کارگردان سینمایی که با فتوشاپ بازو میکشید و فالوئر جذب میکرد
تهران (پانا) - از تصمیم مدیران سینمایی برای اکران فیلمهای پرحاشیه تا حاشیههای ایجاد شده اخیر برای همان حاشیهسازها رشتهای است که سردرازی دارد و تا مدتها میتوان درمورد آن نوشت و تحلیل کرد و یکی از همین ها حاشیههایی است که در مورد فیلم «حکم تجدیدنظر» رخ داده و مدتهاست در محافل سینمایی واکنش برانگیز شده است.
مدت زمانی است که چراغ سالنهای سینما روشن شده است و فیلمهای جدیدی اکران میشوند. سینماها از کمای کرونا عبور کردهاند و حالا بار دیگر با اکران آثار متنوعی روبرو شدهاند. اتفاقی که از یکسو امیدبخش است و میتواند چراغ سینمای ایران را روشن کند و از سوی دیگر منتقدین دغدغه فیلم سوزی در آثار فاخر سینمایی را دارند.
پرحاشیههای این هفته سینمای ایران
در هفتههای گذشته پانا روایتی از فیلمهای پرحاشیهای که بنا به تصمیم سازمان سینمایی ایران اکران شد، منتشر کرد. ازجمله فیلمهای « گشت ارشاد ۳ » و « صحنه زنی » و « آپاچی » مورد بررسی قرار گرفت.
در هفتهای که گذشت ماجرای اکران فیلم «حکم تجدیدنظر» حاشیههای بسیار زیادی به همراه داشت. کارگردان این فیلم یکی از اینفلوئنسرهای شناخته شده در فضای مجازی است و دردسرهای زیادی کشید تا بالاخره توانست با حمایت رضا میر کریمی مجوز ساخت فیلمش را از وزارت ارشاد بگیرد.
محمدامین کریم پور کیست؟
«محمدامین کریم پور» کارگردان فیلم «حکم تجدیدنظر» بیان میکند که همیشه به دنبال فوتبالیست شدن بوده و فکرش را نمیکرده که روزی از طریق اینستاگرام به درآمد ماهانه ۲۰ تا ۶۰ میلیون تومان برسد. وی اقدام به ساخت کلیپهای طنز اینستاگرامی میکند و حالا کارگردان شده است. کریم پور در مصاحبهای گفته است: «فعالیتم از دوران دبیرستان با فیسبوک شروع شد و از همان ابتدا ۵ هزار دوست خوب داشتم و عکس میگذاشتم. به دوستانم میگفتم بازوهایم را با فتوشاپ درست کنند و تعداد فالوئرهایم بالا میرفت.» ویدئوهای طنز ۱۵ ثانیهای کریم پور به فیلمهای حرفهای طنز یکدقیقهای تبدیل شد و رفتهرفته میلیونها فالوئر پیدا کرد تا جاییکه فقط از طریق تبلیغات در صفحهاش ماهانه ۲۰ تا ۶۰ میلیون درآمد دارد.
وی در مرداد ۹۶ با همکاری عرفان علیرضایی و چندین بازیگر دیگر کارگردانی یک نمایش طنز بنام «این سه تا گرامی» را روی صحنه نمایش تالار اریکه ایرانیان برد و این اجرا در ۲۸ اجرا ۵۰۰ میلیون تومان فروش داشت که بهترین فروش تهران شد، البته ۶ اجرای آخر این نمایش به دلیل لغو مجوز از وزارت ارشاد لغو شد.
حکم تجدید نظر
در اکران ویژه «حکم تجدیدنظر» چه گذشت؟
مراسم اکران فیلم سینمایی «حکم تجدیدنظر» جمعه گذشته در حالی در پردیس سینمایی کوروش برگزار شد که حواشی برپاییاش بیش از متن آن برجسته و رسانهای شد. در این مراسم به علت حضور دو خواننده جوان پاپ به نام «آرش و مسیح» و ازدحام طرفداران آنها، ناگهان کنترل جمعیت از دست برگزارکنندگان مراسم خارج شد و عدهای از مردم که عمدتاً نوجوان و جوان بودند، زیر دستوپا ماندند. انتشار فیلم مربوط به این حادثه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی واکنشهای متعددی را به همراه داشت تا جاییکه «فرزاد مؤتمن» نویسنده و کارگردان سینمای ایران، با انتشار یک استوری در واکنش به حواشی پیشآمده نوشت: «سینما را به ما برگردانید، این بساط نفرتانگیز است.»
ناگفته نماند در همان زمانی که خبر اخذ پروانه ساخت فیلم کریم پور رسانهای شد آماج حملات منتقدانش هم قرار گرفت تا آنجا که این نقدها سازمان سینمایی را مجبور به انتشار پیشینه فعالیتهای سینمایی وی کرد. طبق اسناد سازمان سینمایی «محمدامین کریمپور» مدرک کارشناسی ارشد سینما دارد و چند فیلم کوتاه را هم کارگردانی کرده است. سرانجام محمدامین کریمپور به همراه رضا کریمی تهیهکننده باسابقه سینما این فیلم را جلوی دوربین برد و با نزدیک شدن به برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آن را به دبیرخانه این رویداد سینمایی تحویل داد اما این فیلم از راهیابی به این جشنواره بازماند.
چراغ سالنهای سینما با ظرفیت کامل روشن شد
یکی دیگر از اتفاقهای این هفته سینمای ایران بازگشت ظرفیت سالنهای سینما به روال سابق است. محمد شایسته در گفتوگو با پانا عنوان کرد که در جلسه شورای صنفی سینما مقرر شده است ظرفیت فروش سینماها به روال سابق بازگردد و در این خصوص با نهادهای مسئول رایزنی شود. بدین ترتیب انتظار میرود که در هفتههای آتی شاهد رقابت فشردهتری در میان فیلمهای تازه اکران شده سینما باشیم. «محمد خزاعی» مدیر سازمان سینمایی در اولین اقدام خود فیلمهایی را به اکران گذاشت که کمتر کسی گمان میکرد این فیلمها رنگ نقرهای پرده سینمای ایران را ببینند.
آثار پرفروشی که هفتههای متوالی تکرار شدهاند
یکی از تدابیر مهم مدیران جدید سینمایی کشور ایجاد تنوع در ژانر فیلمهای انتخابی برای اکران است. در حال حاضر سینماهای سراسر کشور شاهد اکران آثاری کمدی همچون «دینامیت» و «گشت ارشاد ۳»، آثار اجتماعی همچون «قهرمان» و همچنین آثاری در ژانر وحشت همچون «پوست» هستند.
شاید وقفه دو ساله در اکران سینماهای سراسر کشور لطمات بیشماری به این عرصه وارد کرده، اما حال که سینماها بار دیگر شاهد حضور مخاطبان هستند نویدبخش تنوع در همه ژانرهاست. سینمایی که پیش از دوران کرونا تماما در تسخیر کمدیهای سطحی و بفروش بود، حال با آثاری روبرو شده که با پا پس کشیدن کمدیها از اکران فرصت را مغتنم شمرده و زمانی برای عرضاندام پیداکردهاند. فیلمهای اجتماعی مانند «درخت گردو» و «قهرمان» از پرفروشهای سینما شدهاند و البته که با آمدن دوباره فیلمهای کمدی این فیلمها تا حدودی به حاشیه رفتهاند.
فیلم کمدی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی همچنان در صدر جدول فروش سینما قرار دارد به فروش ۲۳ میلیاردی رسیده است. رتبه دوم فیلم اجتماعی «قهرمان» به کارگردانی «اصغر فرهادی» است که اکنون به فروش ۷ میلیاردی رسیده است اما رتبه سوم فروش سینما که پیشازاین متعلق به فیلم اجتماعی «درخت گردو» بود، بعد از مدتها با آمدن فیلم کمدی «گشت ارشاد ۳» جابجا شده است. «گشت ارشاد ۳» به کارگردانی سعید سهیلی به فروش ۵ میلیاردی رسیده و در همین مدتزمان کوتاهی که اکران شده است توانسته به رتبه سوم جدول فروش سینما برسد.
ارسال دیدگاه