حدادعادل: نخستین بار است که نامزدها با برنامه وارد عرصه انتخابات شدهاند
تهران (پانا) - رئیس شورای ائتلاف نیروی انقلاب میگوید در این دوره نخستین بار است که نامزدها با برنامه وارد عرصه شدهاند.
غلامعلی حدادعادل در همایش آغاز به کار کمیته اقتصادی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در سخنانی گفت: ما اگر یک نقطه روی یک صفحه باشیم باید مختصات حود را در منحنی تاریخی جغرافیایی که در حال تغییر است مشخص کنیم و بدانیم که دشمنان نقشههای پلیدی برای ما دارند و میخواهند از طریق ایجاد مشکلات اقتصادی و نارضایتی در میان مردم، ملت را به خیابان بیاورد در نتیجه باید بدانیم ما همگی هر اقدامی که انجام میدهیم یک خشت از مجموعه جریان انقلاب اسلامی است. اولویت مهم امروز کشور مساله اقتصاد است؛ این را هم رهبری میفرمایند هم مردم میگویند و همه حس میکنند و نیاز به استدلال ندارد؛ همانطور که ملاحظه هم میکنید گفتمان حاکم بر مباحث تبلیغات انتخاباتی هم اقتصاد است.
این چهره سیاسی اصولگرا در ادامه بیان داشت: بدون تعصب اشارهای به نقدهایی که ما در این هشت سال به دولت داشتهایم اشاره میکنم تا اینکه بدانیم حق با مردم است که امروز خواهان تحول و تغییر هستند. ما از قبل از دولت آقای روحانی موج جدید تحریمها را داشتیم یعنی حدود دو سال پایانی دولت قبلی تحریمها آغاز شد و شدت گرفته بود و گفتمان اصلی دولت آقای روحانی نیز رفع تحریمها بود ولی سوال این است که دولت در این هشت سال آرایش درستی در مقابل تحریمها و مقابله با جنگ اقتصادی به خود گرفت یا خیر. مهمترین شاخص در جنگ اقتصادی و تحریم قیمت ارز است. دولت وقتی سیاست جدید ارزی خود را چند سال پیش متناسب با شرایط تحریمها آغاز کرد آیا این سیاست عاقلانه بود؟ همه ما شاهد بودیم وقتی که همه پیشبینی میکردند شرایط از نظر شرایط ارزی سختتر میشود دولت اقدام به ارزپاشی آن هم با قیمتگذاری دو نرخی در بازار کرد. اینکه به سفرها ارز ۴۲۰۰ تومانی بدهیم آن هم ۵۰۰ دلار؛ در نتیجه دیدیم که ایرانیها در فروشگاههای استانبول حضور پر تعدادی دارند آن هم در شرایطی که کشور در موقعیت تحریمهای فلجکننده قرار دارد. اما امروز وقتی از این سیاست میپرسیم فلان مسئول در بانک مرکزی میگوید من مخالف بودم اما دستور دادند، خب این جای سوال دارد؟
حدادعادل با انتقاد از تلاشها برای مذاکرات اخیر اظهار داشت: اکنون در شرایطی هستیم که وقتی یکبار اعتماد کردیم و نتیجهاش را هم بسیار بد دیدیم، دوباره کسانی هستند که میگویند برویم اعتماد کنیم و مذاکره کنیم یعنی از یک سوراخ دو بار گزیده شویم. یک بحث دیگر توقف مسکن مهر است، یک کاری شروع شده بود حتما نقاط ضعفی هم داشت اما در هر حال بخشی از مردم صاحب خانه میشدند، چقدر این دولت با مسکن مهر، بیمهری کرد. وزیر مسکن اعلام کرد افتخار میکنم یک عدد مسکن نساختم خب نساختید حداقل همان قبلیها را کامل میکردید. بعد آمدند همان طرح را اسمش را عوض کردند به نام مسکن دوباره مطرح کردند؛ خب اگر مشکل اسمش بود از همان اول اسم را تغیر میدادید.
رئیس شورای ائتلاف در ادامه ابراز کرد: وقتی یک کشوری تحریم است گمرک و تبادل اقتصادی و موارد دیگر فراهم است مشکلی ندارد اما وقتی تحریم اعمال میشود زمینه بروز فساد پدید میآید. میخواهم بگویم انتظاری که در هشت سال گذشته از دولت میرفت تا به خوبی مدیریت کند برآورده نشد. خب خوشبختانه حضرت آیتالله رئیسی به عنوان قهرمان مبارزه با فساد شناخته میشوند. ایشان در قوه قضائیه به سراغ پروندههای مفاسد اقتصادی رفتند و همین هم باعث خیلی از مفسدین قدری در روندکارهای خود تجدیدنظر کنند چرا که دیدند نظام با هیچکس تعارف ندارد. این عملکرد امیدی را ایجاد کرده که حضرت آیتالله رئسی با در اختیار گرفتن قوه مجریه سیستمی را اجرا کنند که از بروز فساد جلوگیری شود تا اصلا کار به قوه قضائیه را نگیرد؛ نه اینکه دولتی روی کار باشد که پی در پی تولید فساد کند و قوه قضائیه هرچه مقابله هم کند کم فایده است.
حدادعادل در ادامه گفت: من برنامههای اقتصادی شورای ائتلاف را دیدم و خوشحالم که در این دوره نخستین بار است که نامزدها با برنامه وارد عرصه شدهاند. نفس اینکه کاندیداها با برنامه وارد شدهاند اتفاق خوب و مبارکی است. من دیدم در این برنامه اقتصادی که در کمیته اقتصادی شورای ائتلاف برای آیتالله رئیسی آماده شده ذیل ۲۷ عنوان برنامه داده شده و خود این یک راهکار است و میتواند یک نقشه راه باشد. ما در اوج تحریمهای اقتصادی یک سال در هند و ۸ ماه در چین سفیر نداشتیم آن هم در زمانی که چین در حال برنامهریزی برای سرمایهگذاری در کشورهای مختلف در غالب طرح یک کمربند یک راه بود؛ از سوی دیگر سفارتخانهها هم اصلا بنیه لازم برای مدیریت دیپلماسی اقتصادی را نداشتند. در سفری که به چین داشتیم، بنده شاهد بودم که گفتند سفیر ما تنها یک سفر به شانگهای داشته است، همچنین در داخل سفیرهایی که به بنده مراجعه میکردند که ما چند ماه است از فلان وزیر وقت خواستهایم و به ما وقت داده نمیشود.
وی افزود: در این برنامه بحثهای خوبی وجود داشت اما یک باب هم که من انتشار داشتم و در آن ندیدم اقتصاد آموزش و پرورش بود، به نظرم در کنار اقتصادی کشاورزی، مسکن، انرژی و... اقتصاد آموزش و پرورش هم مهم است. دشمن به دنبال تفسیرها از میزان مشارکت است، پادوهای داخلی هم در حال دمیدن در این آتش هستند، دیدید که گفتند «اگر من نباشم کسی در انتخابات شرکت نکند» توجه کنید که آدم از کجا به کجا میرسد. از سوی دیگر گروهی هم میگویند کاهش مشارکت نتیجه ردصلایحت شورای نگهبان است مگر قبل از اعلام صلاحیتها توسط شورای نکهبان مشارکت مثلا ۸۰ درصد بود؟ که اکنون کاهش پیدا کرده است. شما بروید به کارنامه و عملکرد خود نگاه کنید که نتیجه کار شده کاهش مشارکت شده است.
وی در پایان اظهار داشت: آن مردمی که آمدند در تشییع پیکر شهید سلیمانی، درد دین و انقلاب و اسلامی و ایران داشتند و باید در انتخابات فعال باشند و از آیتالله رئیسی حمایت کنند و فردی را انتخاب کنند که دست و بازوی رهبری باشد.
ارسال دیدگاه