قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران:
بیش از ۲۵۴ میلیارد ریال کتاب در بخش حضوری نمایشگاه به فروش رسید
تهران (پانا) - قائم مقام سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت فروش بخش فیزیکی نمایشگاه کتاب تا پایان روز سوم بیش از ۲۵۴ میلیارد ریال کتاب بوده است.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه کتاب، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در چهارمین نشست خبری خود عصر امروز (شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه) گفت: مجموع فعالیت فرهنگی نمایشگاه در سالن فرهنگی نمایشگاه کتاب و در غرفه کتاب آرای با مدیریت آقای کاظم طلایی اداره میشود. در این غرفه به مسئله تصویرگری، کتاب آرایی توجه ویژه ای میشود؛ این به این معنی است که نمایشگاه به حوزههای جانبی کتاب هم توجه دارد.
وی افزود: در این بخش هر روز کارگاههایی از جمله کارگاه تدریس کمیکاستریپ برگزار میشود.
رمضانی ادامه داد: در حال حاضر تصویرگران دنیا در حال رقابت با تصویرگران ایرانی هستند حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس عمدتاً با تصویرگران ایرانی در حال رقابت هستند. بنابراین، این بخش فرعی نیست و میتواند کتاب را وارد قلب مخاطب کند. چرا که هر کتاب ۳ تا ۵ ثانیه برای جذب مخاطب زمان دارد که این وابسته به طرح جلد است. بنابراین، این مقوله بسیار مهم است.
قائم مقائم سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: باید برای فرهنگی شدن نمایشگاه به این فعالیتها توجه کنیم اما امسال به دلیل استقبال ناشران، این بخش به سالن فرهنگی منتقل شده است و در سالن اصلی شبستان مستقر نیست.
وی در خصوص فروش بازیهای فکری در بخش ناشران کودک و نوجوان گفت: فروش هر آنچه که غیرمرتبط با کتاب ممنوع است و اگر ناشری بازی فکری غیر مرتبط با کتاب عرضه کند تخلف است.
رمضانی گفت: در خصوص جانمایی غرفههای روستاها و عشایر افزود: به دلیل محدودیت محیط و استقبال ناشران برای جانمایی غرفههای موسوم به فعالیتهای فرهنگی مجبور به استفاده از سایر محلها شدیم.
وی با اشاره به پرجمعیت بودن نمایشگاه کتاب در روزهای پنجشنبه و جمعه گفت: دیروز یکی پرجمعیتترین روزهای نمایشگاه را پشت سر گذاشتیم.
سخنگوی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر استفاده کارتخوان های غیر از کارتخوان متصل به حساب خانه کتاب توسط غرفهها و ناشران گفت: استفاده از کارتخوان غیر از بانک صادرات تخلف است، کارتخوان برخی از ناشران حقوقی که حساب بانک ملی ندارند و یا دیر به نمایشگاه پیوستند به حساب خانه کتاب متصل اند. در حال حاضر از هزار و ۷۰۰ ناشر حضوری که در شبستان اصلی مصلی مستقر هستند هزار و ۴۰۰ غرفه کارتخوان متصل به حساب ناشر است و تنها کارتخوان ناشران خارجی و ناشرانی که دیر به نمایشگاه پیوستند به حساب خانه کتاب متصل است.
رمضانی در خصوص مظاهر مختلف دستفروشی اعم از کتاب در محوطه نمایشگاه کتاب افزود: این موارد به نحو خوبی توسط مجموعه اجرایی نمایشگاه ساماندهی میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر در نظر گرفتن اتاق مخصوص مادر و کودک در نمایشگاه کتاب گفت: اتاق مخصوص مادر و کودک در نمایشگاه وجود دارد و در حال توسعه آن هستیم.
رمضانی با اشاره به حضور و بازدید علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت از نمایشگاه کتاب اظهار داشت: از نگاه هیئت دولت به سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تشکر میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور چرخ بارها در محوطه نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: این افراد با لباسهای مشخص قابل شناسایی هستند و برای آنها قبض صادر میشود و حداکثر مبلغ ۷۰ هزار تومان را میتوانند دریافت کنند، از مردم تقاضا میکنیم برای ساماندهی به این افراد مبلغ بیشتری به آنها پرداخت نکنند.
رمضانی تصریح کرد: غرفه اتحادیه ناشران افغانستان در روز چهارم سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران راه اندازی شد، دو مورد تخلف که در جلسات قبلی مطرح شده بود شناسایی شد و با غرفهها برخورد شد، در موضوع محتوا نظارت ویژه ای انجام میشود و مجموع بازخوردها حاکی از بهتر شدن وضعیت نمایشگاه دارد.
نشستهای زبان و ادبیات فارسی، آموزش زبان فارسی، ادبیات کودک و نوجوان، بازدید سفیر قطر از بخش بین الملل، دیدار آژانسهای دوستی با میهمانان خارجی، برگزاری نشستهایی با موضوع نقد و بررسی آثار در غرفه کتاب سال جمهوری اسلامی از جمله رویدادهای مهم در روز چهارم نمایشگاه است.
آمار فروش مجازی و حضوری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تا پایان روز سوم بیش از ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است، ۲۵۴ میلیارد ریال در بخش فیزیکی و ۱۵۱ میلیارد ریال در بخش مجازی به فروش رسیده است.
ارسال دیدگاه