وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمانه با مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تأکید کرد:
ضرورت حفظ سلامت مالی، اعتمادسازی و اجرای برنامههای عملیاتی در راستای منافع فرهنگیان کشور
تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمانه با مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با تأکید بر مسئولیت خطیر این مجموعه و ضرورت حفظ سلامت مالی، اعتمادسازی و اجرای برنامههای عملیاتی در راستای منافع فرهنگیان کشور تأکید کرد.

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، در نشست صمیمانه با مدیران این موسسه، با اشاره به جایگاه حساس و مسئولیتپذیر این نهاد، توضیح داد: این موسسه امروز به امانت در اختیار شماست و همه ما امانتدار معلمان سختکوشی هستیم که علیرغم نبود دریافتی کافی، بخشی از سرمایه خود را در اختیار صندوق ذخیره فرهنگیان قرار دادند به امید آنکه در آیندهای دور برای آنان ثمری داشته باشد.
وی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ گفت: مصداق بارز این شعار در آموزش و پرورش، موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است؛ جایی که سرمایههای خرد یک جا انباشته میشود تا تولید ثروت و رونق اقتصادی در سطح کشور محقق شود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: البته وظایف دیگری نیز در زمینه تحقق شعار سال در حوزههای مختلف از جمله معاونت پرورشی و فرهنگی داریم. مسئولیم تا فعالیتهای تبلیغی و ترویجی برای نهادینهسازی این فرهنگ را بهویژه در نسل نوجوان و جوان گسترش دهیم.
کاظمی با بیان اینکه «کار در حوزه اقتصاد لحظهبهلحظه در معرض لغزش است»، افزود: برای دوری از لغزشها، با نام و یاد خدا نباید در معرض فریبها و تصمیمهای مالی و اقتصادی قرار گیریم.
وی با تأکید بر نظارت و مسئولیتپذیری مدیران صندوق، خطاب به مدیرعامل گفت: همیشه امانتدار باشید. هرگز اهرم فشار در عزل و نصبها را نپذیرفتم و با این رویکرد صندوق ذخیره فرهنگیان روی ریل خوبی افتاده است.
کاظمی توضیح داد: براساس برنامهریزیها بنا داشتیم ابتدای سال مالی با صندوق جلسه داشته باشیم و برای سال پیشرو برنامهریزی کنیم. در تصمیمگیریها نیز هیچ عقد اخوت و پیمانی با مدیری نداریم، جز اینکه برای معلم سودآوری داشته باشد و این نکاتی است که قطعاً باید مورد دقت قرار گیرد و در سطح کلان مدنظر باشد.
وی با تأکید بر لزوم نیروسازی، افزود: همه باید کمک کنیم تا این صندوق که متعلق به فرهنگیان است، به موفقیت برسد. مهمترین عنصر موفقیت یک مجموعه، تیمسازی است. مجموعهای که افراد آن در چارچوب مورد توافق، پشتیبان یکدیگر باشند و تمام تمرکز بر کار باشد. همه ما ضعف داریم، پس باید به یکدیگر کمک کنیم تا با انسجام درونی، همدلی، همفکری و همکاری، در کنار هم پیش برویم، موفق شویم و اعتماد آسیبدیده جامعه فرهنگیان را بازگردانیم و شجاعت در تصمیمگیری داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر نیاز به نظامسازی در مجموعه عظیم و حساس صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: بدون پشتوانه علمی در حوزه اقتصاد نمیتوان موفق شد. علاوه بر آن، سلامت و حراست از این امانت ضروری است تا در برابر لغزشهای مالی دچار مشکل نشویم. باید یک شبکه مراقبتی کامل در همه بخشها ایجاد شود، چرا که این مجموعه بسیار حساس است و باید مراقبت مضاعف شود.
وی خطاب به اعضای هیأت مدیره افزود: به مواردی فکر کنید که گلوگاههای فساد محتمل هستند و این موارد احصا شوند. معلم با حقوق اندک، بخشی از دریافتی خود را به صندوق اختصاص میدهد؛ ما نماینده جامعه ۷۵۰ هزار نفری فرهنگیان هستیم.
وزیر آموزش و پرورش یکی از آسیبهای جدی در مجموعههایی که با منابع مالی سروکار دارند را «تجملگرایی» دانست و گفت: باید خیلی دقت شود.
وی افزود: باید نظام مسائل قانونی و حقوقی صندوق را به سرمنزل مقصود برسانیم و مصداق عملی آن، اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است که نهایی شده و البته باید در دولت به تأیید برسد.
کاظمی توضیح داد: جمعبندی انجامشده، نظر جامع اکثر متخصصان است و چند مسأله مهم از جمله ماهیت صندوق، تحقق ارزش مالکانه، افزایش مشارکت و نقش معلمان بهعنوان سهامداران و حضور اصلی آنان مورد توجه قرار گرفته است.
وی حضور دستگاههای نظارتی را نقطه قوت سلامت کار در صندوق دانست و افزود: معتقدم خروج از چترهای نظارت دولتی خطرناک است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت برنامه محوری در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: فعالیت صندوق باید بر اساس برنامه عملیاتی دقیق باشد. یکی از این برنامهها باید خروج از بنگاه داری باشد زیرا یکی از چالشها و آسیبهای جدی صندوق همین موضوع بنگاه داری است. بنابراین یکی از شاخصهای ارزیابی فعالیت هیات مدیره این است که چند شرکت را توانستهاید از عرصه بنگاهداری خارج کرده و به حوزه سرمایهگذاری وارد کنید.
وی افزود: من فراتر از موضوع ساماندهی شرکتها فکر میکنم و اگر شرکتی زیانده است را باید بفروشید یا منحل کنید.
همچنین تعداد شرکتها و تعدد حوزههای سرمایه گذاری باید مدیریت شود و سرمایه صندوق را بر چند شرکت سودآور متمرکز کنید.
کاظمی توضیح داد: یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم مدیریت هزینهها در شرکتها است و یکی از معیارهای ارزیابی شرکتها باید این باشد که چه میزان هزینهها را نسبت به سال گذشته کاهش داده اند و چه میزان سودآوری را افزایش دادهاند. اگر در یک شرکت عقبگرد مشاهده میکنید حتما باید در مدیریت آن تجدید نظر کنید.
وزیر آموزش و پرورش گفت: فرآیند انتخاب معلمان باید طی شود و سامانههای مربوط برای انتخاب، سریعا تعبیه شود. در این زمینه نیازمند آییننامه اجرایی هستیم.
وی همچنین با تأکید بر لزوم حل مسائل حقوقی افزود: حل مسائل حقوقی و کاهش آنها را بهطور ویژه دنبال خواهم کرد.
ارسال دیدگاه