استاندار آذربایجان شرقی:

واکسن، بهترین راه ایمنی در برابر کرونا است

میزان واکسیناسیون در استان باید به ۸۰ درصد برسد

تبریز(پانا) - استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه واکسیناسیون، بهترین راه مواجهه و ایمنی در برابر کرونا است، گفت: پیام مهم ستاد مقابله با کرونا این است که باید همه دست به دست هم دهیم تا میزان واکسیناسیون به 80 درصد برسد.

کد مطلب: ۱۲۱۹۲۶۹
لینک کوتاه کپی شد
واکسن، بهترین راه ایمنی در برابر کرونا است

محمدرضا پورمحمدی در چهل و یکمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا، با اشاره به پوشش ۷۱ درصدی واکسیناسیون در استان، گفت: مردم باید از هر واکسنی که موجود است استقبال کرده و به حاشیه‌ها و شایعات توجه نکنند.

وی افزود: میزان فوت در میان افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند کمتر از یک درصد و در میان سایر مبتلایان کرونا، ۳۷ درصد است و باید این موضوع را با صراحت اعلام کنیم که واکسیناسیون بهترین راه ایجاد ایمنی در جامعه است.

پورمحمدی با بیان اینکه در بحث مدیریت کرونا شرایط نسبتاً قابل قبولی داریم، افزود: با وجود اینکه در ماه‌های گذشته از نظر تأمین واکسن نگرانی داشتیم، اما امروز خوشبختانه هیچ مشکلی در این خصوص نداریم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دسترسی به واکسن برای همه مردم امکان‌پذیر است و روند رو به بهبود مدیریت کرونا نیز حاصل همت همگانی برای تسریع در روند واکسیناسیون بوده است.

استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از همه دست‌اندرکاران مقابله با کرونا بویژه بخش بهداشت و درمان استان، گفت: موج پنجم بیماری را پشت سر گذاشته‌ایم و امیدواریم با همکاری همه بخش‌ها، روند نزولی بیماری کرونا تداوم داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت، قرنطینه هوشمند است، افزود: محدودیت‌های اجتماعی برای افرادی که واکسینه شده‌اند به تدریج کاهش خواهد یافت و دریافت خدمات منوط به تزریق واکسن خواهد بود.
پورمحمدی همچنین یاد و خاطره مرحوم علیار راستگو، معاون فقید سیاسی و امنیتی استانداری و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا را گرامی داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این جلسه با اشاره به اینکه آمار ابتلا به کرونا در استان سیر نزولی گرفته است، گفت: یک هزار و ۶۱۵ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۱۳۰ نفر از آنها زیر دستگاه ونتیلاتور قرار دارند.

محمد حسین صومی اظهار داشت: وضعیت بیماری کرونا در استان از نظر بروز بیماری و تعداد بستری‌ها و فوتی ها متناسب باهم در حال کاهش است.

وی با اشاره به اینکه آماری که در خصوص واکسیناسیون ارایه می شود براساس جمعیت هدف، متفاوت است، ادامه داد: اکنون به دلیل اینکه ویروس توانمندتر شده این فرضیه که اگر ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شوند به ایمنی جمعی می‌رسیم زیر سوال رفته و حداقل باید ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند.

صومی با بیان اینکه سن واکسیناسیون در استان به بالای ۱۲ سال رسیده، اضافه کرد: آذربایجان شرقی از نظر میزان واکسیناسیون در کشور در صدر قرار دارد؛ به‌طوری‌که ۸۶ درصد افراد بالای ۶۰ سال، ۸۰ درصد ۵۰ تا ۶۰ سال، ۷۲ درصد ۴۰ تا ۵۰ سال و ۴۰ درصد ۱۵ تا ۱۸ ساله‌ها در استان واکسینه شده‌اند.

وی ادامه داد: بیشترین میزان واکسیناسیون در بستان‌آباد با ۸۹ درصد، هوراند ۸۷ درصد و ورزقان ۸۶ درصد جمعیت بالای ۱۵ سال بوده و مراغه با ۶۲ درصد، مرند با ۶۴ درصد و بناب با ۶۷ درصد کمترین میزان واکسیناسیون را دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با بیان اینکه واکسیناسیون برای جلوگیری از مرگ‌ومیر فوق‌العاده مهم است، گفت: بر اساس تحقیقات جهانی ۳۷.۵ درصد کسانی که واکسینه نشده‌اند و به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند فوت می‌کنند.

عباسعلی درستی افزود: برای افرادی که یک دوز واکسن زده‌اند ولی به فاصله زمانی کمتر از سه هفته از تزریق، به بیماری مبتلا می‌شوند ۲۳.۵ درصد و اگر بیش از سه هفته از تزریق دوز اول واکسن بگذرد و فرد مبتلا شود حدود ۱۰ درصد احتمال فوت وجود دارد.

وی ادامه داد: این در حالی است که اگر دو دوز واکسن تزریق شود و در کمتر از سه هفته فرد مبتلا شود احتمال فوت به ۱.۶ درصد و با گذشت بیش از سه هفته به کمتر از یک درصد می‌رسد.

درستی اظهار داشت: در حال حاضر تنها راه کنترل بیماری، واکسن است و باید درصد کافی از جمعیت واکسینه شود تا ایمنی به وجود آید که این درصد اکنون با توجه به جهش ویروس باید به ۸۰ درصد برسد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: این جمعیت با اجرای واکسیناسیون عمومی در قالب طرح ایران‌یاران جوان در سالن حجاج فرودگاه شهید مدنی تبریز در دو شیفت صبح و شب حضور فعال دارد.

حمید حسین‌پور افزود: در شهرستان‌های اهر، مراغه، میانه و اسکو شامل سهند و ایلخچی مراکز ثابت و سیار جمعیت هلال احمر برای واکسیناسیون فعال است.

در این جلسه مقرر شد ساعت کاری ادارات استان از روز شنبه ۱۰ مهر به روال عادی (۷.۳۰ صبح تا ۱۴.۳۰) برگشته و همچنین حذف دورکاری در ادارات و لغو منع تردد شبانه به تصویب رسید که پس از تأیید ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی خواهد شد.

فرماندار مرند هم در این جلسه گزارشی از روند مدیریت بیماری کرونا و واکسیناسیون در این شهرستان ارائه کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار