عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با پانا بررسی کرد؛
انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی به کجا رسید؟
تهران (پانا) - عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با اشاره به بررسی انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور گفت پیمانکار این طرح مشخص شده است و پروژه در فاز دوم مطالعات قرار دارد که پس از این مرحله، اجرای پروژه آغاز میشود.

طرح «انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان» با هدف تأمین آب استان سیستان و بلوچستان در تاریخ ۲۴/ ۱۲/ ۱۳۹۹ با امضای ۱۰۲ نفر از نمایندگان، به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است. هدف از ارائه این طرح رفع مشکلات ناشی از کمبود آب مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان از طریق شیرین سازی و انتقال آب دریا به مناطق بحرانی استان و با اولویت شهرهای زاهدان و زابل عنوان شده است.
اسماعیل حسینزهی، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس درباره انتقال آب بینحوضهای از دریای عمان به استانهای شرقی اظهار کرد: «طرح انتقال آب دریای عمان در قالب طرح آبرسانی در اواخر تابستان به تصویب رسید. کارهای مطالعاتی این طرح، قبل از تصویب انجام شده بود اما برای بررسی بیشتر قرار شد تا کارهای مطالعاتی برای پیشگیری از مخاطرات زیست محیطی با دقت بیشتری انجام شود.»
این عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هدف از انتقال آب دریای عمان، آبرسانی به استانهای شرقی است، گفت: «با اجرای این طرح قرار است به استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی و خراسان شمالی آبرسانی انجام شود.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا در مطالعات انتقال آب، مخاطرات زیستمحیطی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است، گفت: «این طرح در دولت گذشته مطرح شد و قرار بود انتقال آب از خلیج فارس صورت بگیرد. در واقع تفاهمنامه انتقال آب دریای عمان از سواحل چابهار به نوار شرقی کشور در شهریورماه سال ۹۸ به امضا رسیده بود. با روی کار آمدن مجلس یازدهم و در بررسیهای انجام شده مشخص شد انتقال آب از خلیج فارس مضراتی به همراه دارد و به صرفه نیست. مطالعات انتقال آب بازهم در دستور کار قرار گرفت و قرار شد انتقال آب از دریای عمان صورت بگیرد.»
حسینزهی با تاکید بر اینکه ارزیابی زیستمحیطی پروژههای انتقال آب بسیار اهمیت دارد، گفت: «جلسات کارشناسی و مطالعات انتقال آب از دریای عمان انجام شده بود و به دلیل اهمیت محیط زیست و جلوگیری از چالشهای احتمالی، قرار است مطالعات بیشتری انجام شود تا هم ردیف بودجهای مشخص داشته باشد و هم اینکه اعتبارات، سالانه به این پروژه اختصاص یابد. ضمن اینکه باید در صحن نیز مجددا بررسی شود.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «براساس مطالعات انجام گرفته، در افق ۱۴۲۵ استان سیستان و بلوچستان نیازمند ۲۲۸ میلیون متر مکعب، استان خراسان جنوبی نیازمند ۲۱۷ میلیون مترمکعب منابع آبی است که در خوش بینانهترین شرایط حدود ۵۹ میلیون مترمکعب آب موجودی استان خواهد بود و حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب هم آب دریافتی از دریای عمان و بقیه نیز با اجرای سند سازگاری با کم آبی باید تامین شود.»
ارسال دیدگاه