مواد مغذی اسفناج خام بیشتر است یا پخته؟

تهران (پانا) - آشپزی با سبزیجات پخته شده، می‌تواند محتوای آنتی اکسیدان را افزایش دهد. اعمال گرما به اسفناج و در کل سبزیجات، با شکستن دیواره سلولی، آنتی اکسیدان‌ها را آزاد می‌کند.

کد مطلب: ۱۳۰۷۲۰۴
لینک کوتاه کپی شد
مواد مغذی اسفناج خام بیشتر است یا پخته؟

مطالعات نشان داده است که خوردن اسفناج و هویج پخته شده - در مقایسه با خام - سطح بتاکاروتن بسیار بالاتری را برای بدن فراهم می کند و آنتی اکسیدان آن، برای محافظت در برابر بیماری های قلبی و سرطان ریه بسیار مفید خواهد بود. همچنین با پختن اسفناج به جای خام آن، می توانید لوتئین (یک فیتوشیمیایی که برای جلوگیری از آب مروارید و دژنراتیو ماکولا کمک می کند)، بیشتری دریافت کنید ؛ برای دریافت مواد معدنی بیشتر نیز بهتر است اسفناج را بپزید اما روش پختی که سالم است و تا حد ممکن خواص اسفناج را حفظ می کند مثل روش پخت آن به صورت بخار پز و یا داخل مایکروفر.

سبزیجات سبز، مانند:اسفناج، چغندر سبز از میزان کلسیم بالایی برخوردار هستند، اما وجود سطح بیشتری از ترکیبی به نام اسید اگزالیک موجود در آن ها باعث کاهش جذب کلسیم می شود.

پختن این سبزیجات باعث آزادسازی کلسیم موجود در اسید اگزالیک می شود و جذب کلسیم را افزایش می دهد. برای مثال سه لیوان اسفناج خام دارای ۹۰ میلی گرم کلسیم است درحالی که تنها یک لیوان اسفناج پخته سه برابر کلسیم موجود در سه لیوان خام آن را دارد یعنی ۲۵۹ میلی گرم.

سبزیجات پخته شده، همچنین مقدار منیزیم و آهن موجود در بدن را افزایش می دهد شما باید بدانید که آب دشمن سبزیجات است و آب جوش باعث حل نشدن مقدار قابل ملاحظه ای از مواد مغذی می شود پس به همین دلیل ** هرگز اسفناج را نجوشانید .**

چرا نباید اسفناج را بجوشانید؟

ویتامین C و ویتامین B ۱ در آب شناور می مانند و ممکن است که شسته شوند؛ بنابراین بخارپز کردن اسفناج خیلی عاقلانه تر از آب پز کردن آن است.

روش های خشک پختن، مانند:کباب کردن و یا پخت در مایکروویو هم بهتر از آب پز کردن آن است.

برای حفظ مواد مغذی روش های بسیاری، مانند:کباب کردن، تنوری کردن، خوراک پزی، پختن با مایکروویو بدون استفاده از آب، مقدار بیشتری از مواد مغذی را برای شما حفظ می کند.

گفته می شود که برخی از سبزیجات مانند:گل کلم، کلم بروکلی، کلم سفید و کلم پیچ هنگامی که خام مصرف شوند، سالم تر هستند، زیرا حاوی گلوکوزینولات هستند که به ترکیبات ضد سرطان به نام ایزوتیوسیانات تبدیل می شوند. آنزیمی که باعث بروز چنین رویدادی می شود، با اعمال گرما از بین خواهد رفت، به این معنی است که با حرارت دادن میزان خاصیت ضد سرطانی در اسفناج کاهش می یابد.

به چه دلیل نباید اسفناج را بجوشانیم؟

مقایسه مواد مغذی موجود در اسفناج خام و پخته شده:

*اسفناج خام*

-انرژی ۲۳ کیلوکالری

-کربوهیدرات ۳.۶۳ گرم

-پروتئین ۲.۸۶ گرم

-چربی کل ۰.۳۹ گرم

-کلسترول ۰ میلی گرم

-فیبر رژیمی ۲.۲ گرم

-نیاسین ۰.۷۲۴ میلی گرم

-پیریدوکسین ۰.۱۹۵ میلی گرم

-ریبوفلاوین ۰.۱۸۹ میلی گرم

-تیامین ۰.۰۷۸ میلی گرم

-ویتامین سی ۲۸.۱ میلی گرم

-ویتامین آ ۹۳۷۷ یکای بین المللی

-ویتامین کا ۴۸۲.۹ میکروگرم

-ویتامین ایی ۲.۰۳ میلی گرم

-سدیم ۷۹ میلی گرم

-پتاسیم ۵۵۸ میلی گرم

-کلسیم ۹۹ میلی گرم

-مس ۰.۱۳۰ میلی گرم

-آهن ۲.۷۱ میلی گرم

-منیزیم ۷۹ میلی گرم

-منگنز ۰.۸۹۷ میلی گرم

-روی ۰.۵۳ میلی گرم

-بتا کاروتن ۵۶۲۶ میکروگرم

اسفناج پخته شده به روش صحیح

-ویتامین کا ۸۸۸.۴۸ میکروگرم

-منگنز ۱.۶۸ میلی گرم

-فولیک اسید ۲۶۲.۸۰ میلی گرم

-منیزیم ۱۵۶.۶۰ میلی گرم

-آهن ۶.۴۳ میلی گرم

-مس ۰.۳۱ میلی گرم

-ویتامین ب۲ ۰.۴۲ میلی گرم

-ویتامین ب۶ ۰.۴۴ میلی گرم

-ویتامین ای ۳.۷۷ میلی گرم

-کلسیم ۲۴۴.۸۰ میلی گرم

-پتاسیم ۸۳۸.۸۰ میلی گرم

-ویتامین سی ۱۷.۶۴ میلی گرم

-فیبر ۴.۳۲ گرم

-فسفر ۱۰۰ میلی گرم

-ویتامین ب۱ ۰.۱۷ میلی گرم

-روی ۱.۳۷ میلی گرم

-پروتئین ۵.۳۵ گرم

-ویتامین ب۳ ۰.۸۸ میلی گرم

-اسید پانتوتنیک ۰.۲۶ میلی گرم

-سلنیوم ۲.۷۰ میکروگرم

همانطور که گفته شد، اسفناج خام حاوی اسید اگزالیک است که می تواند جذب مواد مغذی ضروری مانند کلسیم و آهن را افزایش دهد.همچنین به چندین ماده مغذی حیاتی دیگر متصل می شود و مصرف طولانی مدت مواد غذایی با اسید اگزالیک می تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود.خبر خوب این است که اسید اگزالیک بر روی حرارت خنثی می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار