در جلسه شورای حفاظت از منابع آب آذربایجانغربی مطرح شد؛
اولویت در مدیریت منابع آبی آذربایجانغربی، تامین آب شرب است
تغییر سیستم آبیاری در کشاورزی ضروری است/ در مدیریت منابع آبی حقآبه دریاچه ارومیه باید لحاظ شود
ارومیه (پانا) - استاندار آذربایجان غربی با اشاره به کاهش بارندگیهای اخیر در کشور و به تبع آن در استان، گفت با وجود کاهش در ذخایر آبی در پشت سدهای استان، اولویت در مدیریت منابع آبی استان، تامین آب شرب است.
به گزارش اداره کل استانداری آذربایجان غربی، محمدمهدی شهریاری در سی و سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سیزدهمین جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان با اشاره به کاهش بارندگی در دو سال اخیر گفت: متاسفانه کاهش بارندگی ها موجب کاهش ذخایر آبی در پشت سدهای استان شده است و در حال حاضر در منابع آبی استان با محدودیت هایی مواجه هستیم.
وی اولویت استفاده از منابع آبی استان را تامین آب شرب مردم عنوان کرد و گفت: در کنار تامین آب شرب مردم، با مدیریت و برنامه ریزی های لازم، منابع آبی مورد نیاز کشاورزی، حقآبه دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری دریاچه باید در نظر گرفته شود.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه با انتقاد از سیاست های ناموفق سازمان جهاد کشاورزی استان در تغییر الگوی کشت و گسترش آبیاری های نوین کشاورزی در راستای کاهش آب مصرفی در این حوزه، گفت: متاسفانه از ۴۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی آبی استان ۶۰ هزار هکتار به تجهیزات نوین آبیاری مجهز شده اند و با وجود تامین مالی ۸۵ درصدی متقاضیان استفاده از این تجهیزات توسط دولت، جهاد کشاورزی نتوانسته در تغییر الگوی کشت و استفاده از این تجهیزات توسط کشاورزان موفق عمل کند.
شهریاری به راندمان کم در تولید محصولات کشاورزی و بویژه محصولات باغی در استان اشاره کرد و ادامه داد: هماکنون میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی استان چهار برابر استانداردهای جهانی است و این در حالی است که میزان تولید محصولات کشاورزی در استان یک چهارم استاندارد است و این مسئله قابل قبول نیست.
استاندار آذربایجان غربی افزود: در شرایطی که با کاهش منابع آبی مواجه هستیم کشاورزی طبق مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه نباید توسعه یابد، بلکه باید بهسمت بهره وری بیشتر از وضعیت فعلی پیش رفت.
شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در ممانعت از توسعه واحدهای گلخانه ای در استان گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه در کنار اجرای طرح های احیای دریاچه، باید پیگر استفاده از ۳۰۰ میلون مترمکعب حق آبه دریاچه ارومیه از رودخانه ارس باشد.
ارسال دیدگاه