بهبود دیابت به کمک پیاز
تهران (پانا) - طبق آخرین تحقیقات مصرف روزانه پیاز به همراه داروی متفورمین میتواند به کنترل و بهبود دیابت کمک کند.
پژوهشهای جدید نشان دهنده تاثیر مثبت ترکیب داروی metformin و عصاره پیاز در بهبود شرایط بیماران دیابتی است. عصاره پیاز در این آزمایشها به طور مستقیم از خود پیاز استخراج شده و روی موشهای ازمایشگاهی، امتحان شد.
در همین زمینه آنتونی اوژیه Anthony Ojieh سرپرست این تیم تحقیقاتی و از اساتید دانشگاه ایالتی دلتا Delta State University واقع در منطقه آبراکا Abraka در کشور نیجریه اعلام کرد: "ما نیاز به انجام تحقیقات بیشتری جهت شناسائی مکانیسم به وجود آمده توسط عصاره پیاز در بدن بیماران دیابت داریم تا به این وسیله دریابیم به چه دلیل این ماده میتواند میزان گلوکوز و کلسترول خون را کاهش دهد. ما هنوز هیچ توضیح دقیقی برای این موضوع نداریم ."
بر اساس گزارشهای منتشر شده، پژوهشگران در این آزمایشها، تعدادی موش را به بیماری دیابت مبتلا کرده و سپس به آنها داروی metformin به همراه دوزهای مختلفی از عصاره پیاز به میزان ۲۰۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ میلی گرم به صورت روزانه و به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ارائه دادند. در این آزمایشها مشخص شد که با توجه به افزایش دوز عصاره پیاز، میزان تاثیرات بیماری دیابت، اندازه کلسترول و قند خون این موشها بین ۳۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافت.
پژوهشگران همچنین دریافتند موشهای تحت آزمایش قرار گرفتهای که از میزان بیشتری عصاره پیاز بهره برده بودند، تاثیرات مثبت بیشتری را شاهد بوده و میزان کلسترول آنها کاهش بیشتری را نشان میدهد. از سوی دیگر در این تحقیقات مشخص شد که اضافه کردن عصاره پیاز به برنامه غذائی موشهای غیر دیابتی منجر به افزایش وزن آنها میشود در حالی که این موضوع در موشهای مبتلا به دیابت مشاهده نشد.
آنتونی اوژیه در توجیه این موضوع اعلام کرد: "پیاز به نوبه خود فاقد کالری بالائی است ولی این ماده غذائی سبب تحریک اشتها شده و به این ترتیب فرد رغبت بیشتری برای خوردن پیدا کرده و وزن وی بالا میرود."
ارسال دیدگاه