یک نانوا فردیسی:
نان نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور دارد
کرج (پانا) –یک نانوان فردیسی گفت: نان از مزرعه تا سفره ، بازتابی از تلاش کشاورز است زیرا این ماده حیاتی نقش کلیدی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور دارد.

عروجعلی نهاوندی درگفتوگو با پانا به مناسبت ۳۱ فروردین روز ملی گندم و نان عنوان کرد:« نامگذاری چنین روزی که اهمیت این ماده حیاتی در سفره ایرانی و نقش کلیدی آن در اقتصاد و امنیت غذایی کشور را یادآوری میکند.با وجود چالشهایی مانند کمبود گندم باکیفیت و افزایش هزینهها، نانوایان تلاش میکنند نانی سالم و خوشخوراک به دست مردم برسانند. افزایش آگاهی مردم درباره نان خوب، نقش مهمی در کاهش اسراف و حمایت از نانوایان دارد.»
وی افزود:« روز ملی گندم و نان، نمادی از اهمیت این کالای اساسی در فرهنگ و اقتصاد کشور، هر سال در ۳۱ فروردین گرامی داشته میشود. این روز فرصتی است برای یادآوری نقش حیاتی گندم در تأمین امنیت غذایی و قدردانی از زحمات کشاورزان و فعالان این حوزه میباشد.»
نهاوندی بیان کرد: «یکی از عوامل مهم در کیفیت نان، استفاده از آرد مرغوب است که بافت نان را منسجم میکند. همچنین استفاده از مایه خمیر سالم و استراحت کافی خمیر، به تشکیل بهتر گلوتن و بهبود بافت نان کمک میکند. رعایت نکاتی ساده اما مهم مثل استفاده از مواد تازه و ارگانیک، ورز دادن خمیر با دست مرطوب، افزودن مقدار مناسب نمک، و گرم کردن فر یا تنور پیش از پخت، تأثیر زیادی در کیفیت نان دارد.»
این نانوا ادامه داد: «در سالهای اخیر، استفاده از کارتخوانهای ویژه در نانواییها به شفافسازی تراکنشها، کنترل مصرف آرد و جلوگیری از سوء استفاده در مصرف سهمیه آرد دولتی کمک کرده است. این دستگاهها با نمایش دقیق میزان آرد مصرفی و نان تولیدی، امکان برنامهریزی دقیقتر را برای نانواها فراهم کردهاند.»
وی ااضافه کرد: «با این حال، تأمین گندم با کیفیت همیشه آسان نیست. شرایط آبوهوایی و نوسانات بازار ممکن است بر کیفیت گندم و در نتیجه آرد تأثیر بگذارد که مستقیماً روی کیفیت نان تأثیرگذار است. افزایش قیمت گندم و آرد نیز فشار مضاعفی بر نانوایان وارد کرده؛ چرا که افزایش قیمت نان همیشه متناسب با هزینهها، امکانپذیر نیست.»
نهاوندی اظهار داشت: «در سالهای اخیر، آگاهی مردم نسبت به نان سالم و باکیفیت بیشتر شده است. بسیاری به طعم، عطر و هضم راحت نان اهمیت میدهند و پیگیر استفاده از مواد اولیه سالم هستند. این موضوع برای نانواها دلگرمکننده است.»
وی گفت:« برای کاهش اسراف نان، باید نانی تولید کرد که ماندگاری بالایی داشته باشد. همچنین، خرید نان به اندازه نیاز، آموزش و فرهنگسازی در این زمینه، و استفاده از نانهای اضافه برای مواردی چون تهیه خوراک دام، از راهکارهای مؤثر هستند.»
نهاوندی خاطر نشان کرد: «در پایان توصیه میشود که مردم از نانواییهایی خرید کنند که به کیفیت مواد اولیه و اصول پخت پایبندند. نان خوب، هم سالمتر است و هم ارزش غذایی سفره را بالا میبرد.»
ارسال دیدگاه