تندی فلفل از دست، دهان و غذا را چگونه برطرف کنیم؟
تهران (پانا) - اگر هنگام آشپزی در غذا مقدار زیادی از فلفل استفاده کردهاید میتوانید با برخی از مواد غذایی دیگر مانند سیبزمینی و گوجهفرنگی تندی غذا را از بین ببرید.
یکی از رموز کدبانوهای ایرانی برای خوشمزهشدن غذاها افزودن به اندازه چاشنیها و ادویهها به انواع غذاها است. اما گاهی بسیاری از افراد بر اثر حواسپرتی، تجربه کم در آشپزی و... بیش از حد از فلفل و ادویههای تند در طبخ غذا استفاده میکنند.
کاپسایسین مادهای است که درون فلفل وجود دارد و باعث تندی فلفل و طعم و مزهدادن به غذا میشود، همچنین میتواند باعث احساس سوزش شدیدی شود که برای چندین دقیقه یا حتی ساعتها ادامه داشته باشد.
چرا فلفلهای تند میسوزانند؟
احساس تندی و سوختگی از مادهای به نام کپسایسین منشا میگیرد که یک ماده فعال در فلفل است و با گیرندههای حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار میکند.
حتی با وجود اینکه حرارتی نیز در کار نیست اما بدن به کپسایسین مانند حرارات بالا واکنش نشان میدهد. برای جلوگیری از سوزش باید کپسایسین را از محل اتصال پاک کنید و یا آنقدر رقیقش کنید که حسش کم شود.
کره بادام زمینی به غذا بیافزایید:
کره بادام زمینی سرشار از چربی های غیر اشباع تک زنجیره و مواد مغذی است. این چربی ها با جلوگیری از اتصال کپسایسین موجود در فلفل به گیرنده های عصبی روی زبان تندی غذا را کاهش می دهند.کره بادام زمینی همراه با انواع مواد غذایی مانند میوه، کرفس، ژله و … قابل مصرف است.
مواد شیرینکننده به غذا اضافه کنید:
برای از بین بردن تندی غذا در حین پخت یک مواد شیرین کننده مانند قند، شکر و عسل به غذا بیافزایید تا طعم تند آن را از بین ببرد. توجه کنید از این روش تاثیرگذار نیز میتوانید برای بعضی غذاها استفاده کنید تا طعم و عطر اصلی غذا حفظ شود.
آب لیموترش یا سرکه به غذا بیافزایید:
برای از بینبردن تندی غذا در حین پخت چاشنیهای ترش مزه مانند آب لیمو ترش تازه، سرکه سیب، سرکه انگور و آبغوره افزوده و هم بزنید تا با غذا مخلوط شوند و تندی زیاد غذا را از بین ببرند. چاشنی های ترش مزه به علت تغییر دادن مزه اصلی غذا در همه انواع غذا ها قابل استفاده نیستند.
حجم غذا را افزایش دهید:
یکی از روشهای موثر برای از بین بردن تندی غذا افزودن مقداری مواد اولیه به غذای در حال پخت است زیرا افزایش حجم غذا سبب رفع تندی آن میشود البته این راهکار را زمانی میتوانید انجام دهید که وقت کافی برای پخت مواد غذایی داشته باشید.
از گوجهفرنگی استفاده کنید:
برای رفع تندی غذا به آن گوجه فرنگی یا آب گوجه فرنگی را بیافزایید. خاصیت اسیدیته گوجه فرنگی سبب کاهش تندی غذا میشود.
از این مواد غذایی کمک بگیرید:
برای رفع تندی غذا از مواد غذایی مانند سبزیها، سیبزمینی، فلفله دلمهای، گوشت، حبوبات، کلم بروکلی و … کمک بگیرید.
این روشها را امتحان کنید:
افزودن لبنیات پرچرب به غذا های تند مانند اضافه کردن شیر به سس تند موجب حل شدن کپسایسین موجود در فلفل در لبنیات و کاهش طعم تند غذا می شود.
افزودن نمک به غذا و یا خوردن غذا به همراه چیس نمکی و غذا های نمک سود شده نیز در رفع تندی غذا مؤثر می باشد. اما بیماران مبتلا به فشار خون نباید این روش را امتحان کنند.
در صورتی که علت اصلی تندی غذا فلفل تازه است، خارج کردن تکه های فلفل از غذا قبل از پخت کامل آن جهت جلوگیری از افزایش طعم تند غذا ضروری است.
رفع تندی فلفل در دهان
زمانی که غذای تند یا فلفلهای تند بخورید دهان شما دچار سوزش میشود پس باید بلد باشید که چطور جلوی سوختن بر اثر تندی را بگیرید.چگونه جلوی سوزش فلفل تند را بگیریم؟
لبنیات بخورید زیرا لبنیاتی مانند ( خامه ترش، شیر، پنیر، بستنی ) به حل شدن کپسایسین کمک می کنند و تندی دهان را از بین میبرند.
غذاهای چرب بخورید یا کمی روغن را در دهان خود بچرخانید و بیرون بریزید تا سوختگی تمام شود.
یک قاشق کره بادام زمینی یا عسل میل کنید.
برای خنثی کردن تاثیرات کپسایسین غذاهای اسیدی مانند لیمو و گوجه فرنگی بخورید.
غذاهایی که دارای نشاسته کپسایسین اضافی را در خود می کشند پس غذاهای نشاسته ای بخورید.
اگر به فلفل تند دست زدید، برای از بین بردن تندی دستانتان:
دست ها را با مایع ظرف شویی بشویید.
با مالیدن روغن گیاهی و کره به دستان کپسایسین را از بین ببرید.
در محلول سفید کننده رقیق دستان خود را بشویید.
نکته مهم:
اگر با خوردن غذا یا فلفل تند دهانتان دچار سوزش شد، آب یخ ننوشید زیرا آب میتواند کپسایسین را پخش کند و باعث بدتر شدن وضعیت شود. نوشیدنی های الکلی، قهوه و نوشابه نیز سوزش دهان را برطرف نمی کنند و باعت تاثیر بیشتر کپسایسین می شود.
ارسال دیدگاه