سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس؛

ادعاهای جنجالی نماینده بهار و وعده‌های عین‌اللهی؛ در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت چه گذشت؟

دو کمیسیون آموزش و بهداشت: عین‌اللهی فردی شایسته برای تصدی وزارت بهداشت است/موافقان و مخالفان عین‌اللهی چه گفتند؟/ وعده شش ماهه وزیر برای اتمام واکسیناسیون با قول نهادینه‌کردن طب سنتی و درمان رایگان ناباروری

تهران (پانا) - مجلس شورای اسلامی از نوبت عصر روز یکشنبه ۳۱ مرداد وارد دستور بررسی صلاحیت بهرام عین‌ اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت دولت سیزدهم شد و بررسی صلاحیت این وزیر پیشنهادی در جلسه صبح روز دوشنبه ۱ شهریور به اتمام رسید.

کد مطلب: ۱۲۰۹۴۰۱
لینک کوتاه کپی شد
ادعاهای جنجالی نماینده بهار و وعده‌های عین‌اللهی؛ در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت چه گذشت؟

در نشست روز گذشته ، حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون آموزش و زهرا شیخی مبارکه سخنگوی کمیسیون بهداشت گزارش کمیسیون‌های خود از بررسی صلاحیت وزیر پبشنهادی بهداشت را برای نمایندگان قرائت کردند.

کمیسیون آموزش و تحقیقات: کمیسیون با تصدی ایشان برای وزارت بهداشت موافق است

در نتیجه گزارش کمیسیون آموزش آمده است: «بررسی برنامه‌های پیشنهادی جناب آقای دکتر عین‌اللهی نشان می‌دهد که ایشان از تسلط مناسبی بر مسائل آموزش پزشکی و درمانی کشور برخوردار می‌باشند و با عنایت به اینکه وی دارای پیشینه متناسب از جمله معاونت آموزشی وزارت بهداشت و ریاست بیمارستان شهید لبافی‌نژاد هستند و همچنین تحقیقات و پژوهشهای علمی فراوان که در رزومه ایشان دیده می‌شود، در نهایت با توجه به تعهد ایشان جهت ایجاد تحول در حوزه آموزشی وزارت بهداشت، کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اکثریت آراء موافقت کرد.»

کمیسیون بهداشت: عین‌اللهی فردی شایسته برای تصدی وزارت بهداست است

در نتیجه گزارش کمیسیون بهداشت نیز آمده است: «مدارک و سوابق وی با واقعیت منطبق بود و در راستای کارکرد وزارت بهداشت قرار داشت، این کمیسیون وی را فردی شایسته برای تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشخیص داد.»

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نظر و دلایل خود را درباره موافقت یا مخالفت با وزیر پیشنهادی به شرح زیر بیان کردند.

عباسی، مخالف: در برنامه عین‌اللهی به مسیر رسیدن به وضعیت مطلوب اشاره نشده است/ برنامه شما برای کسب رتبه اول ایران در منطقه از نظر تعداد پزشک عمومی و متخصص و دندانپزشک در افق ۱۴۰۴ چیست؟

علیرضا عباسی در مخالفت با برنامه های وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برنامه های ارائه شده توسط آقای عین اللهی وضعیت موجود حوزه بهداشت و درمان به صورت کامل بررسی و ترسیم شده است اما اشاره به وضعیت مطلوب و مسیر رسیدن به آن در برنامه شما دیده نشده لذا لازم است در این رابطه توضیحات بیشتری ارائه کنید.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعات قابل توجه در حوزه بهداشت و درمان توزیع امکانات بهداشتی و درمانی اعم از تعداد تخت بیمارستانی، تعداد بیمارستان فعال، تخت های ویژه و دانشگاه های علوم پزشکی در مناطق مختلف کشور است. برنامه شما برای عدالت در توزیع امکانات حوزه سلامت به ویژه در مناطقی که شاخص امکانات بهداشتی درمانی آن ها از میانگین کشوری پایین تر است، چیست و چگونه می خواهید کشور را به وضع مطلوب برسانید.

وی ادامه داد: براساس برنامه های بالادستی و افق ۱۴۰۴ ایران باید از نظر تعداد پزشک عمومی و متخصص و دندانپزشک در منطقه رتبه اول باشد که متاسفانه با آن فاصله زیادی داریم. با وجود تعداد پایین پزشک متخصص در کشور پذیرش دانشجو در این حوزه بسیار محدود بوده که بخشی از آن به دلیل تعارض منافع است. برنامه شما برای رسیدن به این هدف چه بوده و چگونه با تعارض منافع در این حوزه مقابله خواهید کرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در مجموعه سازمان غذا و دارو از افرادی استفاده شده که ذینفع دارو و غذا هستند از این رو لازم است شما به صورت کامل مشخص کنید که در این حوزه از فعالین دارو و غذا استفاده خواهید کرد یا افرادی که در این حوزه ذینفع نیستند. بی توجهی به این موضوع موجب شده سلامت محوری به درمان محوری تبدیل شود.

عباسی با اشاره به پاندومی ویروس کرونا، اضافه کرد: یکی از راه های مقابله با این بیماری واکسیناسیون است اما دو مجموعه با سابقه در این زمینه مانند واکسن سازی راضی و انستیتو پاستور نتوانستند به خوبی وظیفه خودشان را در این رابطه انجام دهند از این رو باید آسیب شناسی شود که چرا قرارگاه های واکسن سازی وظیفه خودشان را به خوبی انجام نداده اند اگر ترک فعلی در این حوزه صورت گرفته باید با جدیت برخورد شود و اگر تعارض منافعی وجود داشته باید بررسی و رفع شود.

گودرزی، مخالف: امروزه با بحران کمبود پزشک در کشور مواجه هستیم/ عین‌اللهی باید به دنبال مقابله با مافیای دارو و تجهیزات پزشکی باشد/ می‌توانید تضمین دهید مشکلات درمان و هزینه درمان مردم کاهش یابد؟

عباس گودرزی در مخالفت با برنامه‌های بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متأسفانه شاهد کمبود پزشک در کشور هستیم که این موضوع در آینده ایجاد بحران خواهد کرد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وزیر پیشنهادی بهداشت از سال ۷۲ تا ۸۳ دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی بود اما هیچ ظرفیتی برای جذب دانشجو ایجاد نشد، به عبارتی در سال ۷۲، ۳۵ دانشگاه، ۳ هزار و ۴۶۲ دانشجو جذب می‌کردند اما در سال ۸۳ این رقم به کمتر از دو هزار و ۹۰ نفر رسید و وزارتخانه نیز این عملکرد را یک دستاورد دانست.

وی ادامه داد: امروز عدم دسترسی به پزشک و خدمات پزشکی از جمله مشکلات مردم محسوب می‌شود، افزایش قیمت برای دریافت خدمات و عدم تمایل پزشکان برای حضور در مناطق محروم و توزیع نامتوازن در حوزه خدمات تخصصی سبب شده مردم در نقاط دور افتاده آواره تهران و مراکز استان‌ها شوند.

گودرزی اظهار کرد: سرانه پزشک عمومی در کشورمان ۱۱.۷ به ازای هر ۱۰ هزار نفر است اما این رقم در کشورهای پیشرو معادل ۳۰ تا ۵۰ است، همچنین سرانه پزشک متخصص ۵.۹ به ازای ۱۰ هزار نفر و دندانپزشک ۳.۲۳ به ازای ۱۰ نفر است در حالی که در کشورهای پیشرو این رقم به ترتیب معادل ۲۰ الی ۳۰ و ۸ است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: با توجه به اینکه هزینه خدمات دندانپزشکی عموماً مربوط به دستمزد است ما شاهد کمبود پزشک در این عرصه هستیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: در کنکور سال ۹۹ بیش از ۵۹۰ هزار نفر در رشته پزشکی شرکت کردند که تنها ۶ هزار نفر پذیرفته شدند لذا افزایش ظرفیت برای پذیرش دانشجوی پزشکی و توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی و دانشکده‌ای علوم پزشکی می‌تواند سبب برطرف کردن مطالبات مردم در این عرصه شود.

وی ادامه داد: طب سنتی یکی از مهمترین عوامل برای مهار کرونا است و کشور چین اعلام کرد ۹۲ درصد بیماران این حوزه را با اینکه مداوا و مابقی را از طریق قرنطینه درمان کرده است اما ۱۴ میلیارد دلار در کشورمان برای مهار کرونا از صندوق توسعه ملی برداشت شد که در این میان طب سنتی جایگاهی نداشته است.

گودرزی اظهار کرد: طب سنتی در کشورمان مظلوم است زیرا برای مجوز ایجاد یک سلامتکده افراد به بیش از ۷۰ جای مختلف مراجعه می‌کنند و آخر نیز نمی‌توانند مجوزی دریافت کنند؛ این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت برای طب سنتی در سال ۲۰۱۴ الی ۲۰۲۳ سند منتشر کرده است؛ چرا طب ایرانی در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود و چرا صدا و سیما برنامه‌های خود را به طب سنتی اختصاص نمی‌دهد، همچنین باید پاسخ داده شود چرا محصولات تراریخته دارای برچسب نیستند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطر نشان کرد: آقای عین‌اللهی باید تضمین دهد طرح پزشک خانواده، بیمه سلامت، مقابله با مافیای دارو و تجهیزات پزشکی، ترویج طب سنتی، جبران کمبود پزشک و ... را دنبال کند تا مشکلات مردم کاهش یابد.

آریان‌پور، موافق: وزیر بهداشت آینده باید برنامه‌ای برای جلوگیری از مهاجرت پرستاران و پزشکان داشته باشد/ پدیده زیرمیزی هم که توسط تعداد اندکی از پزشکان انجام می‌شود، آبروریزی و هتک حیثیت جامعه پزشکی را در پی دارد که باید با آن مقابله شود

رضا آریان‌پور در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: روز گذشته نمایندگان مخالف با وزیر دغدغه‌های خود را مطرح کردند و در واقع مخالف ایشان نبودند و تمامی ما نمایندگان این دغدغه‌ها را داریم.

نماینده مردم مینودشت و کلاله و مراوه تپه و گالیکش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین مراجعات مردم به نمایندگان در مورد مباحث پزشکی و کمبودهای پزشکی و درمانی است، افزود: نظام سلامت ما یکی از پرافتخارترین حوزه‌های کشور است البته رئیس مجلس در نطق پیش از دستور به برخی از این افتخارات اشاره کرد اما ما در سطح بین‌المللی هم حرف برای گفتن داریم و حاصل ۴۰ ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی، نظام سلامتی است که مبتنی بر شبکه بهداشت و درمان از دورترین روستا تا سطح دوم و سوم است.

وی ادامه داد: در تهران و کلانشهرها بیمارستان‌هایی وجود دارد که از نظر سطح و کیفیت خدمات‌رسانی بسیار مجهز است و حضور گردشگران سلامت در کشور به دلیل وجود چنین بیمارستان‌هایی است البته در کنار این بیمارستان‌ها در مناطق محروم، بیمارستان‌های با حداقل امکانات و نیروی انسانی داریم؛ نظام سلامت در غرب آسیا و منطقه خاورمیانه و همچنین بین‌المللی افتخار کسب کرده و در حال حاضر کرونا بزرگترین چالش نظام سلامت ما و دنیا است، بنابراین وزیری که می‌خواهیم انتخاب کنیم باید توانمندی و شاخصه‌های لازم را برای مقابله با این بیماری داشته باشد.

آریان پور با بیان اینکه کرونا چالشی بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی است، گفت: کرونا باعث رکود و افت شاخص‌های اقتصادی در کشورمان و برخی کشورها شده است و قدرت مقابله با این بیماری نشانه قدرت آن کشور سیاست و حاکمیت است بنابراین باید وزیری را انتخاب کنیم که در آینده بتواند به خوبی کرونا را مدیریت و کنترل کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از چالش‌های مهم حوزه بهداشت و درمان، کمبود نیرو است البته با نبود برنامه مناسب برای حفظ و نگهداشت پزشکان مواجه هستیم که کمبود پزشک را تشدید می‌کند. متأسفانه مهاجرت پزشکان معضلی دیگر است و با افزایش ظرفیت و هزینه میلیاردی نیروی انسانی را تقدیم کشورهای دیگر می‌کنیم بنابراین وزیر بهداشت آینده باید برنامه‌ای برای حفظ پرستاران و پزشکان داشته باشد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم پرداختی از جیب مردم را یکی از چالش‌های حوزه سلامت دانست و افزود: البته پدیده زیرمیزی هم که توسط تعداد اندکی از پزشکان انجام می‌شود، آبروریزی و هتک حیثیت جامعه پزشکی را در پی دارد بنابراین نیاز به وزیری داریم که در آینده بتواند چالش‌های حوزه سلامت را مدیریت و رفع کند.

وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی بهداشت بر اساس شاخصه‌های فردی و علمی و همچنین تجارب کافی توان مقابله با چالش‌های حوزه بهداشت را دارد، گفت: ایشان سوابق اجرایی و رشته تحصیلی مرتبط را دارا است و سال‌ها معاون وزیر و رئیس بیمارستان بود بنابراین حوزه بهداشت و سلامت را از نزدیک می‌شناسد و می‌تواند مدیریت کند.

محسنی بندپی، موافق: عین اللهی اگر تنها به پزشک خانواده بپردازد، به ملت ایران، بیماران و نظام سلامت کشور خدمت کرده است

محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی در در موافقت با برنامه‌های عین اللهی، گفت: باید سکان وزارت بهداشت و درمان به مدیری مدبر سپرده شود. من دکتر عین اللهی را از سال ۱۳۷۴ می‌شناسم، وی فردی مدیر و مدبر، برنامه محور، عدالت محور، تخلق به اخلاق اسلامی و متمرکز بر رسیدگی به مناطق محروم است.

وی تاکید کرد: در پاسخ به منتقدان دکتر عین اللهی باید بگویم مهمترین حلقه مفقوده نظام سلامت، نبود مواردی از جمله سلامت ارجاع، پزشک خانواده، سطح بندی خدمات، نسخه الکترونیکی، پرونده الکترونیکی سلامت و... است و تا زمانی که هر بیمار با هر دردی به هر پزشکی با هر تخصصی و نه تنها به یک پزشک بلکه به چند پزشک مراجعه می‌کند، وضعیت بهداشت و درمان ما همین خواهد بود.

محسنی بندپی تصریح کرد: از برنامه های مهم وزیر پیشنهادی بهداشت؛ توجه به موضوع پزشک خانواده است و اگر تنها دکتر عین اللهی به پزشک خانواده بپردازد، در حقیقت به ملت ایران، بیماران و نظام سلامت کشور خدمت کرده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به موضوع کمیت و کیفیت خدمات رسانی در حوزه بهداشت گفت: امروز ما در شرایط درست و مطلوبی قرار نداریم، اما با توجه به شرایط کشور در نقطه خوبی هستیم، بنابراین از شما نمایندگان می خواهم اگر دغدغه مردم، مناطق محروم و بیماران را دارید همانند رأی کمیسیون های بهداشت و آموزش به این وزیر پیشنهادی، رأی مثبت دهید تا سکان این وزارتخانه عظیم را به وی بسپاریم، وزارتخانه‌ای که برای ارزیابی عملکرد دولت‌ها همیشه مورد توجه بوده است.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس یازدهم خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد: به شما اطمینان می‌دهم با انتخاب دکتر عین اللهی به عنوان وزیر بهداشت و درمان دولت جدید، شاهد تحولات بسیار خوبی در بخش بهداشت، درمان و سلامت مردم خواهید بود.

عسگری، مخالف: وزیر پیشنهادی بهداشت صرفاً سوابق آموزشی دارد در حالی که ما برای پست وزارت بهداشت نیازمند مدیری جوان، تحول‌گرا و با سابقه قوی برای مقابله با فساد هستیم/ وزیر معمولی در شرایط بحرانی فعلی نمی‌خواهیم

مهدی عسگری در مخالفت با برنامه‌های بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه ما وزیر معمولی در شرایط بحرانی فعلی نمی‌خواهیم، گفت: وزیر بهداشت در رأس ستاد مقابله با کرونا است و هر تصمیمی بگیرد مهم بوده و حتی اختیاراتی فراتر از قانون اساسی و اعتباراتی ویژه در دست دارد.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر آتی نباید سیاست‌های قبل را دنبال کند و ادامه روند قبلی اشتباه است به خصوص که تناقضات زیادی در تصمیم‌گیری‌ها به خصوص در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا که از دوستان وزیر سابق بودند، دیده شد.

وی در ادامه با اشاره به برخی از تناقضات در تصمیم‌گیری‌ها در ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد: یکی از مسئولان، خبر از تخصیص اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی جهت خرید داروی رمیدسیور می‌دهد اما مسئول دیگری می‌گوید اگر بیمار شوید طبق پروتکل‌ها نباید از این داروها استفاده شود. همچنین درباره واردات واکسن یک بار می‌گوید وارد نمی‌کنند و یک بار می‌گویند باید وارد شود که همین باعث بی‌اعتمادی در میان مردم می‌شود. وزارت بهداشت، وزارت پزشکان نبوده و وزارت سلامت و مردم است. کسی باید جلوی مافیای دارو را بگیرد که خود ذینفع آن نباشد و اگر دولت قبلی آقای رئیسی نتواند با این فسادها مقابله کند چه کسی باید بتواند؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر پیشنهادی بهداشت صرفاً سوابق آموزشی دارد در حالی که ما برای پست وزارت بهداشت نیازمند مدیری جوان، تحول‌گرا و با سابقه قوی برای مقابله با فساد هستیم.

بهروزی‌فر، موافق: عین‌اللهی تاکید جدی بر پوشش سراسری بیمه سلامت داشته است

خلیل بهروزی‌فر در موافقت با بهرام عین اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عین اللهی دارای شخصیتی انقلابی با روحیه جهادی و فرهنگی بسیجی است؛ همچنین وی دارای سوابق روشن، درخشان و صلاحیت علمی و حرفه‌ای است و سوابق گذشته ایشان نشان از تفکر توسعه‌ای دارد.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس یازدهم اظهار کرد: بسیاری از دانشکده های پزشکی واقع در استان‌ها در زمان مسئولیت وزیر پیشنهادی بهداشت شکل گرفته که سبب ارتقای جایگاه بهداشت و درمان شده است. ۹۱ درصد برنامه‌های وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی تطابق دارد که بیانگر اشراف به حوزه بهداشت و درمان است؛ اولویت دادن به مسائل مرتبط با سلامت مردم و مقابله با کووید ۱۹ از مهمترین محورهای برنامه های عین اللهی محسوب می‌شود. متاسفانه مردم به خاطر کرونا، صدمات جانی و مالی جبران ناپذیری دیده‌اند، لذا واکسیناسیون رایگان و تسریع در این امر در دولت انقلابی و مردمی سیزدهم دارای اهمیت است. در برنامه‌های وزیر پیشنهادی، توجه به دو شیوه لاک داون و واکسیناسیون با توجه به تجربه‌های تلخ سال‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: گرانی داروهای خاص و نقش بیمه‌ها در این رابطه از مطالبات مردم به شمار می‌رود که عین اللهی در برنامه هایش به آن توجه کرده و تاکید جدی بر پوشش سراسری بیمه سلامت داشته است. توجه به خودکفایی کشور در تامین دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی؛ توجه به ایجاد رضایتمندی در نیروهای انسانی کارآمد و ارتقای نظام مراقبت‌های بهداشتی و همچنین توزیع عادلانه پزشک متخصص در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی دولت جدید است.

توسلی، مخالف: شما دوره‌های دکتری علوم آزمایشگاهی را لغو و آن را به کارشناسی تقلیل دادید/ آمارهای وزیر پیشنهادی مربوط به ۵ و ۱۰ سال قبل است و با این آمارها میخواهد تصمیم‌گیری کند/ در برنامه دولت هیچ بندی در مورد جایگاه اخلاق و مقابله با زیرمیزی و فساد وجود ندارد/ حضور همزمان وزیر پیشنهادی در بخش خصوصی و دولتی ممنوعیت داشته اما آقای عین‌اللهی با وجود دارا بودن کرسی در دانشگاه شهید بهشتی و بیمارستان شهید لبافی‌نژاد دارای مطب خصوصی در بیمارستان خصوصی نگاه واقع در خیابان گل نبی و مجتمع خصوصی قائم بوده‌اند

فتح‌الله توسلی، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحصیلات وزیر پیشنهادی بهداشت در حوزه چشم پزشکی است. در برنامه بلندمدت و ۱۱۷ صفحه‌ای آقای عین اللهی نشانه‌ای از فکر استراتژیک در حوزه سلامت دیده نمی‌شود و متاسفانه شاهد برخی کلی‌گویی‌ها در حوزه وزارت بهداشت هستیم و شاخص‌های سنجش پذیری در زمان‌های مناسب در این برنامه دیده نمی‌شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه پزشک خانواده و نظام ارجاع از تکالیف اسناد بالادستی به شمار می‌آید، افزود: باید مشخص شود این دو موضوع در برنامه‌های وزیر چه جایگاهی دارد. همچنین پرونده سلامت الکترونیک کشور حدود ۱۰ سال است که معطل مانده و باید اجرایی شود.

وی با انتقاد از خروج تعداد زیادی از اساتید و ورود آن‌ها به بخش خصوصی که لطمات بسیاری به دانشجویان و بیمارستان‌های دولتی وارد کرده، گفت: برنامه وزیر برای جلوگیری از خروج اساتید از دانشگاه‌ها و بیمارستان های دولتی چیست، ضمن اینکه در برنامه دولت هیچ بندی در مورد جایگاه اخلاق و مقابله با زیرمیزی و فساد وجود ندارد.

توسلی با طرح این سوال که آقای وزیر نمی‌دانم برنامه‌ای که نوشته‌اید را خود خوانده‌اید یا نه، گفت: برنامه صحیح نیازمند داده‌ها و آمار دقیق و صحیح است اما شما چگونه می‌خواهید براساس داده‌هایی تصمیم گیری کنید که حداقل مربوط به ۱۰ سال قبل است در حالی که بروزرسانی داده‌ها و اطلاعات نه تنها یک ضرورت بلکه برای شما یک تکلیف است. در برنامه وزیر پیشنهادی علت اصلی مرگ ایرانیان بیماری های عروقی عنوان شده که این موضوع حداقل مربوط به ۵ سال قبل است و اکنون این کروناست که مردم را قتل عام می‌کند. در برنامه وزیر عنوان شده آلزایمر ۱۰۳ درصد افزایش داشته که این آمار نیز حداقل مربوط به ۵ سال قبل است. چنانچه این آمار صحیح و این روند ادامه داشته باشد حداقل جمعیت قابل توجهی از مردم دچار نسیان شدند.

توسلی افزود: در صفحه ۴۲ برنامه وزیر پیشنهادی ۱۲.۵ میلیون ایرانی را مبتلا به اختلالات روانی عنوان کرده‌ایم اما درخصوص شدت و میزان اختلالات سخنی گفته نشده اگر این آمار درست باشد از هر ۴ نفر یک نفر مشکل روانی دارد اما به نظر می‌رسد این آمار هم مربوط به ۱۰ سال قبل است. آقای وزیر پیشنهادی برنامه‌های شما درحوزه واکسن که به صورت روزانه به روزرسانی می شود نیز مربوط به ۲ ماه قبل است. در حالی که سازمان بهداشت جهانی طب سنتی را به رسمیت شناخته در کشور ما سخن گفتن از طب سنتی جرم است و حکیم خیراندیش با شکایت وزارت بهداشت و عوامل آن تاکنون ۵۷ بار راهی دادگاه شده است. شما هیچ برنامه‌ای برای مبارزه با مافیایی که اجازه نمی‌دهد طب سنتی جان بگیرد ارائه نکرده‌اید. در حوزه نیروی انسانی بسیاری از کادر درمان در محلی غیر از محل سکونت خود خدمت می‌کنند که انگیزه و توان لازم برای اعلام کار ندارند، هزاران نفر از کادر درمان از کمترین حقوق و مزایا بهره مند بوده و در برنامه شما برای تبدیل وضعیت شما مطلبی نیافتم. یکی دیگر از وظایف شما در اسناد بالادستی مقابله با آلودگی های تهدیدکننده سلامت است که در برنامه های شما راهکاری برای مقابله با این مهم ندیدم.

توسلی با اشاره به ابهاماتی که در سابقه وزیر پیشنهادی بهداشت وجود دارد، گفت: شما دوره‌های دکتری علوم آزمایشگاهی را لغو و آن را به کارشناسی تقلیل دادید که باید توضیح دهید که علت آن چه بود، همچنین در سال ۷۴، ۱۴ دانشکده پزشکی بیش از ۶۶۰ دانشجو پذیرش کرده که این رقم در سال ۸۳ با وجود ۱۶ دانشکده دندانپزشکی به ۴۳۰ دانشجو کاهش یافته است. حضور همزمان وزیر پیشنهادی در بخش خصوصی و دولتی ممنوعیت داشته اما آقای عین‌اللهی با وجود دارا بودن کرسی در دانشگاه شهید بهشتی و بیمارستان شهید لبافی‌نژاد دارای مطب خصوصی در بیمارستان خصوصی نگاه واقع در خیابان گل نبی و مجتمع خصوصی قائم بوده‌اند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت تصریح کرد: آقای عین اللهی آقازاده و داماد شما آقای دکتر رضایی و سرکارخانم ندا عبداللهی که در سال ۹۵ از استان گلستان فارغ التحصیل شده‌اند برابر سند محضری موظف بودند که ۴۸ ماه در مناطق موردنیاز خدمت کنند اول اینکه محل خدمت آن‌ها در دماوند تعیین گردید و ثانیا بعد از ۲.۵ سال به تهران منتقل شدند که ان شاءالله هیچ رانت و پارتی در این زمینه وجود نداشته فقط سوال این است که چرا با وجود اینکه شهرستان‌ها به شدت به این نیروها نیاز دارند هردو بزرگوار به تهران منتقل شده‌اند آن هم دقیقا در زمانی که شما به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت به مجلس معرفی شده‌اید.

دفاع وزیر پیشنهادی بهداشت از سوابق و برنامه‌های خود

عین‌اللهی: من طبیبم نه صنعتگر و تاجر/ وزیری وزیر مردم است که شب و روزش و خواب و خوراکش بهبودی بیماران باشد/ ۶ ماهه واکسیناسیون را تمام میکنم

در ادامه این نشست بهرام عین‌اللهی در تشریح برنامه و اولویت‌های خود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت‌های بزرگی بر دوش جامعه سلامت ایران گذاشته شد و جوانان مدافع سلامت باید در شهرها و روستاها عقب افتادگی‌های گذشته را جبران می‌کردند و همزمان در جبهه‌های دفاع مقدس به درمان مجروحان جنگی می‌پرداختند؛ این جهاد سلامت طی ۴۰ سال ادامه داشت، در ۲ سال اخیر به حد اعلا رسید. جنگ جهانی با ویروس کرونا در ایران هم موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آن‌ها را در خط مقدم نبرد دشمن قرار داد؛ اینجانب دشواری بیماری کرونا را با پوست و گوشت احساس کردم و در اسفند ۹۸ یکی از نخستین پزشکانی بودم که کرونا گرفتم و مرگ را به چشمان خود دیدم و دیگر امیدی به زنده ماندن نداشتم و جز تصویری مبهم از پزشکان و پرستاران فداکاری که در آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری برای زنده ماندنم تلاش می‌کردند چیزی به خاطر ندارم.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان یادآور شد: در آن اوضاع سخت بیماری خداوند دستم را گرفت و جانی دوباره به من بخشید تا به میدان دفاع از سلامت بیایم و اجازه ندهم این پرچم سفید بر زمین بماند پرچمی که پیش از این دوست قدیمی‌ام شهید مدافع سلامت دکتر محمد زارع پور در ۴۰ سال قبل در دفاع مقدس بهداری در دست گرفتم؛ اکنون در این کارزار مبارزه فراگیر با بیماری کرونا چنان چه شما نمایندگان مصلح بدانید و خداوند بزرگ مقدر کند که خدمتگزاری به این جانب سپرده شود خاضعانه در برابر این اعتماد ارزشمند سر تعظیم فرود می‌آورم و در پای خدمت به مردم تا پای جان خواهم ایستاد.

عین‌اللهی ادامه داد: بر این باورم وزیر بهداشت وقتی وزیر مردم است که کنار آنان ایستاده باشد، عنوان وزارت وقتی برازنده وزیر است که برای سلامت مردم خود را به آب و آتش بزند؛ وزیری وزیر مردم است که شب و روزش و خواب و خوراکش بهبودی بیمارانی باشد که رنج درمان و رنج بیماری‌هایشان افزوده و دل‌هایشان را به درد آورده و صدای اعتراضشان را بلند کرده است.

دفاع از سلامت نباید معطل شخص یا چیزی شود

وی با بیان اینکه من طبیبم نه صنعتگر و تاجر، گفت: دوشادوش مدافعان سلامت هستم و چنانچه مورد اعتماد قرار گیرم نمی‌توانیم درمان مردم را معطل تاخیر و تعجیل تصمیم‌گیری این و آن کنیم. همانگونه که در ۸ سال دفاع مقدس این چنین بودیم اکنون هم دفاع از سلامت نباید معطل شخص یا چیزی شود؛ جان مردم مهم ترین نعمت خداوند آنان است و حفظ جان مردم نخستین اولویت دولتی است، کدام پدری را دیده اید که برای سلامت فرزندانش لفاظی و سیاست ورزی کند.

حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور داریم که برای واکسیناسیون آنها به ۱۲۰ میلیون دوز واکسن نیاز است، بنابراین تولید داخلی واکسن کفاف این تعداد جمعیت را نمی‌دهد و باید واردات انجام گیرد

می‌توانیم بر این ویروس منحوس غلبه کنیم

عین اللهی با بیان اینکه سلامت مردم خط قرمز ما است، گفت: بر این باورم که حوزه سلامت محور همدلی ایرانیان در دولت مردمی خواهد شد، ما کادر سلامت سوگند خورده‌ایم هرکه در این سرا درآید درمانش کنیم و از ایمانش نپرسیم. در دفاع از سلامت مردم همه رنگ‌ها رنگ می‌بازد و به رنگ سفید مدافعان سلامت درمی‌آید. همچنین همه شکاف‌ها، چنددستگی‌ها، اختلافات در مفهوم بزرگ انسانیت حل می‌شود؛ مطمئن باشید روح ایثار و فداکاری مدافعان سلامت دل‌های مرده را بیدار خواهد کرد و روان‌های افسرده را امیدوار خواهد ساخت. اکنون ۱۰۰ سال پیش نیست که ایران بزرگ مغلوب بیماری و قحطی شود ما می‌توانیم بر این ویروس منحوس غلبه کنیم و به امید و یاری خداوند این کار را خواهیم کرد؛ بیماری همه گیر کرونا نشان داد که سلامت موضوعی تک بعدی نیست و بر همه ابعاد زندگی مردم تاثیر می‌گذارد و از آن تاثیر می‌پذیرد؛ به عنوان مدافع حوزه سلامت سال‌هاست در این عرصه حضور دارم و امیدوارم با اعتماد نمایندگان بتوان جهاد سلامت را در سنگر وزارت بهداشت ادامه دهم. اکنون با تاسی و الهام از سند توسعه کشور و سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و احکام مندرج در برنامه ششم توسعه و سیاست های ابلاغی و جمعیت و خانواده برنامه‌ام را ارائه می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون یکی از مهمترین محورهای برنامه‌های من است، گفت: امروزه در دنیا ثابت شده برای جلوگیری از شیوع کرونا و کاهش مرگ و میر، باید واکسیناسیون به صورت گسترده انجام شود. حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور داریم که برای واکسیناسیون آنها به ۱۲۰ میلیون دوز واکسن نیاز است، بنابراین تولید داخلی واکسن کفاف این تعداد جمعیت را نمی‌دهد و باید واردات انجام گیرد و ما در این حوزه از واردکنندگان بخش غیردولتی نیز استفاده خواهیم کرد.

اولویت وزارت بهداشت و درمان تهیه واکسن است

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان دولت سیزدهم ادامه داد: اولویت وزارت بهداشت و درمان تهیه واکسن است، اما بر روی روند واردات نظارت لازم را انجام خواهیم داد، زیرا سلامت واکسن‌ها نیاز به حفظ چرخه سرما دارد.

اتمام واکسیناسیون تا پایان بهمن ماه امسال یکی دیگر از برنامه‌های من است

عین‌اللهی با بیان اینکه اتمام واکسیناسیون تا پایان بهمن ماه امسال یکی دیگر از برنامه‌های من در وزارت بهداشت و درمان است، اظهار کرد: ما امکانات بسیاری مانند بسیجیان و انقلابی‌ها، شهرداری، نیروهای مسلح و... در کشور داریم که باید با استفاده از کمک آنها واکسیناسیون را در کشور انجام دهیم، طرح شهید سلیمانی که توسط بسیج برای بیماریابی و کمک به بیماران کرونایی در حال اجرا است نیز با قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.

وی قرنطینه یا لاک داون را یکی دیگر از اقدامات خود برشمرد و گفت: کشورها در دنیا از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد قرنطینه را انجام می دهند و ما نیز با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خود باید لاک داون را اجرایی کنیم. البته نباید این موضوع به صورت نمایشی باشد، به نحوی که با تعطیلی دو هفته‌ای میزان مرگ و میر در کشور افزایش یابد. برای انجام لاک داون باید از همه مانند اصناف و افراد موثر خارج از وزارت بهداشت و درمان کمک بگیریم تا چرخه ویروس کرونا در کشور متوقف شود. مهمترین موضوع در کنترل شیوع بیماری کرونا مدیریت است و از رئیس جمهور تا معاون اول و ستاد ملی کرونا باید در این حوزه به درستی اقدام کنند. می‌توانیم در ستاد کرونا از نمایندگان مجلس استفاده موثر کنیم. همچنین می‌توان یکسری اقدامات را به استان‌ها واگذار کرد تا آنها با توجه به شرایط محلی خود و حضور افراد موثر تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

۷۵ درصد از عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم خارج از حوزه وزارت بهداشت است

عین اللهی درخصوص حوزه تولیت بهداشت وزارت بهداشت و درمان گفت: براساس قانون تولیت سلامت مردم با وزارت بهداشت و درمان است، اما ۷۵ درصد از عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم خارج از حوزه وزارت بهداشت و درمان مانند خرابی جاده ها، غذای آلوده و تصادفات است. اما باید وزارت بهداشت و درمان در این میان به حاکمیت شناخته شود تا بتواند تولیت خود را به درستی انجام دهد و این موضوع نیاز به اصلاح ساختار دارد.

وی با تاکید بر لزوم اجرای قانون کاهش سهم هزینه‌های سلامت مردم بیان کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری باید وقتی شخصی بیمار می‌شود تنها به خاطر بیماری خود رنج ببرد و نه هزینه‌های آن، براین اساس در برنامه ششم توسعه مقرر شد هزینه سلامت برای مردم به ۲۵ درصد کاهش پیدا کند، اما متاسفانه همچنان این هزینه ها بر دوش مردم است و ما در برنامه این وزارتخانه بر لزوم اجرای این قانون تاکید داریم.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان دولت سیزدهم با بیان اینکه نظام بهداشت و پیشگیری مقدم بر درمان است، افزود: در صورت انجام پیشگیری، سلامت مردم در معرض خطر قرار نگرفته و حتی هزینه های درمان نیز کاهش پیدا می کند. همچنین موضوع خانه بهداشت و نظام شبکه بهداشت، یکی دیگر از برنامه‌های من در این وزارتخانه است که باید تلاش شود خانه‌های بهداشت در مناطق روستایی تقویت و کارایی خود را حفظ کند. امروزه بیماری‌های مزمن غیرواگیردار مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا و... یکی از مشکلات در کشور است که با اصلاح سبک زندگی و تغذیه حل می‌شود و مردم باید این موضوع را به درستی رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه نظام پزشک خانواده برای ما بسیار مهم و در اولویت قرار دارد، اظهار کرد: نظام ارجاع و پزشک خانواده براساس برنامه ششم توسعه و برنامه ابلاغی مقام معظم رهبری بر وزارت بهداشت و درمان تکلیف شده و رهبری انقلاب از این وزارتخانه خواسته‌اند تا پزشک خانواده راه‌اندازی شود، متاسفانه در این حوزه مقاومت‌هایی در بخش دهنده سلامت و گیرنده آن وجود دارد، اما به راه‌اندازی زیرساخت الکترونیکی می توان پزشک خانواده را اجرایی کرد.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته و اروپایی نظام ارجاع و پزشک خانواده وجود دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم از بسیاری از معضلات حوزه بهداشت و درمان رهایی پیدا کنیم باید به سمت نظام ارجاع و پزشک خانواده حرکت کنیم.

پوشش بیمه باید افزایش یابد

وی در مورد توسعه کمی و کیفی پوشش بیمه‌ها گفت: بر اساس بندهای قانونی سیاست‌های کلی سلامت باید پوشش بیمه کلی سلامت برای همگان اجرایی شود و پوشش بیمه پایه درمان برای همه ایرانیان به صورت رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر بر اساس ارزیابی تمکن مالی محقق شود.

عین‌اللهی با تأکید بر اینکه پوشش بیمه باید افزایش یابد، ادامه داد: برای نمونه خدمات دندانپزشکی و بیماری‌های نوپدید مانند بیماری کرونا باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد. بیمه‌های تکمیلی نیز باید ساماندهی و گسترش یابد.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در خصوص وجود پرونده‌های سلامت الکترونیک نیز گفت: نداشتن پرونده‌های سلامت الکترونیک باعث شده ما مثل خلبانی که فاقد رادار است عمل کنیم؛ چنانچه پرونده سلامت الکترونیک در کشور اجرا شود می‌توان نظام سلامت را در کشور پایش و اجرا کنیم و دارو نیز براساس نرم جهانی تجویز شود، در حال حاضر ما دو برابر نرم جهانی دارو تجویز می‌کنیم که این مسئله به دلیل نبود نظارت و نبود پرونده الکترونیک سلامت است.

وی با بیان اینکه بسیاری از آمارهایی که عنوان می‌شود آمار دقیقی نیست، گفت: اینکه بدانیم چقدر آمار درستی در جامعه وجود دارد، نیازمند پرونده سلامت الکترونیک است، همچنین پرونده سلامت الکترونیک می‌تواند تعارض منافع را از بین ببرد.

عین‌اللهی با تأکید بر اینکه تعریف درآمدهای پایدار یکی دیگر از ضرورت هایی است که باید به آن ورود کرد، گفت: از مجلس شورای اسلامی به دلیل اختصاص درآمدی از قانون مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت تشکر می‌کنم. اختصاص رقم ۱۱ هزار میلیارد در این قانون یک منبع مالی پایدار غیر از درآمدهای نفتی به شمار می‌آید که این موضوع باید ادامه داشته باشد.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان یادآور شد: موضوع بعدی مسئله تعارض منافع است که نمایندگان نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارند و حتی طرحی در مجلس برای مقابله با تعارض منافع در دستور کار مجلس قرار دارد؛ در تعارض منافع در دو حوزه می‌توانیم عمل کنیم، نخست اینکه ساختار نظام سلامت به گونه‌ای تعریف شود که تعارض منافع در آن وجود نداشته باشد و دوم اینکه از مدیران ارشد شایسته استفاده شود.

برای من عدم همکاری با مجلس خط قرمز به شمار می‌آید

وی تأکید کرد: بر اساس بیانیه گام دوم از مدیرانی انقلابی، متخصص، پاکدست، متدین، جهادی و فاقد هرگونه تعارض منافع با صرف وقت کافی و با روحیه همکاری با مجلس استفاده خواهم کرد. برای من عدم همکاری با مجلس خط قرمز به شمار می آید چرا که نمایندگان مجلس، نماینده هزاران مردم به شمار می آیند و سخن آنها، سخن مردم است.

عین‌اللهی همچنین در مورد زنجیره تولید و توزیع دارو گفت: باید نسبت به تولید، رفع موانع صورت گیرد تا تولیدات باکیفیت انجام پذیرد. در این حوزه نظارت بر تولیدات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

طب سنتی را در وزارت بهداشت نهادینه می‌کنیم

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در ادامه درباره پوشش بیمه‌ای دارو گفت: امروز برخی اقدامات در این حوزه انجام می‌شود که باید افزایش یابد. همچنین بنده به طب سنتی و ایرانی اعتقاد دارم و به دنبال بازشناسی ، ترویج و نهادینه کردن آن با رویکردی عالمانه به استناد بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت هستم.

وی در ادامه با تأکید بر استانداردسازی نحوه شناسایی بیماری در طب سنتی عنوان کرد: وزارت بهداشت بر تأمین داروهای گیاهی نظارت خواهد کرد و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی کشت داروهای گیاهی را که در ایران غنی هستیم صورت خواهد داد. همچنین تعامل و تبادل منطقی میان طب نوین و سنتی ایجاد می‌کنیم.

عین‌اللهی در ادامه با یادآوری این مطلب که در سال ۸۴ کمیته طب سنتی را برای علمی کردن آن در وزارت بهداشت ایجاد کردم، گفت: همچنین کارشناسی ارشد و PHD طب سنتی را ایجاد کردم و ۸ دانشکده طب سنتی را به بهره‌برداری رساندم.

درمان ناباروری را به صورت رایگان درمی‌آوریم

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در ادامه با اشاره به اهمیت سیاست های جمعیتی و تشکر از مجلس برای تصویب قانونی در این زمینه اظهار داشت: تعهدات وزارت بهداشت مطرح شده در این قانون را انجام می دهم و مراکز درمان ناباروری که امروزه مخارج زیادی را به دوش زوج‌های نابارور تحمیل کرده را با کمک بودجه به صورت رایگان درمی آورم، همچنین از زایمان طبیعی و بهداشت باروری حمایت خواهیم کرد.

وی با اشاره به افزایش کمی و کیفی آموزش پزشکی یادآور شد: به دنبال تربیت نیروی انسانی کارآمد، حرفه‌ای و اخلاقی هستیم و به طبق فرموده رهبری به سمت مرجعیت علمی حرکت خواهیم کرد که در همین زمینه طی ۸ سال اخیر ۵ کنفرانس صورت دادیم و اصول آن را تدوین کردیم.

بنده کار غیرقانونی در زمان مسئولیت خود نکرده‌ام و موضوعی که درباره فرزندم در سال ۹۵ مطرح شد مربوط به زمانی است که بنده هیچ مسئولیتی نداشتم

عین‌اللهی در ادامه با تأکید بر بومی‌گزینی در این وزارتخانه اظهار داشت : بومی گزینی باعث رفع محرومیت می‌شود و طبق قانون مجلس قصد داریم از افراد متخصص در مناطق محروم استفاده کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که افراد ضمن تحصیل در شهر خود در همان منطقه مشغول به کار شوند لذا عدالت آموزشی را مد نظر خواهیم داشت که منجر به گسترش آموزش در کل کشور می‌شود و زیرساخت‌های آن را نیز توسعه می‌دهیم.

وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در ادامه با بیان اینکه باید پژوهش های کاربردی در این وزارتخانه ایجاد کنیم تا خروجی نیز داشته باشد، به گردشگری سلامت تأکید کرد و افزود: تبادل استاد و دانشجو با سایر کشورها، ارائه برنامه جامع جهت سلامت روان، افزایش عدالت در سلامت، افزایش زیرساخت‌های پزشکی و توجه به مناطق محروم در دستور کار ما خواهد بود.

وی در ادامه درباره افزایش تعداد دانشجویان پزشکی عنوان کرد: تا دو سال گذشته تعداد این دانشجویان افزایش نداشته است اما با تأمین زیرساخت‌ها قصد داریم آن را گسترش دهیم.

عین‌اللهی در پایان خاطر نشان کرد: بنده کار غیرقانونی در زمان مسئولیت خود نکرده‌ام و موضوعی که درباره فرزندم در سال ۹۵ مطرح شد مربوط به زمانی است که بنده هیچ مسئولیتی نداشتم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار