استاندار در نشست با شماری از شرکت‌های دانش بنیان گیلان تأکید کرد:

عملکرد موفق دستگاه‌ها در پشتیبانی از فعالیت‌های دانش‌بنیان، ملاک اختصاص اعتبارات پژوهشی است

رشت (پانا) - استاندار گیلان تجاری‌سازی تولیدات دانش‌بنیان و دستاوردهای علمی دانشجویان را مورد تأکید قرار داد و با بیان این انتظار که موانع زیرساختی احداث دهکده دانش‌بنیان استان، رفع و برای تکمیل آن، تحرک بیشتری شود، گفت هنر مدیران بایستی تسهیل امور برای فناوران و حمایت از شرکت‌های فناور باشد.

کد مطلب: ۱۲۷۱۵۶۲
لینک کوتاه کپی شد
عملکرد موفق دستگاه‌ها در پشتیبانی از فعالیت‌های دانش‌بنیان، ملاک اختصاص اعتبارات پژوهشی است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی در نشست با شماری از مدیران و نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان گیلان با تبریک میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین اشاره و اظهار کرد: در جهت تحقق این شعار راهبردی باید در تمام برنامه‌ها تلاش مضاعف صورت گیرد.

وی با اشاره به توجه ویژه صورت گرفته به تجاری سازی تولیدات دانش‌بنیان در اقصی نقاط جهان، گفت: با عنایت به استعدادهای بالای موجود در کشور و استان عزیزمان، باید به این موضوع شتاب و تحرک ویژه ای داده شود.

نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: گیلان به لحاظ برخورداری از نخبگان با استعداد نسبت به استان‌های دیگر توانمند بوده اما براساس کم‌توجهی ها به درصد قابل قبولی از رشد در حوزه‌های دانش‌بنیان دست‌نیافته است.

وی نشست‌های قبل از سفر رئیس‌جمهوری به گیلان برای تخصیص اعتبارات را یادآور شد و افزود: از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری ۱۸ میلیارد تومان و از ردیف اختیارات استاندار ۶۰ میلیارد تومان و در مجموع ۷۸ میلیارد تومان برای راه اندازی دهکده دانش بنیان استان اختصاص داده شد.

استاندار گیلان به ایجاد تحرک در پروژه احداث دهکده دانش‌بنیان متناسب با شعار سال اشاره کرد و گفت: با جدیت بر ضرورت سرعت عمل و رفع موانع زیرساختی این طرح اثرگذار، تأکید کرده‌ام و در این مسیر هیچ‌گونه کوتاهی را نمی‌پذیرم.

وی تشکیل کارگروه ویژه رسیدگی به موانع واحدهای تولیدی و ایجاد سامانه اطلس سرمایه‌گذاری و پنجره واحد کسب و کار را در راستای حمایت از تولید عنوان و خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۷۰ مجوز بی‌نام صادر شده تا سرمایه‌گذاران، معطل پیچ و خم های مزاحم اداری نشوند.

عباسی با تأکید بر لزوم حمایت از افرادی که دارای نوآوری و خلاقیت برمبنای علم‌پایه هستند، افزود: باید هنر مدیران تسهیل امور برای فناوران از نقاط مختلف کشور و دنیا باشد و در این مسیر ابتدا باید فرزندان توانمند درون استانی را حمایت کنیم.

وی با قدردانی از سرمایه‌گذار فعال دانش‌بنیانی که پس از ۲۵ سال برای خدمت به سرزمین مادری خود پای‌کار آمده، گفت: بایستی برای بهره‌گیری از چنین ظرفیت‌هایی درجهت خدمت به آیندگان، گام‌های مؤثر برداشت.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از منابع ارزی برای امور زیربنایی، حمل و نقل ریلی، نوسازی صنایع و شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: صندوق نوآوری نیز باید براساس ارتقاء کیفیت، بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و رقابت‌پذیری نقش‌آفرینی کند تا راه نفوذ بیگانگان به بازار داخلی بسته شود.

وی بر لزوم تلاش برای شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید و تصریح کرد: عمده درصد بیکاری، جوانان تحصیلکرده دانشگاهی هستند که باید بستر را برای اشتغال آنان فراهم کنیم.

استاندار گیلان استفاده از ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی، جهاد کشاورزی، صمت و شهرک‌های صنعتی در جهت توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان را مورد تأکید قرار داد و گفت: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان با توجه به محدودیت‌های زمین در گیلان، امکان تولید و ایجاد فکر در کمترین مکان را نیز دارند.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی باید نگاه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان کنند، افزود: سهم اعتبارات پژوهشی گیلان به آن دسته از دستگاه‌هایی که در این حوزه طی سال گذشته موفق عمل کردند، اختصاص می‌یابد و بر آن نظارت جدی می‌شود.

عباسی بر لزوم نقش‌آفرینی مؤثر صدا و سیما و رسانه ها در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تأکید و تصریح کرد: در تغییرات ساختاری مراکز علمی و فناوری باید متناسب با زیست بوم منطقه‌ای و آمایش سرزمینی به پهنه‌های مختلف استان توجه شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ براساس دستورالعمل ابلاغی رئیس‌جمهوری و سند تحول دولت مردمی اختیاراتی به استانداران تفویض شده، گفت: در سال جاری دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار استاندار گیلان قرار گرفته که به بخش تولید اختصاص می‌یابد.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه اموال و املاک غیرفعال استان در جهت مولدسازی به‌کارگرفته می‌شود، افزود: هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات علاوه بر وام‌های تبصره‌ای به بخش تولید اختصاص یافته که به صورت عملیاتی برای حمایت از این بخش ، هدفگذاری شده است.

وی با تأکید بر هدایت دانشگاه‌ها به سمت نسل های چهارم و پنجم و تجاری سازی دستاوردهای علمی دانشجویان گفت: دانشجویان خلاق باید شناسایی و از ظرفیت آنان استفاده بهینه شود تا اساتید و دانشجویان دلسرد نشوند.

استاندار گیلان تأکید رئیس‌جمهوری مبنی بر جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها و رقابت با واحدهای تولیدی که ارتباطی با آن‌ها ندارد، را یادآور شد و افزود: یکصد و پنج واحد تولیدی در تملک بانک‌ها قرار دارد که در جهت رونق تولید، آنها را فعال می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ۷۱۲ واحد راکد و نیمه فعال تولیدی در گیلان وجود دارد که راه‌اندازی ۲۸۴ واحد طی سال‌جاری و استفاده از ظرفیت آن‌ها به مدیرکل صمت استان تکلیف شده است.

عباسی به فراخوان صورت گرفته از ایرانیان و گیلانیان خارج از کشور برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف استان اشاره و اظهار کرد: دو هزار و ۷۳۱ واحد تولیدی در استان وجود دارد که از ظرفیت حداکثری آنها استفاده نمی‌شود.

وی با اشاره به وجود یک‌هزار و ۷۲ طرح نیمه‌تمام اقتصادی در نقاط مختلف استان با پیشرفت کمتر از ۹۰ درصد، افزود: با افزایش شیفت کاری تلاش می‌کنیم میزان اشتغال را ارتقاء بخشیم.

نماینده عالی دولت در گیلان رشد اقتصادی هشت درصدی را در بودجه سال ۱۴۰۱ جزء اولویت‌های دولت عنوان کرد و گفت: با کاهش تورم و افزایش درآمد همراه با ارتقاء سطح اعتماد و عزت نفس ملی در جهت از بین بردن فقر مطلق گام برداشته می‌شود.

وی بر لزوم ایجاد بستر ارتباط دوسویه میان استانداری و شرکت‌های دانش‌بنیان هم تأکید و تصریح کرد: ارتباط خود با دانشگاه را قطع نکرده‌ام و براین اساس شرایط فعالان دانش‌بنیان را درک می‌کنم.

استاندار گیلان با بیان اینکه در مسیر خدمت به مردم و تحقق اهداف دولت مردمی نیازمند مدیران پای‌کار و جهادی هستیم، گفت: در این مسیر با هیچ مدیری تعارف ندارم و نباید هیچ مسئولی درب اتاق خود را به روی شرکت‌های فناور ببندد و آنها را درگیر پیچ و خم های اداری کند.

وی ابراز امیدواری کرد که در سال‌جاری شاهد درخشش شرکت‌های دانش‌بنیان گیلان در حوزه‌های مختلف باشیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار