آذرکیش در اجلاس مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور:
وفاق آموزشی، سرمایهگذاری برای جهش تولید
تهران ( پانا ) – سیدمصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مراسم اجلاس مدیران ستادی و استانی سازمان فنی و حرفهای کشور باعنوان «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» که در استان البرز برگزار شد، حضور یافت.

در این مراسم که باحضور علیرضا منادی سفیران رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، احمد میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، غلامحسین محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور برگزار شد، ضمن بازدید از کارگاههای آموزشی مرکز تربیت مربی فنی و حرفهای البرز، آذرکیش بر وفاق و تعامل سازنده بین دستگاهها تاکید کرد و گفت: « در سالی که با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، نقش نهادهای آموزشی در تقویت زیرساختهای آموزش نیرو انسانی و مهارتی کشور بیش از پیش اهمیت مییابد و وفاق و همکاری میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش فنی و حرفهای، بهعنوان دو بازوی توانمند در حوزه تربیت نیروی انسانی، میتواند بستری مناسب برای تحقق این شعار فراهم آورد.»
وی در ادامه به اهتمام ویژه رئیس جمهور محترم نسبت به توسعه نهضت عدالت آموزشی اشاره کرد و افزود: « رفع محرومیت از فضاهای آموزشی کشور در کنار تحول در فرآیند یاددهی یادگیری مورد تاکید رئیس جمهور محترم است و در راستای تحقق این دو محور، ایجاد پیوند راهبردی میان دو نهاد وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفهای، ضمن جلوگیری از اتلاف منابع انسانی، مسیر سرمایهگذاری هدفمند بر روی مهارت و دانش را هموار میکند.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به طرح همنوا گفت:« همافزایی این دو مجموعه در طراحی برنامههای مهارتآموزی، موجب میشود دانشآموزان از همان سالهای نخست تحصیل که سالهای طلایی آموزش ویادگیری است، با مفهوم کارآفرینی، مهارتافزایی و نقش خود در تولید ملی آشنا شوند. این همراستایی، بستری مناسب برای تربیت نسلی مولد، توانمند و متعهد به اقتصاد ملی خواهد بود و تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال را به دنبال خواهد داشت.»
وی افزود: « در دنیای پرشتاب امروز که فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی و تحولات دیجیتال، به سرعت در حال تغییر چهرهی زندگی و کار هستند، آموزشهای مهارتی بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافتهاند. در چنین عصری، صرفاً داشتن دانش تئوریک کافی نیست؛ آنچه افراد را از دیگران متمایز میکند، توانایی بهکارگیری عملی دانش، تطبیقپذیری، حل مسئله و یادگیری مستمر است. »
عضو شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: « مزیت اصلی آموزشهای مهارتی در این است که افراد را برای ورود مؤثر به بازار کار آماده میکند. مهارتهایی نظیر حل مساله، تحلیل داده، برنامهنویسی، طراحی دیجیتال، مدیریت پروژه، تفکر انتقادی و حتی مهارتهای نرم مانند ارتباط مؤثر و کار تیمی، به ابزارهایی کلیدی برای موفقیت در قرن ۲۱ تبدیل شدهاند. این آموزشها، بهخصوص وقتی با فناوری همراه شوند، امکان یادگیری سریعتر، شخصیسازیشدهتر و دسترسیپذیرتر را فراهم میکنند.»
آذرکیش در پایان خاطرنشان کرد: « در دنیایی که مشاغل سنتی به سرعت در حال دگرگونی یا حذف هستند، آموزشهای مهارتی این امکان را به افراد میدهند تا بتوانند مسیر شغلی خود را بهروز نگه داشته یا حتی تغییر دهند. انعطافپذیری و یادگیری مادامالعمر دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی برای بقا و رشد در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی است.»
گفتنی است در این مراسم تفاهمنامههای بین دستگاهی در راستای ارتقای آموزشهای مهارتی دانش آموزان امضا شد و از طرحهای «همنوا» و «وفاق برای ایران ماهر» رونمایی شد.
ارسال دیدگاه