در گفتوگو با پانا:
سجاد نصراللهی: سینمای نوجوان در ایران مهجور مانده است
نگاه ویژه به قشر نوجوان، دغدغهای که در سینمای ایران کمتر به آن پرداخته شده است
تهران (پانا) - سینمای ایران سالهاست که به تولید فیلمهای کودک و بزرگسال توجه ویژه دارد، اما قشر نوجوان همچنان در این میان نادیده گرفته میشود. سجاد نصراللهی، تهیهکننده فیلم سینمایی «چشم بادومی»، معتقد است که سینمای ایران باید به شکل تخصصیتری به نیازها و دغدغههای نوجوانان بپردازد.

سینما به عنوان یک رسانه مؤثر، نقش مهمی در شکلدهی به هویت و فرهنگ نسلهای آینده دارد. در حالی که تولید فیلمهای کودک و بزرگسال در سینمای ایران جایگاه خود را پیدا کرده است، آثار ویژه نوجوانان همچنان مهجور ماندهاند. این در حالی است که نوجوانان، به عنوان گروهی حساس و در حال شکلگیری، نیازمند محتوایی هستند که بتواند با زبان و دغدغههای آنها سخن بگوید. در این راستا، سجاد نصراللهی، تهیهکننده فیلم سینمایی «چشم بادومی»، در گفتوگو با خبرنگار پانا از اهمیت پرداختن به سینمای نوجوان و چالشهای تولید اینگونه آثار سخن گفته است.
سجاد نصراللهی، تهیهکننده فیلم سینمایی «چشم بادومی»، در ابتدای گفتوگو با اشاره به اهمیت پرداختن به قشر نوجوان در سینمای ایران گفت: «در سینمای امروزی ما، به طور خاص برای بزرگسالان و کودکان فیلمهای زیادی داریم، اما واقعاً قشر نوجوان هنوز در حقشان کمتوجهی میشود. متأسفانه همیشه با عنوان کودک و نوجوان به این دو گروه نگریسته میشود، در حالی که این دو مقوله کاملاً متفاوت از هم هستند.»
او در ادامه به دغدغههای شخصی خود و توجه ویژهای که به خانواده دارد اشاره کرد: «خانواده یکی از مهمترین ارکان هر جامعه است و نقش آن در شکلگیری افراد آینده غیرقابل انکار است. از این رو، برای من خانواده و به تبع آن، کودک و نوجوان همیشه حائز اهمیت بوده است.»
نصراللهی سپس تجربهای از جشنواره کودک اصفهان و فیلم «در آغوش درخت» را به یاد آورد: «در جشنواره کودک اصفهان با فیلم «در آغوش درخت» حضور داشتیم. آنجا اتفاقی برای من افتاد که تا به حال با آن مواجه نشده بودم. نوجوانان دبیرستانی اصفهان که با من صحبت کردند، فهم و درک عمیقی از فیلم داشتند که برایم تکاندهنده بود. درواقع، با نوجوانانی روبهرو شدم که نسبت به نسل خودمان، خیلی جلوتر و باهوشتر بودند.»
این تهیهکننده درباره تجربیات خود از بازخوردهای مختلف نسبت به فیلمها و چالشهای تولید گفت: «در مورد فیلمها، همیشه سختگیر هستم. حتی فیلمهای خودم را هم به دقت و با سختگیری نقد میکنم. در مورد «چشم بادومی» هم باید بگویم که انتظار ما از فیلم محقق نشد، چون با محدودیتهای زیادی روبهرو بودیم. اما خوشحالم که توانستیم نزدیک به آنچه که مد نظر داشتیم پیش برویم و امیدوارم که مخاطبان از آن راضی باشند.»
او در پایان خاطرنشان کرد: «مهمترین نکته برای ما این است که با انرژی و هزینهای که صرف این پروژه شده، توانسته باشیم بخشی از دغدغههای مخاطبان، به خصوص نوجوانان، را در قالب یک فیلم مطرح کنیم و برای آنها فضایی سرگرمکننده و مفید خلق کرده باشیم.»
ارسال دیدگاه