ثبتنام علی لاریجانی در انتخابات ریاستجمهوری
حوزه اقتصاد نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود/ عدهای فقط به دنبال تجزیه مردم هستند این نهایت بیهنری است/ اداره کشور نباید در دست افراطیون قرار بگیرد
تهران (پانا) - علی لاریجانی با حضور در ستاد انتخابات کشور داوطلبی خود را برای انتخابات دوره سیزدهم ریاستجمهوری اعلام کرد.
علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز با حضور در ستاد انتخابات کشور، برای داوطلبی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری ثبتنام کرد.
علی لاریجانی بعد از ثبتنام در جمع خبرنگاران گفت: سوال مهم در کشور این است که مساله امروز ایران چیست؟ قبل از این که پاسخ این سوال را بدهم باید بگویم بدلیل پیچیدگی موضوع و چند بعدی بودن آن ساده لوحی است که فکر شود با چند اقدام نمایشی پوپولیستی مساله قابل حل است و یا کلید جادویی وجود دارد و یا با سوپرمن بازی میتوان به راه حل رسید.
وی افزود: سعدی شیرازی میگوید سه چیز پایدار نماند مال بیتجارت، علم بیبحث و ملک بیسیاست.
این داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: امام خمینی (ره) یک حکیم بود و رهبران صدر انقلاب اسلامی با عقلانیت پایههای انقلاب اسلامی را سامان دادند. پس چرا امروز وضع چنین است چون عدهای اداره کشور از مسیر حکمت و عقل خارج کردهاند و با سوارشدن بر موج احساسات و با پناه بردن به مسیرهای انحرافی و یا فراموشی از آرمانهای امام هزینههای گزافی را برای زندگی مردم ایجاد کردهاند و با صدای بلند همبستگی ملت را مخدوش کردند و به تعبیر شهید مطهری فرصتطلبان انقدر تند و افراطی شعار میدهند تا انقلابیون را کنار بزنند.
رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر من تعبیر علم بیبحث که سعدی گفت در عدم گفتوگوی داخلی و تبدیل شدن اختلافها به دشمنیها ظهور پیدا کرد. عدهای فقط به دنبال تجزیه مردم هستند این نهایت بیهنری است.
وی تصریح کرد: هنر آن است که گامها در طریق وحدت بیشتر و تحمل و مدارا در جهت ایجاد اراده قویتر در بعد ملی برای طرح مسائل کشور باشد بنابراین یک مساله مهم ایجاد وفاق و وحدت و همبستگی ملی در کشور است که در نبود آن توسعه فراهم نمیشود و ثبات و آرامش برای زندگی مردم ایجاد نمیگردد.
لاریجانی ادامه داد: موضوع دیگر حل مسال پیچیده بینالمللی و منطقهای است که طولانی شدن آن به زندگی مردم لطمه میزند. هدف اصلی سیاست خارجی کشور باید تسهیل روابط خارجی در جهت توسعه اقتصادی کشور باشد.
وی یادآورشد: تجربه کشورهایی که در ۲۰ سال اخیر جهش اقتصادی داشتند نشان میدهد که آنها در سیاست خارجی و اقتصاد یک هدف را دنبال کردند و سیاست خارجی در خدمت توسعه کشور بوده است لذا خیلی روشن است که جهش تولید و پرش اقتصادی داخلی نیازمند باثباتسازی و تعادل در صحنه بینالمللی است. نه هرروز با اقدامی مساله جدید ایجاد کنیم که هزینه آن را مردم در زندگی خود بدهند.
این داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: برای گذر از صفت ملک بیسیاست اداره کشور نباید در دست افراطیون و سازشکاران قرار بگیرد. ملت و افراد رای میدهند که هر نوع مشکلات نظیر مسایل پیچیده بینالمللی را حل کند. نه آن که درباره آن روضهخوانی سیاسی کنند و نه این که با طرح مسایل فرعی افزایش مشکلات ملت نردبانی برای هوسهای سیاسی پوپولیستی خود کنند.
وی با تاکید بر اینکه صحنه بینالمللی با شعارهای تند غریزی آرام نمیگیرد، تصریح کرد: رونق مدیریت صحنه بینالمللی و انقلابی عمل کردن در این مقطع آن است که وجوه بلوکه شده ملت ایران را از دست کشورها در بیاوریم و نه این که در داخل شعار دهند و ما نفت را با زحمت بفروشیم ولی پول آن در حسابهای خارجی بلوکه شود.
رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی درباره حضور خود در انتخابات افزود: رایزنی با کسی نداشتهام آنچه مرا مصمم کرد که در روزهای اخیر ثبتنام کنم شرایط ایران بود. احساس میکنم کسانی که در این مسیر قرار دارند مشکل اصلی اقتصاد کشور را نمیدانند. بعد از صحبت رهبر انقلاب مبنی بر اینکه کسانی که میتوانند مشکلات کشور را حل کنند در عرصه حضور یابند، تصمیم گرفتم برای حضور در انتخابات شرکت کنم.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه از طرف دولت قصد دارید در انتخابات شرکت کنید، گفت: این خط تخریبی است که شروع کردند هرکس ایدههای خاص خود را دارد من راه سومی را برای اداره کشور در نظر گرفتهام.
وی افزود: به صورت مستقل در انتخابات شرکت کردهام و بنا نداشتم در انتخابات شرکت کنم و در هفته اخیر به این نتیجه رسیدم.
لاریجانی گفت: دولت من ادامه دولت روحانی نیست سبک و سلیقه من برای اداره کشور متفاوت است.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد اولویتهای سیاست خارجی افزود: ما باید روابط هوشمندانه با غرب و روابط قوی با شرق و روابطی دوستانه با همسایگان داشته باشیم و فضای دیپلماسی را برای استقرار صلح و توسعه اقتصادی در کشور آرام کنیم، هنر دیپلماسی این است. از این طریق میتوانیم فشار را روی زندگی مردم برداریم.
لاریجانی در مورد مذاکرات برجام افزود: امیدوارم موضوع مذاکرات برجام به نتیجه برسد تا فضای تنفسی برای اقتصاد کشور فراهم شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره حمایت اصلاح طلبان از وی به عنوان کاندیدای نیابتی گفت: به صورت مستقل در انتخابات شرکت کردهام.
ثبتنام در انتخابات از ساعت ۸ صبح روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت ۱۸ امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت ادامه خواهد داشت. داوطلبان میتوانند برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری به وزارت کشور واقع در میدان فاطمی، ابتدای خیابان شهید گمنام، تالار بزرگ وزارت کشور، مراجعه کنند.
طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، شرایط داوطلبان برای ثبتنام در انتخابات به شرح زیر است:
- از رجال مذهبی، سیاسی
- ایرانی الاصل
- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
- مدیر و مدبر
- دارای حسن سابقه و امانت و تقوی
- مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.
همچنین براساس ماده ۵۵ قانون، مدارک موردنیاز برای ثبتنام به شرح زیر است:
- اصل شناسنامه عکسدار و چهار (۴) برگ تصویر کلیه صفحات آن
- اصل کارت ملی و تصویر آن
- دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید.
بعد از اتمام ثبتنامها، شورای نگهبان ۵ روز برای رسیدگی و احراز صلاحیتها فرصت دارد که در صورت لزوم تا ۵ روز دیگر هم قابل تمدید است.
بعد از اعلام اسامی نهایی نامزدهای انتخابات، تبلیغات آنها از ۷ خرداد به مدت ۲۰ روز آغاز میشود.
در چهار روز گذشته از ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری ۳۰۴ نفر با مراجعه به وزارت کشور برای داوطلبی در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسم نوشتند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان دورهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به صورت همزمان برگزار میشود.
طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، در انتخابات ۱۴۰۰، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر، رایاولی محسوب میشوند.
ارسال دیدگاه