رسول صدرعاملی: فیلمسازان ایرانی می‌دانند چگونه فیلم درخوری بسازند

پاسداشت سینما محفلی برای بیان مشکلات سینمای ایران / اعضای خانه سینما ۳۰۰ پرونده باز دارند

تهران (پانا) - سخنگوی خانه سینما می‌گوید اگر در سالیان گذشته اکثر فیلم‌های پرفروش از سینمای کمدی بوده است دلایل خاصی دارد. فیلمسازان ما می‌توانند فیلم‌های درخور بسازند و این امر را در گذشته ثابت کرده‌اند.

کد مطلب: ۱۵۰۰۳۲۴
لینک کوتاه کپی شد
رسول صدرعاملی: فیلمسازان ایرانی می‌دانند چگونه فیلم درخوری بسازند

ظهر امروز نشست خبری تشریح برنامه‌های پاسداشت روز ملی سینما با حضور رسول صدر عاملی  سخنگوی خانه سینما و شادمهر راستین مدیر اجرایی این مراسم در تالار سیف الله داد خانه سینما برگزار شد.

در بخشی از این نشست رسول صدرعاملی با اشاره به این مطلب که از آخرین جشن خانه سینما ۵ سال می‌گذرد ، گفت:  آخرین جشن خانه سینما سال ۹۸ برگزار شد اما پس از آن این مراسم به دلایل مختلف همچون اعتراض های اجتماعی برگزار نشد.

وی با اشاره به این مطلب که هیات رئیسه خانه سینما در تلاش بود که جشن سینما را احیا کند، افزود:  در هیات رییسه  خانه سینما تلاش بسیاری شد تا جشن سینما و تندیس‌هاس صنفی  آن احیا شود اما پس از جلسات بسیاری که گذاشتیم متوجه شدیم این ماراتن منصفانه نیست  زیرا در این چند سال برخی از همکاران ما به دلایل امنیتی امکان فعالیت نداشتند و به همین دلیل جشن فعلا برگزار نمی‌شود.

کارگردان فیلم سینمایی من ترانه پانزده سال دارم به جزئیات برگزاری پاسداشت روز سینما اشاره کرد و گفت: هدف ما از برگزاری هفته پاسداشت، ایجاد رابطه‌ای بین سینما و جامعه و نهادهای فرهنگی و مردم است و به همین دلیل در تلاش هستیم این برنامه‌ها را در مراکز مختلف فرهنگی برگزار کنیم.

وی همچنین درباره برگزاری بزرگداشت‌های  پاسداشت روز ملی سینما گفت: صنوف سینمایی برنامه‌ریزی خاص خود را خواهند داشت  که این هفته به خوبی برگزار شود. همچنین درطی این یک هفته بزرگداشت و یادبودهایی خواهیم داشت که به یاد مهرجویی ، پوراحمد، پرتوی و همکارانی  است که در بین ما نیستند ..‌

صدرعاملی گفت: امیدواریم سال آینده هیات رییسه بعدی با فراهم شدن شرایط بتواند جشن خانه سینما را به روال قبل برگزار کند ولی فعلا این شرایط مهیا نیست. چون هنوز حدود ۳۰۰ نفر از همکاران ما پرونده باز دارند و امیدواریم با رسیدگی به این مشکل، شرایط برای برپایی جشن فراهم شود. تا آن موقع مراسم پاسداشت برگزار می‌شود و ادامه هم خواهد داشت و حتی در سطح استان گسترش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: در بخش استانی، وزارت ارشاد برنامه‌ای را در قالب هفته مهر سینما دارد که در این بخش و در استان‌ها نمایندگان ما در مراسم و نشست‌های تخصصی سینما شرکت فعال دارند و امیدواریم به روزی برسیم که سینما به ادبیات و فرهنگ خود برگردد.

کارگردان فیلم سینمایی دیشب بابا تو دیدم آیدا اظهار کرد: جشن سینما  را با هدف رقابت برگزار می‌کردیم‌ ولی به هر حال بسیاری از کارگردان‌های مطرح سینما و بازیگران در این چند سال نتوانستند فعالیت کنند و از این جهت منصفانه نبود که این رویداد برگزار شود.

وی اضافه کرد: از برنامه‌های هفته پاسداشت برای طرح مسائل و مشکلات سینما استفاده می‌کنیم. ضمن اینکه در دیدار با وزیر جدید فرهنگ این موضوع را پیگیری کردیم.ما در دوران انتخابات هشت سوال داشتیم که آقایان پزشکیان و قالیباف پاسخ دادند و چون آقای پزشکیان رییس‌جمهور شدند آن را به عنوان مطالبه با وزیر مطرح کردیم و گفتیم که این پاسخ‌های رییس‌جمهور سندی جدی بین ما و دولت است که آن را دنبال می‌کنیم.

صدرعاملی یادآور شد: وزیر فرهنگ قول دادند که کمک‌هایی را به خانه سینما داشته باشند همچنین درباره پرونده‌های باز اهالی سینما قول مساعد دادند که با کمیته حقوقی که پیگیر این امور بود کار را دنبال کنند و اطلاع دارم که در یکی دو روز گذشته هم نخستین جلسه برگزار شده است.

وی تصریح کرد: در جلسه با وزیرپی‌ گیرمساله بیمه بیکاری سینماگران به عنوان یک کار بر زمین مانده بودیم که انشا الله اتفاقات خوبی در این زمینه هم می ‌افتد.

صدرعاملی درباره برگزاری همزمان هفته مهر با روز ملی سینما نیز اظهار کرد: ممکن است طرح هفته مهر سینما برای کمرنگ شدن جشن خانه سینما بوده باشد ولی اگر نخواهیم فکرخوانی کنیم باید گفت که این موقعیت زیرساخت خوبی است که خانه سینما می‌تواند در آن مراسم حضور داشته باشد و آن را به برنامه‌ها و جشن خود پیوند بزند.

سخنگوی خانه سینما خاطرنشان کرد: «مهم است که چه کسی وزیر فرهنگ باشد» خانه سینما یک نهاد اجتماعی مردمی بوده ولی منکر کمک‌های دولتی نیستیم. این به معنای مستقل نبودن نیست و در صحبت با وزیر هم گفتیم که امیدواریم خانه سینما به جایی برسد که از نظر مالی به کمک دولت نیازی نداشته باشد تا پیشانی جدی فرهنگی سینمای ایران باشد.

وی به افزایش تعداد سینماهای کشور اشاره کرد و گفت: اگر الان فیلم درخوری در سینما نمی‌بینیم به این معنا نیست که بلد نیستیم فیلم درخور بسازیم بلکه شرایط آن فراهم نبود. بخش اندیشمند، متفکر و پرسشگر سینما همچنان در حال کار است ولی باید بتواند از صافی و مرزهای ممیزی که بخش زیادی از آن غیرقابل قبول است، عبور کند. البته شخصا معتقدم فیلم بفروش می‌تواند برای همه منتقدان و نیز جامعه قابل قبول باشد و صرفا فیلم بفروش بدون کیفیت نیست..

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار