همه چیز درباره طرح «مدارس همدل»؛ چند مدرسه در اجرای این طرح مشارکت دارند؟
تهران (پانا) - طرح ملی مدارس همدل، راهبرد کمیته امداد در راستای توسعه تعاملات انسان دوستانه و خیرخواهانه با همکاری کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش در حال اجراست و طبق گفته مسئولان کمیته امداد در این طرح تعداد دانشآموزان در سال تحصیلی آینده به ۲۵ هزار نفر افزایش مییابد.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا طرحی تحت عنوان «مدارس همدل» با مشارکت کمیته امداد و آموزشوپرورش در سراسر کشور کلید خود. گرچه دوران شیوع ویروس کرونا دوره سختی برای دانشآموزان بود اما ارمغان این دوران اجرای طرحهایی همچون طرح همدل و مدارسی تحت این عنوان است.
طرح مدارس همدل با هدف گسترش و تامین همهجانبه عدالت آموزشی و تربیتی با همکاری کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش طراحی و اجرا شده است که به واسطه آن دانشآموزان مستعد مورد حمایت کمیته امداد، از خدمات آموزشی در مدارس هیات امنایی و غیردولتی بهرهمند میشوند.
بنابر اعلام مسئولان کمیته امداد امام خمینی، ۷۰۰ تا ۷۳۰ هزار دانشآموز تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و حدود ۵۳ هزار دانشآموز و ۶ هزار نخبه از خدمات کمیته امداد استفاده میکنند. حمایت از دانشآموزان تحت پوشش با هدف موفقیت در تحصیل و کسب مشاغل عالی، بهترین شیوه توانمندسازی جامعه هدف در کمیته امداد است.
طبق گفته مسئولان کمیته امداد، حدود پنج هزار مدرسه در سراسر کشور در طرح مدارس همدل مشارکت کردهاند و به این واسطه دانشآموزان مستعد مورد حمایت کمیته امداد از خدمات آموزشی در مدارس هیات امنایی و غیردولتی و غیرانتفاعی بهرهمند میشوند.
در عین حال طبق اعلام کمیته امداد، در سال ۹۹ و همزمان با اجرای طرح مدارس همدل، ۷۲۳۱ دانشآموز تحت حمایت در مدارس همدل تحصیل میکردند که به گفته سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی، این تعداد با رشد ۱۰۴ درصدی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ دانشآموز رسید.
علاوه بر این در سال تحصیلی ۹۹ تعداد ۴۳۴۶ دانشآموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس هیات امنایی مشغول به تحصیل بودند که با توسعه مدارس همدل، این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ۸۱۷۱ نفر رسید. علاوه بر این در سال ۹۹ تعداد دانشآموزان تحت حمایت در مدارس غیرانتفاعی ۲۶۶۲ نفر بود که این تعداد اکنون به ۵۵۵۴ نفر رسیده است.
رعایت کامل تکریم دانشآموزان
مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اخیرا گفت: طرح ملی مدارس همدل به عنوان راهبرد کمیته امداد در راستای توسعه تعاملات انساندوستانه و خیرخواهانه با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا شد.
رئیس کمیته امداد از همراهی ۳۵۰۷ مدرسه در طرح مدارس همدل خبر داد و خاطرنشان کرد: ۱۷۴۷ مدرسه مشارکتکننده در این طرح از مدارس غیرانتفایی، ۱۶۲۸ مدرسه هیات امنایی و ۱۳۲ مدرسه نیز نمونه دولتی هستند.
وی خواستار رعایت کامل تکریم دانشآموزان حاضر در این طرح شد و گفت: تکریم و حفظ عزت نفس دانشآموزان نیازمند باید به گونهای باشد که آنان در دریافت خدمات مختلف آموزشی، رفاهی و ... احساس تبعیض و تفاوت با دیگر دانشآموزان نکنند و منتی بر آنان احساس نشود.
کمیته امداد امام خمینی هدفگذاری کرده است تا در راستای اجرای طرح مدارس همدل، تعداد این دانشآموزان در سال تحصیلی آینده به ۲۵ هزار نفر افزایش یابد.
ارسال دیدگاه