معاون وزیر کار:
مقرری بیمه بیکاری کارگران بیکارشده ناشی از کرونا ادامه مییابد
تهران (پانا) - معاون روابط کار وزارت تعاون میگوید همه کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار شده اند، چنانچه بیکاری شان تداوم داشته باشد، از اول خرداد، بیمه بیکاری می گیرند.
به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکرمی، در نشست نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان قزوین اظهار کرد: با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بنگاههای اقتصادی که در این دوران دچار آسیبهای جدی شده اند، حمایت کرده است.
وی افزود: اولویت اول این برنامهها حمایت از کارگرانی بوده که از سوی کارفرمایان حقوق و مزایایی دریافت نکرده اند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا که درحمایت از کارگران و ابلاغیهای صادر شده است و طبق آن کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند در این مدت حمایت شدند. کارگرانی که قادر نیستند به کار خود بازگردند نیز تحت حمایت بیمه بیکاری قرارمی گیرند.
وی ادامه داد: همه کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار شده اند، چنانچه بیکاری شأن تداوم داشته باشد، بر اساس قوانین و مقررات از اول خرداد، بیمه بیکاری دریافت میکنند.
شاکرمی تصریح کرد: بخش دیگر این حمایتها صیانت از نیروی کار است، با تشکیل کمیتههای ملی و استانی کارفرمایان مکلف شده اند تمامی دستورالعملهای بهداشتی را در کارگاههای خود رعایت و تجهیزات حفاظتی برای کارگران را تأمین کنند، همچنین باید آموزشهای لازم را در این زمینه ببینند.
معاون روابط کار اضافه کرد: خوشبختانه با نظارتهایی که تا این لحظه انجام شده عملکرد کارفرمایان به خصوص در استان قزوین مطلوب بوده است. امیدواریم با حمایت کارفرمایان، تأمین تجهیزات، ارائه آموزش نکات بهداشتی و نظارت و بررسی برعملکردها، موضوع حفظ سلامت کارگران تداوم داشته باشد.
شاکرمی اضافه کرد: صیانت از نیروی کار و حذف شرایط سخت و زیان آور از بنگاههای اقتصادی و تولیدی به ویژه در استان صنعتی قزوین باید به سمت سالم سازی و استاندارد سازی محیط کار حرکت کند؛ بر همین اساس، قرار شد مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین این کمیته را فعال و موضوع را پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه ارائه خدمات باید از شکل حضوری به الکترونیکی تبدیل شود، گفت: خدماتی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود از این پس باید به صورت الکترونیکی به جامعه هدف ارائه شود تا شفافیت، سلامت و سرعت عمل مطلوب را ایجاد کند.
شاکرمی همچنین تاکید کرد: کارگران و کارفرمایان باید فقط یک بار به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و فرآیند احراز هویت را انجام دهند تا در هر نقطه از کشور قصد دریافت خدمات از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را داشتند از خدمات الکترونیک بهره مند شوند.
شفافیت قراردادهای کارگری و الکترونیکی شدن ثبت قراردادهای کار
در این نشست کوروش یزدان، مدیر کل روابط کار و جبران خدمت نیز گفت: با راهاندازی سامانه جامع روابط کار با ۲۲ زیرسامانه تمامی شکایتهای حوزه کارگری و کارفرمایی به صورت الکترونیکی بررسی میشود.
وی گفت: هیأتهای تشخیص به عنوان خط مقدم رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی با صدور آرای دقیق و جلوگیری از بررسی مجدد آن در هیأتهای حل اختلاف از جایگاه مهمی برخوردار هستند.
یزدان با اشاره به ضرورت رصد مشکلات بنگاههای اقتصادی برای کاهش شکایات در حوزه کارگری و کارفرمایی، گفت: آسیبشناسی و جلوگیری از هرگونه تنش بین کارگر و کارفرما یکی از موارد مهمی است که قبل از طرح پرونده و شکایت باید انجام شود.
مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سامانه جامع روابط کار با هدف افزایش سلامت اداری و سرعت در انجام امور راهاندازی شد و کارگران و کارفرمایان میتوانند شکایت خود را به صورت الکترونیکی و غیرحضوری در این سامانه انجام دهند.
یزدان اضافه کرد: با راه اندازی این سامانه، مراجعه حضوری به حداقل رسیده و با یک بار احراز هویت الکترونیکی کارگران و کارفرمایان، دادخواستها، درخواستها، طرح طبقهبندی مشاغل، طرح مستمری، تعیین صلاحیت شرکتهای خدماتی، بیمه بیکاری، تائید صلاحیت کار و دیگر خدمات وزارتخانه به صورت الکترونیکی عرضه میشود.
ارسال دیدگاه