در گفتوگو با پانا:
فریبا نادری: سینمای اجتماعی در مقایسه با سینمای کمدی شرایط سختی دارد
تهران (پانا) - فریبا نادری معتقد است که شوهر ستاره پیامی درباره احترام به شرافت و نجابت زنان دارد و امیدوار است که این فیلم در اکران عمومی نیز تأثیرگذار باشد.

فیلم شوهر ستاره با روایت داستانی اجتماعی و احساسی، توانست نگاهها را در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر به خود جلب کند. این فیلم نهتنها به مسائل زنان در جامعه میپردازد، بلکه بر لزوم حفظ کرامت و شرافت آنها تأکید دارد. فریبا نادری که برای ایفای نقش «ستاره» موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد، وی در گفتوگو با پانا از چالشهای بازی در این نقش، اهمیت سینمای اجتماعی و پیام فیلم سخن گفت.
خانم نادری چطور شد که نقش «ستاره» را پذیرفتید؟
زمانی که برای این نقش با من تماس گرفته شد، ابتدا با کارگردان اثر صحبت کردم. چند ساعت بعد، نرگس محمدی یکی از تهیهکنندگان این فیلم با من تماس گرفت و گفت که این نقش برای توست. از همان ابتدا میدانستم که کار راحتی نخواهم داشت، اما با تمام توان برای اجرای این نقش تلاش کردم.
با توجه به تفاوتهای شخصیتی شما و ستاره، چگونه به این نقش نزدیک شدید؟
واقعیت این است که زیست من با زیست ستاره بسیار متفاوت است. برای اینکه به این شخصیت برسم، مدتها روی نقش کار کردم. حدود یک ماه و نیم بهطور مداوم جلسات متعددی با کارگردان داشتم و ساعتهای زیادی را در تنهایی گذراندم تا بتوانم به دنیای ستاره نزدیک شوم. بازی در این نقش، چالشی عمیق برای من بود.
چه حسی داشتید وقتی برای اولین بار فیلم را همراه با مخاطبان تماشا کردید؟
به دلیل بیماری، نتوانستم در طول جشنواره حضور داشته باشم و برای اولین بار فیلم را همراه با مخاطبان دیدم. واقعاً احساسات مختلفی داشتم. در برخی لحظات دلم برای ستارهها میسوخت، در برخی لحظات از دیدن شادیهای کوتاه او خوشحال میشدم. لحظهای که میدیدم او با چیزهای سادهای مثل پختن ماکارونی یا نوازش یک گربه خوشحال میشود، قلبم را لمس میکرد.
به نظر شما، شوهر ستاره چه پیامی برای مخاطبان دارد؟
به نظرم، پیام اصلی این فیلم «احترام به شرافت و نجابت» است. زنان جامعه ما شرافتمند هستند و این شرافت باید مورد احترام قرار بگیرد. این فیلم تنها یک روایت داستانی نیست، بلکه تلاشی برای بازتاب واقعیتهایی است که در جامعه وجود دارد. امیدوارم که در اکران عمومی هم مورد استقبال قرار بگیرد و تأثیرگذار باشد.
چقدر به تأثیر سینمای اجتماعی در جامعه امیدوارید؟
سینمای اجتماعی در مقایسه با سینمای کمدی شرایط سختتری دارد. این سینما نیاز به حمایت دارد، چرا که در شرایط اقتصادی و تولیدی فعلی، سینمای اجتماعی در حال له شدن زیر بار هزینهها و محدودیتهاست. به نظرم، باید فضای بیشتری برای ساخت و پرداختن به چنین موضوعاتی فراهم شود، چون ما در جامعه ستارههای زیادی داریم که قصههایشان باید شنیده شود.
آیا انتخاب شما برای این نقش به روابط دوستانهتان با نرگس محمدی و علی اوجی مرتبط بود؟
بگذارید اینجا یکبار برای همیشه این موضوع را روشن کنیم؛ سینما جای خالهبازی نیست! نرگس محمدی سالها در این عرصه فعالیت کرده و قطعاً تصمیماتش را بر اساس حرفهایگری میگیرد. وقتی به من پیشنهاد بازی در این نقش داده شد، تمام تلاشم را کردم که بهترین اجرا را ارائه بدهم. تیم تولید با من همراهی کرد و در نهایت، نتیجهای رقم خورد که خوشحالم مورد توجه قرار گرفته است.
حرف پایانی؟
از همه کسانی که برای ساخت شوهر ستاره زحمت کشیدند تشکر میکنم. امیدوارم این فیلم بتواند نگاهها را تغییر دهد و فرصتی برای دیده شدن سینمای اجتماعی باشد.
ارسال دیدگاه