مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان:
خاستگاه هنر ایران باستان در نقاشیهای صخرهای هومیان و میرملاس نهفته است
لرستان (پانا) - عطا حسنپور، مدیرکل میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی لرستان، در حاشیه نوروزمالگه کوهدشت، این منطقه را نمادی از تاریخ و فرهنگ غنی ایران دانست. او با اشاره به هنر و تاریخ غنی کوهدشت، این شهر را گنجینهای از صنایع دستی لرستان برشمرد.

عطا حسنپور، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان لرستان، در سخنانی به اهمیت شهرستان کوهدشت در تاریخ هنر ایران اشاره کرد. وی با تأکید بر وجود بناهای تاریخی و فرهنگی غنی در این شهرستان، اظهار داشت: «کوهدشت با توجه به بناهای تاریخی و فرهنگی خود، یکی از شهرستانهایی است که از نظر صنایع دستی و هنرهای سنتی جایگاه ویژهای دارد. بیش از ۵۰۰ صنعتگر در این شهرستان به فعالیتهای هنری مشغول هستند.»
حسنپور با اشاره به کشف نقاشیهای صخرهای هومیان و میرملاس، افزود: «همانطور که اطلاع دارید، خاستگاه هنر در ایران باستان با کشف نقاشیهای صخرهای هومیان و میرملاس در این منطقه مشخص شده است. بنابراین، خاستگاه هنر را در واقع در تاریخ ایران باید در این شهرستان جستجو کرد. هنرمندپروری در این منطقه ناشی از همین قدمت تاریخی هنر در این شهرستان است.»
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان با بیان اینکه صدها نفر در کوهدشت مشغول به تولید آثار هنری هستند، تصریح کرد: «عموماً مشغول به کَشبافی هستند و کشبافی شهرستان کوهدشت به عنوان یک برند در استان ما به فروش میرسد. هنرمندان کشباف این شهرستان با توجه به نقش و نگارهایی که از روی نقاشیهای هومیان و میرملاس برداشت میکنند، بیشترین تولیدات را دارند. دستآفرینههای هنرمندان کوهدشت ریشه در تاریخ موکها و نقشونگارهای این شهرستان دارد.»
وی با تأکید بر اهمیت سفالینههای تاریخ سیاه و نقاشیهای صخرهای در تعیین خاستگاه هنر، خاطرنشان کرد: «اگر بخواهیم دنبال خاستگاه هنر بگردیم، همانطور که در منابع پیش از تاریخی و کتب تاریخی ذکر شده، خاستگاه هنر را باید در غرب لرستان و به ویژه کوهدشت جستجو کرد.»
حسنپور در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با حمایت از هنرمندان و توسعه زیرساختهای گردشگری، کوهدشت بتواند جایگاه واقعی خود را به عنوان یک قطب مهم هنری و فرهنگی در ایران بازیابد
ارسال دیدگاه