امام جمعه شهرستان فارسان:

شب یلدا فرصتی برای آشنایی با مباحث معرفتی، در جهت رشد و کمال علمی و معنوی است

فارسان (پانا) - امام جمعه شهرستان فارسان شب یلدا را فرصتی ارزشمند برای آشنایی مردم با مباحث معرفتی، در جهت رشد و کمال علمی و معنوی دانست.

کد مطلب: ۱۵۲۷۱۳۶
لینک کوتاه کپی شد
شب یلدا فرصتی برای آشنایی با مباحث معرفتی، در جهت رشد و کمال علمی و معنوی است

حجت‌الاسلام محسن ملک پور در خطبه این هفته نماز جمعه شهر فارسان گفت: از سنت‌های شب یلدا، شب‌نشینی، دید و بازدید و صله‌رحم است، چنانکه بهره‌گیری علمی از فرصت آن با طرح مسائل علمی و تاریخی، خواندن اشعار به‌ویژه شعر حافظ و تفال به اشعار حافظ و... سنت دیگر آن است. مناسب است که در چنین فرصت‌هایی با مباحث معرفتی، در جهت رشد و کمال علمی و معنوی آشنا شویم.

امام جمعه شهرستان فارسان در ادامه عنوان کرد: خودم و همه‌ی شما نمازگزاران محترم را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم. اهل تقوا با کار و تلاش، سعی می‌کنند به‌اندازه امرارمعاش رزق داشته باشند تا به مشکلات تنگدستی مبتلا نشوند.

وی افزود: امیرالمؤمنین علیه‌السلام در حکمت ۳۱۱ از حکم نهج‌البلاغه به فرزندش محمد حنفیه فرمود: پسرم از تنگدستى تو میترسم، از دست آن به خدا پناه ببر که تنگدستى باعث شکست و کاستى در دین و سرگردانى عقل و خرد و انگیزه دشمنى است.

امام‌جمعه فارسان به ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن و روز مادر اشاره کرد و گفت: مادر شدن و مادر بودن اصالت محوری و اهمیت ویژه‌ای در تمدن بشری و زندگی فردی و اجتماعی همه انسان‌ها دارد. هرچند در نظام خلقت احسن الهی، نقش مادری، مشخصاً برای بانوان مقدر شده است.

وی تصریح کرد: روز مادر نه‌تنها فرصتی برای جشن و شادی است، بلکه به ما یادآوری می‌کند که مادران چه نقش مهمی در زندگی ما و جامعه دارند و شایسته‌ی قدردانی و احترام هستند. میلاد مبارک حضرت صدیقه طاهره (سلام‌الله علیها) و روز مادر، فرصت مناسبی برای گفتمان سازی موضوع مهم «خانواده و جمعیت» و تقویت انگاره‌های مطلوب و اصلاح باورهای آسیب‌زا پیرامون مسئله مادری و خانواده است.

یکی از مهم‌ترین ارکان فرهنگ و آموزه‌ اسلام، پیوندهای اجتماعی است.

امام جمعه شهرستان فارسان خاطرنشان کرد: وقتی به جایگاه ممتاز و محوریت صله‌رحم در فرهنگ اسلامی تأمل می‌کنیم، می.بینیم گزافه نیست اگر اسلام را دین صله‌رحم بدانیم و بنامیم. دست‌کم آن‌که باید بگوییم یکی از مهم‌ترین ارکان فرهنگ و آموزه‌ اسلام، پیوندهای اجتماعی است.

حجت‌الاسلام ملک پور به شب یلدا هم اشاره کرد و افزود: در بین رسوم و آئین‌های ایرانی، رسم بزرگداشت طولانی‌ترین شب سال، یعنی شب یلدا است؛ واژه یلدا، سُریانی و به معنای «میلاد» است و چون شب یلدا را با تولید حضرت مسیح (ع) تطبیق می‌کردند آن را به این نام خوانده‌اند. چون ایرانیان این شب را شب تولد میترا (مهر) می‌دانسته‌اند آن را با تلفظ سریانیش پذیرفته‌اند و در واقع یلدا با نوئل (noel) اروپایی که در ۲۵ دسامبر تثبیت شده، معادل است، بنابراین نوئل اروپایی همان شب یلدا یا شب چله ایرانی است.

وی ادامه داد: رمز و راز این همه تأکید و اهتمام اسلام به حفظ پیوندهای اجتماعی و مهم‌ترین آن، پیوندهای خویشاوندی این است که همیشه برای اصلاح، تقویت، پیشرفت، تکامل و عظمت بخشیدن به جوامع (چه از نظر مادی اعم از سیاسی، اقتصادی یا نظامی و چه از نظر جنبه‌های معنوی و اخلاقی) باید از واحدهای کوچک آن شروع کرد

خبرنگار : هستی مردانی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار