این مواد غذایی باعث سقط جنین می‌شوند

تهران (پانا) - برخی مواد غذایی هستند که هنگام بارداری برای زنان بسیار خطرناکند. به‌خصوص برخی میوه‌ها و سبزی‌جات که به‌شدت باید در مصرف آنها احتیاط کرد، چرا که باعث سقط جنین می‌شوند.

کد مطلب: ۱۲۷۰۲۵۴
لینک کوتاه کپی شد
این  مواد غذایی باعث سقط جنین می‌شوند

دوران بارداری یکی از زمان هایی است که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی مصرف کرد، زیرا برخی از این گیاهان موجب سقط جنین و از دست دادن جنین می شوند. برای زن آبستن افراط در کلیه خوراکی ها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد. همچنین مصرف بیش از حد برخی از گیاهان در این دوران خطر سقط جنین را در پی دارد در حالی که اگر این گیاهان در مقدار کم مصرف شوند، موجب به خطر افتادن سلامتی آنها و جنینشان نمی شوند.

گیاهانی که باعث سقط جنین می شوند به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ای از آنها سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرند و دسته دوم گیاهانی که چندان مصرفی ندارند و شاید حتی نام آنها هم به گوشتان نخورده باشد.

گیاهان خطرناک در دوره بارداری

به عبارت دیگر اگرچه به خاطر این که ترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق تر و در نتیجه اثرات جانبی آن ها کمتر است اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد. این که فکر کنید همه داروهای گیاهی بی خطرند کاملا اشتباه است. استفاده از داروهای گیاهی در برخی موارد از جمله زمانبارداری می توانند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. دکتر رضا راست منش، دکترای تغذیه در مورد برخی از این گیاهان توضیح می دهد.

سقط جنین با دارچین

دارچین یکی از محبوب ترین ادویه ها در سراسر جهان است که اگر دارچین بصورت خام در مقادیر بسیار زیاد استفاده شود میتواند باعث سقط جنین میشود. مصرف دارچین سبب منقبض شدن ماهیچه های رحم می شود و سرانجام انقباض رحم به سقط جنین منجرمی گردد.

خطر جعفری برای سقط جنین

جعفری از سبزی های پرمصرفی است که اگر به مقدار کم خورده شود برای خانم باردار مشکل ایجاد نمی کند. ویتامین سی موجود در جعفری سطح استروژن را بالا میبرد و جریان خون ورودی به اندام های تولید مثل را کاهش میدهد. روغن آلی فراری موجود در جعفری منجر به نازک شدن دیواره رحم میشود و دهانه رحم را نرم کرده و موجب اسپاسم (گرفتگی) رحم میگردد.

سقط جنین با دانه کنجد

دانه کنجد سرشار از خواص مختلف برای سلامتی دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیوم، آمینو اسید، پروتئین، آهن، ویتامین B، C، E است. انقباض ناگهانی رحم یکی دیگر از کارهای دیگری که دانه های کنجد می توانند انجام دهند، است.

تاثیرات پونه بر سقط جنین

برخی ها برای درمان سرماخوردگی به درمان‌های گیاهی از جمله استفاده از پونه روی می آورند در حالی که استفاده از آن در مقدار زیاد به شدت سقط آور است و می تواند به عنوان یک سم قدرتمند عمل کند و باید با دقت فراوان مصرف شود. پونه شامل ماده ای به نام پولگان است که موجب خونریزی و انقباض رحم می شود و مصرف زیاد آن به سقط جنین می انجامد.

سقط جنین با مصرف بابونه

زنان باردار در دزهای بسیار کم می توانند از بابونه استفاده کنند اما استفاده زیاد از بابونه به علت دارا بودن ترکیبی در بابونه به نام "تاهونِی" باعث انقباض رحم می شود و ممکن است سبب سقط جنین شود.

آناناس برای سقط جنین

مصرف آناناس در مقادیر کم نمی تواند سبب سقط جنین در بارداری شود، اما مصرف آناناس به مقدار خوردن یک کاسه آناناس تازه پس از بارداری به علت بالا بودن ویتامین سی و بروملاین در آن می تواند برای زنان باردار خطرناک باشد و باعث سقط جنین شود.

مصرف آناناس در مقادیر بالا در سه ماهه اول بارداری دهانه رحم را نرم کرده و باعث خونریزی و در نهایت سقط جنین می شود. آناناس سبزتر و یا نارس تر دارای آنزیم پروتئولیتیک بیشتری است که نقش مهمی در شکستن پروتئینی دارد که جنین در مراحل ابتدایی بارداری از این پروتئین تشکیل شده است.

سقط جنین با کوهوش

مصرف دو نوع کوهوش آبی و کوهوش سیاه باهم به علت دارا بودن دارای موادی به نام اکسایتوسین و کولوساپونین میتواند باعث انقباض رحم شود.

پاپایا برای سقط جنین

پاپایای کال و نرسیده حاوی آنزیم هایی مانند پاپائین است که این آنزیم ها به عنوان پروستاگلاندین و اکسی توسین عمل می کنند که در واقع منجر به زایمان زودرس و سقط جنین می شود. این میوه می تواند باعث اختلالاتی در جنین شود.

این ماده بسیار خطر است و مصرف پاپایا منجر به انقباضات رحم و در نتیجه سقط جنین می شود. پاپاین موجود در پاپایا خام سبب افزایش میزان تولید استروژن و مانع تولید پروژسترون میشود که رشد آندومتر را تحریک میکند.

سطح پایین پروژسترون ادامه بارداری را مختل می کند و در نهایت منجر به سقط می شود. پاپایا خام حاوی مقادیر بالایی از لاتکس است که منجر به آزادسازی پروستاگلاندین ها و اکسیتوسین شده و در نهایت به انقباض دیواره های رحم ختم می شود. هرگونه مصرف پاپایا در مراحل اولیه بارداری باعث سقط جنین می شود.

تاثیر سداب بر سقط جنین

در زمان قدیم از سداب در درمان مشکلات باروری، تحریک رحم و سقط جنین استفاده می شده است زیرا سداب حاوی پیلوکارپین و راتینز میباشد که ماهیچه های دیواره رحم را تحریک میکند و راتینز سطح آدرنالین در بدن را افزایش میدهد. پس مصرف این ماده در بارداری خطرناک است و موجب سقط جنین می گردد.

گوجی بری

گوجی بری حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که خوردن آن در بارداری سبب سقط شدن جنین می شود. گوجی بری همچنین حاوی بتائین است که باعث انقباض رحم و منجر به سقط جنین می شود. مصرف گوجی بری به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد در طول بارداری ممنوع نیست اما مصرف ۱۰ گرم گوجی بری در طول دوران بارداری بی ضرر است و مصرف زیاد آن مضر می باشد.

ریشه آنجلیکا

استفاده از ریشه آنجلیکا در دز بالا میتواند منجر به سقط جنین شود.

دکمه طلایی

دکمه طلایی از گیاهان دیگری است که اگر در بارداری مصرفد شود، سبب سقط جنین می شود اما نمی توان بصورت دقیق مقدار دکمه طلایی که می تواند باعث سقط جنین شود را گفت. قبل از استفاده از دکمه طلایی باید بدانید که این گیاه دارویی سمی و خطرناک است. روغنی که از گل های گیاه دکمه طلایی استخراج می شود هرگز نباید خورده شود. این روغن حتی در مقادیر خیلی کم هم سمی است.

روغن گل مغربی

روغن گل مغربی یکی از محبوب ترین روغن ها در رایحه درمانی است که خواص آرامبخش دارد و بدن را تسکین میدهد. از روغن گل مغربی همچنین برای ریلکس کردن ماهیچه های رحم و آماده شدن جهت زایمان نیز استفاده می شود. استفاده از روغن گل مغربی در اطراف رحم باعث سقط جنین ناگهانی میشود.

سقط جنین به علت عدم آگاهی از مواد مضر بارداری

درمنه جهت درمان مشکلات باروری ، مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آنفلونزا، صرع، برونشیت، انواع انگل ها، سیاتیک و سفتی ماهیچه ها استفاده میگردد. این گیاه دارویی حاوی روغن های فرار، فلاونوئید ها و تانن میباشد که رحم را تحریک میکند و موجب سقط جنین، می شود.

سقط جنین با زعفران

مصرف زعفران در ماه های اول بارداری برای خانم های باردار بسیار خطرناک است ومصرف ۲ -۱ گرم از ان سبب سقط جنین می شود؛ بنابر این اگر در مصرف زعفران تعادل را رعایت کنید و کمتر از مقدار ذکرشده از ان مصرف کنید، منجر به سقط جنین نخواهد شد.

زرشک

زرشک از گیاهانی است که دارای آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین هاستو وجود این ترکیبات در آن سبب انقباضات عضلانی صاف رحم شده و هر گیاهی که شانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد می تواند سقط جنین را هم تحریک کند.

گلپر

گلپر درمان کننده بیماری های گوارشی به خصوص نفخ و هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز باعث سقط جنین می شود. اما مصرف مقدار کم این گیاه به سقط جنین منجر نمی شود.

تخم شوید

تخم شوید خواص فراوانی دارد و می تواند باعث کاهش چربی بدن و لاغری شود و ضد نفخ است. اما مصرف تخم شوید در بارداری به علت تحریک تولید هورمون های مؤثر در سیکل قاعدگی و افزایش انقباضات رحمی از خطرات سقط جنین در ماه اول بارداری محسوب می شود.

گل پامچال

برخی از زنان از روغن گل پامچال بدلیل خواص ضد عفونی کننده در دهانه رحم استفاده می کنند و بعضی هم آن را به صورت خوراکی مصرف می کنند. در صورتی که مصرف آن در دوران بارداری خطر سقط جنین را به همراه دارد.

چای بابونه و سقط جنین

استفاده از چای بابونه خواص زیادی برای سلامتی دارد، اما مادران باردار باید از خوردن چای بابونه در دوران بارداری خودداری کنند زیرا نوشیدن چند فنجان چای بابونه که حداقل ۴ دقیقه دم کشیده باشد، با خطر سقط جنین همراه خواهد بود.

سنبل ختایی

سنبل ختایی گیاهی دارویی است که استفاده بیش از حد ازآن منجر به تحریک قاعدگی، شل کردن عضلات و کمک به افزایش انقباضات رحم می شود و باعث سقط جنین در ماه اول بارداری می شود. مصرف سنبل ختایی در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند و یا آنهایی که قبل از مصرف نیز خونریزی‌های شدید داشته اند، خطر سقط جنین را دوچندان می کند.

کرفس

استفاده از کرفس در سه ماهه نخست بارداری ممنوع است و خوردن خورش کرفس یا سالادی که حاوی کرفس باشد منجر به سقط جنین می شود. این ممنوعیت استفاده از کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس می تواند روی سیستم عصبی جنین آنها اثرات سوء بگذارد و باعث ناراحتی های عصبی مخصوصا حملات شبه صرع بعد از تولد نوزاد شود.

گل بنفشه و گل ختمی

مصرف گل بنفشه و گل ختمی موجب سقط جنین می شود. ختمی باز کننده انتهای عروق رحم و سقط کننده است و زنان باردار نباید از این گیاه و گل بنفشه استفاده کنند.

غوره، آبغوره، بابونه

این مواد قاعده آور هستند و باعث سقط جنین می ‎شوند و مصرفشان برای زنان باردار مفید نیست.

آویشن

آویشن دارای طبیعتی گرم و خشک است که از آن به عنوان ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراک ها استفاده می کنند. آویشن سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب می شود بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.

آلوئه ورا

آلوئه ورا خواص زیادی برای زیبایی زنان دارد، زیرا دارای مواد طبیعی است که به مراقبت و تقویت انواع پوست کمک کند و اثرات زیادی در کاهش چین و چروک و وزن دارد. اما زنان باردار نباید غذاهای فرآوری شده، با آلوئه ورا مصرف کنند و یا آب آلوئه ورا را بنوشند، زیرا ممکن است خون ریزی لگن را ایجاد کند و حتی باعث سقط جنین شوند.

به این گیاهان اعتماد نکنید

بابونه، افسنطین، سداس، کدوی تلخ، نعنای کوهی و مینا از جمله گیاهانی هستند که در کتب طب سنتی بر سقط آور بودن آنها تأکید شده است.

زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین، مسهل.

سیاه دانه در بارداری به علت قاعده آور بودن آن مضر است و موجب سقط جنین می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار