امامی در گفت‌وگو با پانا:

آموزش و پرورش پیشینه‌ای با قدمت طولانی در نخبه پروری دارد

کشتی در آموزش و پرورش جدی گرفته شود

تهران(پانا) - پیشکسوت و داور با سابقه کشتی کشورمان با بیان اینکه آموزش و پرورش پیشینه‌ای با قدمت طولانی در نخبه پروری دارد، می‌گوید کشتی در راستای کشف استعدادهای درخشان در آموزش و پرورش جدی گرفته شود.

کد مطلب: ۱۵۴۲۹۳۸
لینک کوتاه کپی شد
آموزش و پرورش پیشینه‌ای با قدمت طولانی در نخبه پروری دارد

تالار تاریخ کشتی ایران مملو از چهره‌های ماندگار و تأثیرگذار در رشد و توسعه کشتی کشور و ارتقاء جایگاه کشتی ایران در جهان است.

سال گذشته اتحادیه جهانی کشتی طی مراسمی از محمد ابراهیم امامی داور افتخاری بین المللی این اتحادیه با اهدای لوحی، تقدیر و تجلیل بعمل آورد.

محمدابراهیم امامی ۳۳ سال به عنوان داور بین المللی و داور المپیکی در سطح اول کشتی جهان قضاوت کرده است. چندین دوره به عنوان رئیس کمیته داوران فدراسیون کشتی نیز فعالیت کرده بود، سال گذشته از سوی اتحادیه جهانی کشتی بعنوان داور بین المللی افتخاری معرفی شد.

محمدابراهیم امامی سابقه قضاوت در المپیک ۲۰۱۶ برزیل و چندین مسابقه قهرمانی جهان را در کارنامه دارد، دعوت کرد تا با هزینه این اتحادیه در بلگراد صربستان محل برگزاری رقابت های جهانی ۲۰۲۳ حضور پیدا کند.

از امامی که روز گذشته در صربستان حضور یافته بود، عصر امروز توسط آنتونیو سیلوستره رئیس کمیته داوران اتحادیه جهانی کشتی با اهدای لوح یادبودی تقدیر و تجلیل بعمل آورد.

داور افتخاری اتحادیه جهانی کشتی همچنین چندین سال بعنوان نماینده این اتحادیه در مسابقات مختلف بین المللی حضور داشت.

2189842

به بهانه بیش از ۳ دهه قضاوت در دایره طلایی مسابقات داخلی  و بین‌المللی کشتی و فعالیت در فدراسییون کشتی، با «محمد ابراهیم امامی» به گفت‌وگو نشستیم.

محمد ابراهیم امامی در آغاز این گفت‌وگو آموزش و پرورش را خانه دوم آینده سازان ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف برشمرد و در پاسخ به این سئوال که شرایط فعلی حاکم بر کشتی کشور را چطور می‌بینید؟

امامی: «با حضور علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی، این رشته در ابعاد مختلف حال و روز خوبی دارد.»

اقدامات ماندگار دبیر در حوزه زیرساخت‌های کشتی

عملکرد علیرضا دبیر را چطور می‌بینید؟

امامی: «علیرضا دبیر در بحث فنی و تقویت زیرساخت‌های کشتی کشور اقدامات مهم و ماندگاری را ا نجام داده است. دبیر فضای فدراسیون کشتی را از ساختار کسل کننده قبل خارج کرده و یک شکل و شمایل خاص و درخور نام ورزش اور کشور به این رشته داده است.

یکی دیگر از این اقدامات که بسیار ماندگار خواهد بود، بازسازی و فعال کردن سالن‌هایی است که از گردونه خارج شده بودند.

فعالیت خانه‌های کشتی در سراسر کشور مزین به نام شهدا

در برخی مناطق تهران و کشور شاهدیم خانه‌های کشتی مزین به نام شهدا فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و خیلی از نوجوانان و جوانان علاقه‌مند ما در دایره طلایی این اماکن استعدادهای خود را بروز می‌دهند.

کتاب پهلوان باشی فصلی از اقدامات فرهنگی فدراسیون کشتی

یکی دیگر از برنامه‌های مهم دبیر در فدراسیون، تبدیل زندگینامه بزرگان کشتی کشور به کتاب بوده است و یکی از این کتب، «پهلوان باشی» است.

دشمن در میدان جنگ فضای مجازی اسطوره‌های غیر واقعی را الم کرده است

ضرورت معرفی نوابغ کشتی ایران به ویژه به نسل جوان و آینده ساز ایران اسلامی بیش از گذشته در فضایی که دشمن در میدان جنگ فضای مجازی اسطوره‌های غیر واقعی را الم کرده است، بیش از گذشته احساس می‌شود.

خیلی از بزرگان و مدال‌آوران تاریخ کشتی کشور در قید حیات هستند و فدراسیون کشتی طی هماهنگی که با آنها انجام داده است، مشغول گرداوری زندگینامه این چهره‌های شاخص کشتی کشور است.

نسل جوانان باید با بزرگان تاریخ ورزش کشور آشنا شوند

این اقدام هم یکی دیگر از فصول ماندگار عملکرد علیرضا دبیر در فدراسیون کشتی است و باید ادامه داشته باشد، تا نسل جوان علاقه مند به کشتی هم بداند فدراسیون برای قهرمانان خود ارزش قائل است.»

حضور دبیر در اردوی تیم‌های ملی دخالت در مباحث فنی نیست

خیلی‌ها معتقدند چون علیرضا دبیر در اردوهای تیم ملی حضور پیدا می‌کند و در بیشتر موارد به اصطلاح با ملی پوشان سر شاخ می‌شود و فنونی از گنجینه طلایی کارنامه خود را به آنها گوش زد می‌کند نوعی دخالت در کادر فنی است، این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟

امامی : «علیرضا دبیر عاشق کشتی است و مدیری پشت میز نشین نیست و شبانه روز در فدراسیون کشتی مشغول کار و فعالیت در راستای اعتلای کشتی ایران است.

حضور دبیر در اردوهای تیم‌های ملی بمب انگیزه است

خود سر مربیان تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی از بزرگسالان گرفته تا کشتی پایه موافق به حضور مستمر علیرضا دبیر در اردوهای تیم ملی هستند.

fedrasion koshti (1)

انتقال دانش این مرد طلایی تاریخ کشتی ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۰۰ سیدنی را یک بمب انگیزه برای ملی پوشان می‌دادند و به هیچ عنوان چنین برداشتی نداشته و ندارند. 

دبیر از این طریق به شکل عملی به قول معروف در برخی موارد به اصطلاح فوت کوزه‌گری را به ملی پوشان برای موفقیت در میادین بین المللی از آسیایی تا المپیک گوش زد می‌کند.»

کشتی همیشه جور کش سایر رشته‌ها در بازی‌های آسیایی و المپیک بوده است 

کارنامه المپیکی علیرضا دبیر را در المپیک ۲۰۲۴ چطور مورد ارزیابی قرار می‌دهید؟

امامی: به نظر من علیرضا دبیر دو تیم پر قدرت را با کادر فنی مجرب و صاحب فن روانه این رقابت‌ها کرد، کشتی فرنگی یک تاریخ سازی در این رویداد مهم ورزش جهان انجام داد.

تیم ملی کشتی فرنگی در پایان کار خود به ۲ طلا، ۱ نقره و ۱ برنز رسید. سعید اسماعیلی در ۶۷ و محمدهادی ساروی در ۹۷ کیلوگرم طلا، علیرضا مهمدی در ۹۷ کیلوگرم نقره و امین میرزازاده در ۱۳۰ کیلوگرم به برنز رسیدند.

تیم ملی کشتی آزاد نیز در مجموع ۵ وزن به ۳ نقره و ۱ برنز رسید. رحمان عموزاد در ۶۵ کیلوگرم، حسن یزدانی در ۸۶ کیلوگرم و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم به نقره رسیدند و امیرعلی آذرپیرا برنز گرفت.

به این ترتیب کشتی ایران در مجموع ۱۱ وزن کشتی آزاد و فرنگی به ۸ مدال رسید.عدم کسب طلای این رقابت‌ها چیزی از تلاش کشتی ایران کم نمی‌کند.

کشتی همیشه جور کش سایر رشته‌ها در بازی‌های آسیایی و المپیک بوده است و این نکته سال‌هاست به عنوان باری بزرگ و حساس بر دوش ورزش اول کشور دیده می‌شود. خوشبختانه کشتی در این میادین همواره رو سفید بیرون آمده است.

برنامه ریزی فدراسیون برای موفقیت در المپیک۲۰۲۸

علیرضا دبیر از هم اکنون قطعاً برنامه ویژه برای حضور مقتدرانه تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در المپیک۲۰۲۸ دارد.

خیلی از این نوجوانان و جوانان ما قطعاً صاحب دوبنده تیم ملی در این پیکارها خواهند بود.»

خیلی از بزرگان کشتی کشور از مسابقات استعدادهای برتر آموزش و پرورش استارت زدند

نقش آموزش و پرورش را در توسعه ورزش قهرمانی کشور چطور می‌بینید؟، با توجه به اینکه خیلی از قهرمانان نامدار تاریخ کشتی ایران از دایره طلایی کشتی آموزش و پرورش مسیر درخشش در میادین بین‌المللی را پیدا کردند.

امامی: آموزش و پرورش پیشینه‌ای با قدمت طولانی در نخبه پروری و معرفی چهره‌های مطرح ورزش ایران به جهان داشته است.

خیلی از بزرگان کشتی کشور هم از آموزشگاه‌ها و مسابقات استعدادهای برتر آموزش و پرورش استارت زدند و نام خود را در تاریخ کشتی کشور ماندگار کردند

تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی دانش آموزی در بازی‌های المپیاد جهانی عملکرد خوبی داشت

متأسفانه این نقش آموزش و پرورش در سال‌های اخیر بسیار کم رنگ شده است. خیلی به کشتی پرداخته نمی‌شود. هر چند شاهد بودیم تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی دانش آموزی در بازی‌های المپیاد جهانی عملکرد خوبی داشتند.

تمرین+تیم+ملی+کشتی+دانش+آموزی+ایران

نباید این نکته فراموش شود که هر مدرسه به یک به اصطلاح خانه شکتی در بحث استعدادیابی تبدیل شود، تا بتوانیم استعدادهای درخشان در این رشته شناسایی کنیم.

تمرین+تیم+ملی+کشتی+دانش+آموزی+ایران (3)

قهرمانان المپیکی کشتی کشور در برخی خانه‌های کشتی مشغول استعدادیابی هستند

کشتی هم به طور خیلی جدی مورد توجه قرار بگیرد. به طور مثال برخی قهرمانان المپیکی کشتی کشور در برخی خانه‌های کشتی به ویژه در تهران مشغول استعدادیابی هستند.

تمرین+تیم+ملی+کشتی+دانش+آموزی+ایران (4)

حضور این قهرمانان در مدارس می‌تواند بمب انگیزه برای دانش آموزان، نوجوانان و جوانان علاقه مند به کشتی باشد.»

فدراسیون کشتی نگاه ویژه به کشتی پایه دارد 

حرف آخر؟

امامی: فدراسیون کشتی نگاه ویژه به کشتی پایه دارد و از تعامل آموزش و پرورش با فدراسیون کشتی استقبال می‌کند و امیدواریم در آینده شاهد تعامل ویژه آموزش و پرورش با فدراسیون کشتی باشیم.

آموزش-زیرگیری-و-خاک-کردن-در-کشتی-توسط-علیرضا-دبیر-ویدیو

نباید فضا طوری طراحی شود که این استعدادهای ناب به هدر برود، امیدواریم در نگاه کلی دیگر فدراسیون‌ها هم حلقه‌های دیگر اتصال به بستر مهم ورزش آموزش و پرورش در راستای کشف استعدادهای درخشان در رشته‌های مختلف باشند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار