رئیس فراکسیون مستقلین مجلس در گفت‌وگو با پانا تاکید کرد:

باید شفافیت عمومی در کشور ایجاد شود

«شفافیت» باید به تمام شئون تصمیم‌گیری و توزیع امکانات در کشور تعمیم پیدا کند/ شفافیتی که قبلا برای مجلس مطرح بود در طرح شفافیت قوای سه‌گانه هم وجود دارد

تهران (پانا) - رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید «شفافیت» به تمام شئون تصمیم‌گیری و توزیع امکانات در کشور تعمیم پیدا کند و یک شفافیت عمومی در کشور ایجاد شود.

کد مطلب: ۱۲۷۲۱۷۷
لینک کوتاه کپی شد
باید شفافیت عمومی در کشور ایجاد شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه، ۲۸ فروردین با دو فوریت، «طرح شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» را با ۱۹۳ رأی موافق، ۵۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۲ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند. احد آزادی‌خواه به عنوان درخواست‌کننده دو فوریت بررسی طرح شفافیت شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها، در این نشست گفت: همان طور که مردم از نمایندگان مطالبه کردند یکی از اولویت‌های آن‌‌ها بحث شفافیت است، ما در این طرح آوردیم که مجلس باید شفاف باشد لذا مجلس، دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها در شفافیت پیشگام خواهند بود.

نماینده مردم ملایر در مجلس، افزود: نکته قابل تامل اینکه مردم آیا شفافیت را فقط از مجلس می‌خواهند یا مطلق شفافیت را درخواست می‌کنند؟ شفافیت نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی، شوراها، وزارتخانه‌ها یا بانک‌های عامل آیا درخواست مردم هست یا خیر. ما امروز پیشتاز در شفافیت هستیم اما شفافیت نباید در مجلس خلاصه شود بلکه به تمام دستگاه‌های اجرایی باید سرایت کند.

وی با اشاره به مطالبات پیوسته مردم درباره شفافیت در حوزه‌های انتخابیه، یادآور شد: وقتی درباره تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ که بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است صحبت می‌کنیم باید مشخص شود که این مبالغ در مجلس است یا دستگاه‌های اجرایی؟ لذا شفافیت باید جایی باشد که بودجه در آن جاست از این رو باید مراقب باشیم که آدرس اشتباه به مردم ندهیم و مجلس باید آدرس دقیق به مردم دهد.

آزادی‌خواه با اشاره به جزئیات طرح مذکور، گفت: در این طرح آوردیم که شفافیت شامل تصمیمات هیات وزیران، موسسات شرکت‌های دولتی، بانک‌ها، سازمان صدا و سیما، شهرداری‌ها، کمیته امداد امام، جمعیت هلال احمر، شوراهای شهر، شورایعالی استان‌ها، قوای قضائیه و مقننه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، کانون وکلا، اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون باشد. مجلس انقلابی برای یکبار باید تکلیف شفافیت را نه تنها برای خود بلکه برای همه مجموعه‌ها مشخص کند. اطلاق شفافیت باید شامل همه قوا شود و ما امروز باید به مردم اعلام کنیم که به این دو فوریت چه رأی خواهیم داد.

غلامرضا نوری قزلجه در این باره به پانا درباره این طرح و طرح قبلی شفافیت که فقط مختص مجلس شورای اسلامی بود و طرح شفافیت آرای نمایندگان نام داشت و اینکه چرا طرح شفافیت آرای نمایندگان کنار گذاشته شد و طرحی برای شفافیت همه قوا در دستور کار قرار گرفت، گفت: «مسأله این شفافیت و آن شفافیت مطرح نیست، موضوع طرح فعلی، شفافیتی است که بخش‌های مختلف را شامل می‌شود. طرح جامع و فراگیری تهیه شده است که شامل تمام قوا و نهادها و دستگاه‌های اجرایی می‌شود.»

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی افزود: «البته این طرح هنوز نواقصی دارد که امیدوارم آنها را نیز در کمیسیون و در صحن تکمیل کنیم. باید این شفافیت به تمام شئون تصمیم‌گیری و توزیع امکانات در کشور تعمیم پیدا کند و یک شفافیت عمومی در کشور ایجاد شود.»

وی تصریح کرد: «همان شفافیتی که برای مجلس هم، قبلاً مطرح بود در این طرح هم وجود دارد.»

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «کسانی که حقوق‌بگیر هستند قبلاً برای‌شان تصمیم گرفته شده است و تمام حقوق‌ها باید در سامانه بارگذاری شود. همچنین قانون وضع شده است که اموالشان باید ثبت شود. هدف این است که مراجعی که برای کشور تصمیم می‌گیرند از قوای مختلف، شوراها، مجامع تصمیم‌گیر مجلس، دولت، مجمع و ... شامل طرح شفافیت شوند.»

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی گفت: «طرح شفافیت قوا و دستگاه‌ها فعلا در کمیسیون است و پیشنهاد نمایندگان اخذ می‌شود. بررسی‌های کمیسیون هم انجام می‌شود و در مرحله بعد، گزارش کمیسیون به صحن ارائه خواهد شد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار