زند؛ مخصوصاً اگر مدت زمان طولانی گذشته باشد و ما از آنها استفاده نکرده باشیم و در نتیجه شک میکنیم که استفاده از آنها مفید است یا خیر که در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
چرا سیر و پیاز جوانه میزند؟
دلیل اصلی جوانهزدن آنها رطوبت است. سیر و پیاز به گیاهان جدیدی تبدیل میشوند. جوانهزدن برای آنها یک اتفاق طبیعی محسوب میشود و با انجام این کار قصد دارند که گیاه جدیدی را رشد بدهند.
آیا خوردن سیر و پیاز جوانهزده سالم است؟
اگر مطمئن باشید که خود جوانهها را نخواهید خورد، پاسخ بله است، یعنی در واقع در صورتی اجازه مصرف دارید که قسمت جوانه زده را کامل و با دقت جدا کرده باشید. قسمت های سالم سیر و پیاز ممکن است بعد از جوانه زدن مثل همیشه نباشد اما سمی نیست و به بدن آسیب وارد نمیکند، بلکه این قسمت جوانه است که سمی است.
بعضی عقیده دارند که خوردن سیر و پیاز جوانه زده خاصیت بیشتر و پروتئین بالاتری دارد و محبوب گیاهخوارها و خامخوارها است. بعضی دیگر هم طعم سیر و پیاز جوانه زده را بیشتر می پسندند اما بعضی طعم آنها را تلخ می دانند. البته این تلخی زمانی مشخص است که آنها را خام بخورید.
سیر و پیاز جوانهزده را چکار کنیم؟
برای آنکه بتوانید از سیر و پیاز جوانه زده استفاده کنید باید حتما نکته ای را دانسته و رعایت کنید، شما باید سیر یا پیاز خود را از وسط برش دهید و به راحتی آنها را جدا کنید.
ارسال دیدگاه