خبرنگار خبرگزاری پانا و عضو تشکیلات پیشتازان در دیدار با نمایند ولیفقیه در استان مطرح کرد:
نگاه ویترینی به جوانان باعث میشود که استعدادهای آنها ناشناخته بماند
یاسوج (پانا) - خبرنگار خبرگزاری پانا و عضو تشکیلات پیشتازان در دیدار با نمایند ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد وقتی جوان انگیزه دارد، اعتماد دارد، قدرت اندیشیدن و حل مسئله دارد، باید از او استفاده شود، نگاه ویترینی به جوانان باعث میشود که استعدادهای آنها ناشناخته بماند.
در این نشست که ۲ ساعت به طول کشید، ۵ نفر از دانش آموزان به بیان دیدگاههای خود پرداختند، از برترینهای جشنوارههای مختلف تا آنهایی که در دانشگاه هم توانسته بودند با معدل بالا درس خود را به پایان برسانند.
در ابتدای این جلسه رئیس کنگره ملی بسیج دانش آموزی کشور و معاون نوجوانان ستاد نماز جمعه مرکز استان به مطالبات خود در خصوص استفاده از ظرفیتهای جوانان و نوجوانان در کشور پرداخت.
هادی ناطقفر با بیان اینکه جای خالی استفاده از ظرفیتهای ابتکاری پرشور جوانان و نوجوانان شدیدا در سازمان های استان حس می شود، گفت: دانش آموز و نوجوان رشدیافته در مجموعههای تشکیلاتی و تربیتی، نیاز به میدان عملیات برای نشان دادن خود و آزمون و خطا دارد.
وی به ایجاد بستری برای تربیت مدیران جوان مومن در تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: نوجوان وقتی روحیه و دغدغه حل مسائل کشور را در تشکلهای مختلف بخصوص تشکلهای دانشآموزی پیدا کرده که این مهم، مطالبه و خواسته مقام معظم رهبری هم بوده است.
ناطق فر ادامه داد: چنین بستر و میدان عملیاتی متصل به تشکلهای دانشآموزی به مرکزیت دفتر نمایندگی ولیفقیه و همچنین ستادهای نمازجمعه در استفاده از ظرفیت حداکثری و کادرسازی جوانان انقلابی باید موثر باشد.
دوران نوجوانی مهمترین دوران زندگی
دومین سخنگوی این جلسه، دانش آموز برتر بسیجی استان بود که به مسائل جوان و نوجوان پرداخت.
سامان آرام بن با بیان اینکه دوران نوجوانی مهم ترین دوران زندگی انسان است که در آن بنای فکری و شخصیتی بشر شکل می گیرد، گفت: با توجه به این مهم است که برنامه ریزی با آن شکل می گیرد.
وی ادامه داد: در اسلام مطابق با حدیث نبی مکرم اسلام رشد یک انسان تا ۲۱ سال به سه بخش تقسیم می شود: هفت سال اول که کودک باید آقا و سرور باشد. هفت سال دوم کودک باید فرمانبردار باشد و هفت سال سوم که شروع به مشاور نوجوانی اوست؛ باید وزیر باشد و نباید با او به طور آمرانه رفتار کرد زیرا شخصیت ذهنی و فکری او شکل نهایی یافته است.
نباید نگاه به جوانان ویترینی باشد
سومین نفر، برگزیده فعالان رسانه ای، خبرنگار خبرگزاری پانا و عضو تشکیلات پیشتازان سازمان دانش آموزی بود که دغدغههای خود را با نماینده ولی فقیه در استان در میان گذاشت و با بیان اینکه مسائل و مشکلات استان پیچیده نیست و راه حل آنها هم به خوبی روشن است، خواستار بررسی این مساله شد.
محمدصادق بهرامی پور وجود منابع انسانی و طبیعی را ظرفیتی برای توسعه استان دانست و گفت: نوجوانان در سطح استان هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده اند، و وظیفه دستگاه های اجرایی در این راستا، شناسایی مشکلات قشر جوان و نوجوان و تقویت ارتباط مسئولان با آنها است.
وی تاکید کرد: وقتی جوان انگیزه دارد، اعتماد دارد، قدرت اندیشیدن و حل مسئله دارد، باید از او استفاده شود و نگاه ویترینی باعث می شود که از استعدادهای خود بیبهره باشد.
بهرامی پور افزود: با ورود جوانان به عرصه و شکلگیری این حلقه و همفکری و شناخت مسائل و مشکلات پیش رو تجربه و تحلیل میشوند و در قالب گروهای مسئله محور با برنامه ریزی برای رفع مشکلات اقدام میکنند.
جایگاه ما در حد استعدادمان نیست
علیرضا یزدان دوست از دیگر فعالان حوزه فرهنگ و هنر بود که درخواست ها و برنامه های خود را در این نشست اینگونه بیان کرد: از سال ۹۹ که اولین کار انجام شد و تا به الان حدود دو سال است که فعالیت در این حوزه داریم ولی برای انتشار آنها باید از شبکه های نوجوان دیگر استان ها استفاده کنیم.
وی گفت: کار ما شخصی نیست و هیچ هزینه ای هم از بابت آن گرفته نمی شود و صد البته در جهت مثبتی قدم بر می داریم اما سوال اینجاست ، چرا باید برای تجهیز شدن برنامه ای برای مخاطب نوجوان دائم نگران باشیم.
یزدان دوست تصریح کرد: اولین کار را با عنوان فیلم کوتاه گلهایی در حال سوختن در مورد کودکان کار شروع شد و در جشنواره نوجوان سالم توانست مقام اول استان را کسب کند؛ اما امروز باید کار ما تقویت و توسعه یابد و برای این رشد نیازمند امکانات تولید محتوا هستیم.
باید از تمامی ظرفیت های جوانان استفاده کنیم
آریا مشایخی، دانشجوی رشته فقه و مبانی حقوق نیز نوجوانان را محور آیندهساز و گردانندگان آینده جامعه به عنوان اصلی ترین سرمایه های هر کشور بیان کرد و گفت: بدون ترید آسیبپذیرترین و در عین حال پر انرژی ترین و با ارزش ترین قشر جامعه جوانان هستند، اما تغییر در نگرش و رفتار جوانان ما در مقایسه با بزرگان سریعالتغیری وجود دارد.
این فعال حوزه محتوای نوجوان گفت: نگاه ویژه ای در حوزه نوجوان و جوان در استان ما جایگاه چندانی ندارد و اینجاست که شبکه منسجم نیاز است.
مشایخی ضمن بیان سخنانی از رهبر انقلاب، بیان کرد: باید برای نسل جوان برنامهریزی شود و معتقدیم که ما می توانیم از تمام ظرفیت های وجودی و ذهنی و اعتماد به جوانان استفاده کنیم چرا که این روحیه جهادی، نیازمند میدان عملیاتی است.
وی افزود: در تشکیل بسیج دانشجویی شجره طیبه به عنوان درخت تناور است که اگر ثمره آن، عملیاتی نباشد نیز فاسد خواهد شد.
در ادامه این نشست نماینده ولیفقیه در استان با استقبال از دغدغهها، مطالبات و پیشنهادات دانش آموزان بیان کرد: نوجوانان هرچه انگیزه بیشتری داشته باشند و مسیرهای متعالی شدن را ببینند، قطعا کشور آینده باشکوهی خواهد داشت و یک انسان متعهد علاوه بر تشخیص درست، باید در مسیر عمل نیز به درستی گام بردارد و به همین دلیل پس از کسب معرفت و بصیرت باید در مسیر ارزش ها و اهداف متعالی انقلاب به صورت عملی گام بردارد.
ایت الله سیدنصیرحسینی بصیرت سیاسی نوجوانان را در عصر امروز لازم و ضروری دانست و گفت: زندگی اجتماعی ایجاب می کند که جوان با طبقات مختلف مردم بیاموزد و مسئولیتی را به عهده بگیرد و برای جامعه کار کند و جامعه نیز او را به نام یک فرد مفید و فعال بشناسد و با تفکر های قرانی می تواند برای کشور مفید باشد.
وی گفت: جوان امروز تکمیل کننده پیروزی انقلاب است و باید از آن به عنوان یک قدرت نرم برای جهانی کردن دین مبین اسلام بهره برد به گونه ای که با تحلیل های روزانه سیاسی و دینی بتواند مباحث روز را به جامعه فرهنگ سازی کند.
حسینی در پایان این نشست به بسترسازی و فضای استعدادیابی برای نوجوانان اشاره کرد و افزود: با حمایت ما از طرح ها و برنامه ها و تشکیل مجموعه این مجموعه ها جوان و نوجوانان و معرفی به دستگاه اجرایی نیز باید در مرحله عمل میزان رشد خود را افزایش دهد.
ارسال دیدگاه