مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان:
اجرای برنامههای حمایتی برای مدارس در معرض آسیبهای اجتماعی زنجان در حال پیگیری است
زنجان (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه ناحیه یک زنجان به عنوان منطقه پایلوت اجرای طرح ملی «نماد» در استان است، از اجرای برنامههای حمایتی برای مدارس در معرض آسیبهای اجتماعی استان خبر داد.

ذبیحاله تاراسی، صبح امروز شنبه، ۲۳ فروردین در اولین جلسه شورای آموزش و پرورش و شورای سوادآموزی استان زنجان با اشاره به اهمیت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اظهار کرد: این سند، نقشه راه توسعه نظام تعلیم و تربیت کشور است و همواره در جلسات آموزش و پرورش بررسی میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به برنامه «الفتا» که در راستای سند تحول بنیادین برگزار میشود، افزود: این برنامه با هدف تحقق اهداف تعلیم و تربیت در قالب رویدادی برای به اشتراکگذاری تجارب معلمان و انجمنهای اولیا و مربیان اجرا شده و در سال تحصیلی گذشته ۲۶۲۷ نفر از فرهنگیان در آن شرکت کردند. از میان ۷۳ اثر برگزیده استانی، هفت اثر به مرحله کشوری راه یافتند.
تاراسی همچنین به مصوبات آخرین جلسه شورای آموزش و پرورش در اسفند ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: این مصوبات بسیار کاربردی بوده و با مشارکت دستگاههایی از جمله سازمان مدیریت و برنامهریزی، صداوسیما، شهرداریها، فرمانداریها، اداره کل نوسازی مدارس، صنعت و معدن و سایر نهادها تنظیم شدهاند و اکنون در حال اجرا هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با گرامیداشت مقام معلم از برنامهریزی گسترده برای گرامیداشت هفته معلم (۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت) خبر داد و گفت: معلمان، معماران روح و سازندگان تمدن انسانیاند. نقش آنان در تربیت نسل آینده، بیبدیل و غیرقابل انکار است. به همین منظور برنامههایی از جمله دیدار جمعی از معلمان برگزیده استان با مقام معظم رهبری، حضور فرهنگیان و مسئولان آموزش و پرورش در مزار شهدا و تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب برگزار خواهد شد.
تاراسی افزود: در طرح شناسایی معلمان و کارکنان نمونه، ۶۸۹ فرهنگی در بخش معلم نمونه مشارکت داشتند که ۴۵ نفر به مرحله استانی و سه نفر به مرحله کشوری راه یافتند. همچنین در بخش کیفیتبخشی نیز از ۶۵۹ نفر، ۷۰ نفر به مرحله استانی و پنج نفر به عنوان منتخب نهایی به وزارتخانه معرفی شدند.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اقدامات انجامشده درباره طرح ملی نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) پرداخت و گفت: این طرح با هدف توانمندسازی دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی، مجموعهای نظاممند از خدمات غربالگری، آموزش، توانمندسازی، مداخله و حمایتهای روانی و اجتماعی را شامل میشود.
تاراسی افزود: آموزشهای ارتقایی این طرح شامل ۱۰ مهارت زندگی است که برای دانشآموزان، معلمان و والدین طراحی شده است. اجرای طرح در دو سطح پیشگیری اولیه و سطح دوم پیشگیری انجام میشود. همچنین در مرحله غربالگری، پرسشنامههایی توسط معلمان پایههای سوم، پنجم و ششم ابتدایی تکمیل شده که مشارکت در این بخش به حدود ۹۷.۶۴ درصد رسیده است. در دوره متوسطه نیز میانگین مشارکت دانشآموزان پایههای هفتم، هشتم، دهم و یازدهم بیش از ۹۱ درصد بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش زنجان با اشاره به اجرای کامل طرح نماد در آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان به عنوان منطقه پایلوت استان، گفت: مهارتهایی از جمله خودآگاهی، تنظیم هیجان، مدیریت استرس، حل مسئله، صبر، توکل، بخشایشگری و مهارتهای اجتماعی در این ناحیه به طور کامل آموزش داده شدهاند.
تاراسی به تشکیل کمیته راهبری نماد استان در دی ۱۴۰۳ با حضور استاندار، دادستان و سایر اعضا اشاره کرد و گفت: در این کمیته، برنامههای حمایتی برای مدارس در معرض آسیبهای اجتماعی تدوین و اجرا شده است.
وی ادامه داد: جلسات آموزشی متعددی با محوریت سامانه نماد و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان برای مدیران مدارس، مشاوران و رابطان برگزار شده است. همچنین آزمونهای روانشناختی، اقدامات نظارتی و بازدیدهای مستمر از سوی اداره کل آموزش و پرورش و مناطق تابعه در حال انجام است.
مدیرکل آموزش و پرورش زنجان تأکید کرد: طرح نماد با مشارکت ۱۴ دستگاه از جمله استانداری، سازمان مدیریت، دادگستری، اداره کل بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای عضو ائتلاف، در راستای ارتقای کیفیت زندگی دانشآموزان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در حال اجراست و تلاش میکنیم این روند با قوت ادامه یابد.
ارسال دیدگاه