تختی؛ یک سلبریتی‌ از جنس پهلوانی

جوادی: رسم پهلوانی آقا تختی افسانه نیست

تهران(پانا) - پیشکسوت کشتی کشورمان با بیان اینکه رسم پهلوانی آقا تختی افسانه نیست، از ابعاد منش و شخصیت جهان پهلوان تختی می‌گوید.

کد مطلب: ۱۵۳۱۰۱۴
لینک کوتاه کپی شد
تختی؛ یک سلبریتی‌ از جنس پهلوانی

۱۷ دی یادآور درگذشت جوانمرد و پهلوانی بزرگ در تاریخ ورزش کشور بود، جهان پهلوان تختی استاد دانشگاه پهلوانی، مردانگی و جوانمردی بود، غلامرضا تختی یاد داد که در اوج شهرت می‌توان نقشی ماندگار در قاب مردم دوستی زد، کمک به مردم و برای مردم زندگی کردن تا لحظه مرگ نمک سفره آقا تختی بود.

جهان پهلوان تختی در دبستان و دبیرستان منوچهری خانی‌آباد تحصیل می‌کرد و سپس علاقه به کشتی و ورغلامرضا تختی با عبور از گردنه‌های سخت ورزش قهرمانی با اندیشه قرار گرفتن برروی سکوی المپیک نخستین بار  در سال ۱۳۳۰ در وزن ششم(۷۹ کیلوگرم) به عضویت تیم ملی درآمد.

اولین مدالی که در ویترین افتخارات جهان پهلوان تختی قرار گرفت، مدال نقره مسابقات کشتی آزاد قهرمانان جهان( هلسینکی، ۱۹۵۱) در سن ۲۱ سالگی بود، آقا تختی بالاخره در سال ۱۳۳۱ (۱۹۵۲) گام به میدان بزرگ و سخت المپیک گذاشت، چشم جهان در این رقابت‌ها به حضور جهان پهلوان تاریخ کشتی ایران روشن شد. غلامرضا تختی در بازی‌های المپیک  ۱۹۵۲ هلسینکی، توانست اولین مدال المپیک خود به رنگ نقره را کسب کند.

خ

آقا تختی بعد از کسب مدال‌های رنگارنگ در میادین مختلف بین‌المللی گام دوم خود را در میدان‌بازی‌های المپیک۱۹۵۶ ملبورن برداشت. جهان پهلوان تختی برای شکار اولین طلای المپیک خود شانه کشتی‌گیرانی از شوروی، آمریکا، ژاپن آفریقای جنوبی، کانادا و استرالیا را به خاک مالید و مرد طلایی کشتی و ورزش ایران لقب گرفت.

جهان پهلوان تختی در اسفند سالی که طلای المپیک را به ویترین افتخارات خود اضافه کرد، با شکست دادن  مرحوم حسین نوری به مقام پهلوانی ایران دست یافت و صاحب بازوبند شد و در سال‌های ۱۳۳۶ و ۱۳۳۷ نیز این عنوان را تکرار کرد.

آقا تختی برای افتخارآفرینی برای ایران زمین دست بردار نبود و این بار در قاره کهن با حضور در دایره طلایی  بازی های آسیایی توکیو ۱۹۵۸، مدال طلای این پیکارها را بر گردن آویخت.و در مهر سال ۱۳۳۸(۱۹۵۹) در چهارمین دوره مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان که در تهران برگزار شد، قدرت کشتی ایران را به رخ حریفان کشید و با ضربه فنی شانه رقبا را با غبار تشک این رقابت‌ها آشنا کرد و طلای جهان را در خانه نگه داشت.

53837_353734418041978_1372021081_o

جهان پهلوان تختی در بازی‌های المپیک ۱۹۶۰ رُم، به عنون کاپیتان تیم ملی این بار مدال نقره این پیکارها را کسب کرد. مدال نقره آقا تختی برای مردم ایران رنگ طلا داشت، زیرا این پهلوان پر آوازه کشتی ایران، به عشق مردم در دایره طلایی کشتی با رقبا  سرشاخ می‌شد و برای مردم کشتی می‌گرفت.

مسابقات قهرمانی جهان در سال ۱۹۵۹، یکی از برگ‌های زرین تاریخ کشتی کشور بود، کشتی گیران ایران در این پیکارها برای استخراج طلا از دایره طلایی کشتی جهان کمر همت بسته بودند. کسب ۵ طلا، یک نقره و یک برنز جام قهرمانی را به اردوگاه شیرهای ایرانی آورد. آقا تختی در این پیکارها یکی از مردان طلایی کشتی ایران در این پیکارها بود.

آقا تختی اولین کشتی گیر ایرانی است که موفق شد در سه وزن مختلف صاحب مدال‌های جهانی و المپیک بشود: جهانی ۵۱ و المپیک ۵۲ (در ۷۹ کیلوگرم)، المپیک ۵۶، ۶۰، جهانی تهران و یوکوهاما (در ۸۷ کیلوگرم) و جهانی ۶۲ تولیدو در ۹۷ کیلوگرم.

 

غلامرضا تختی در زورخانه‌ها تنها به اصطلاح صاحب زنگ نبود، بلکه زنگ جوانمردی را در تاریخ ورزش کشور به صدا درآورد و صاحب زنگ پهلوانی در تاریخ ورزش این سرزمین پر گوهر و قلب یک ملت است.

جهان پهلوان تختی دُر انگشتر ورزش ایران از جنس پهلوانی است، آقا تختی در جریان زلزله بوئین‌زها، روح قهرمانی و واژه امروزی سلبریتی را در دایره طلایی مردم دوستی و مردمی بودن خاک کرد و با چرخیدن در بازار غیرت و تعصب ایرانی خِرقه پهلوانی را بر تن کرد.

غلامرضا تحتی برای مردم ایران یک پهلوان همیشه زنده است و تختی خمیر مایه«پهلوانان نمی‌میرند » در ورزش ایران بود.

ذکر یا علی(,ع) از رموز شکستن مرزها در جغرافیای پهلوانی و مردانگی بود. آقا تختی همواره خاک شدن در دایره طلایی مردم دوستی را به هر پست و مقامی تریج می‌داد.

152348

جهان پهلوان تختی ۱۷ دی ۱۳۴۶ در گذشت و ملت ایران فرزند خود را از دست داد.

جهان پهلوان تختی اسطوره واقعی  است

ابراهیم جوادی پیشکسوت کشتی کشورمان در گفت‌وگو با پانا در سالروز درگذشت جهان پهلوان تختی، گفت:«۵۴ سال از درگذشت آقا تختی می‌گذرد، ولی همچنان این مرد بزرگ تا ابد در قلب ملت ایران زنده است.»

21214_orig

دارنده مدال برنز بازی‌های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ افزود: «جهان پهلوان تختی اسطوره واقعی  است، رسم پهلوانی آقا تختی افسانه نیست و در تاریخ ورزش ایران یک اثر ماندگار است.»

600

جوادی تأکید کرد: «بنده در دوران کشتی جهان پهلوان تختی یک نوجوان علاقه‌مند به کشتی بود، که با آقا تختی عکس یادگاری هم دارم.»

Mahmoud_Taleghani_gives_a_Quran_as_gift_to_Gholamreza_Takhti_in_a_meeting_Hedayat_Mosque_Tehran_-_1957

دارنده مدال برنز بازی‌های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ بیان کرد: «زمان زلزله بوئین زهرا من یک نوجوان ۱۵ ساله بودم و در روزنامه‌ها می‌خواندم که آقا تختی پهلوانی و جوانمردی را به جامعه دیکته کرد و در قلوب مردم جایگاه ماندگاری را بدست آورده است.»

تختی در اوج محبوبیت و مشهور بودن دنبال پول و سمت نبود

جوادی با اشاره به اینکه غلامرضا تختی در اوج محبوبیت و مشهور بودن دنبال پول و سمت نبود، تصریح کرد: «خیلی‌ها در ورزش ایران توانسته‌اند نسبت به کارنامه آقا تختی مدال‌های بیشتری کسب کنند، ولی در گود جوانمردی آقال تختی صاحب طلای پهلوانی در تاریخ ورزش ایران است و «تختی»  در تاریخ کشور دیگر تکرار نخواهد شد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار