برگزاری جشنواره غذای سالم گامی در راستای آگاه سازی خانواده ها نسبت به خطرات چاقی و فست فودها
نی ریز (پانا) - جشنواره غذای سالم با شعار « تلاش برای دستیابی به حذف گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ » و با هدف ترویج و اصلاح الگوی تغذیه سالم امروز با حضور کارشناس مرکز بهداشت و فرمانداری و جمعی از مسئولین شهرستان نی ریز در سالن ورزشی شهداء این شهرستان برگزار شد.
کارشناس بهداشت شهرستان نیریزدر جشنواره "غذای سالم دانش آموزی" که به مناسبت هفته جهانی تغذیه در نی ریز برگزار شده بود، با بیان اینکه هر چند امروزه با ورود گسترده فست فودها و دیگر غذاهای آماده، نگرانی هایی برای سلامتی دانش آموزان احساس می شود؛ اما برنامه های جذاب و مفیدی نیز در مسیر ترویج تغذیه سالم برگزار می شود.
زارعی افزود: برگزاری این جشنواره ها و آشنا کردن دانشآموزان با هنر آشپزی و بالا بردن دانش تغذیه مادران، اصلاح الگوی تغذیه، ضمن ارتقاء شاخص سلامت دانش آموزان به ساختن جامعه ای سالم و با نشاط کمک خواهد کرد .
در دنیای امروز مساله تغذیه و رابطه آن با سلامتی و بهداشت بدن اهمیت اساسی یافته است. زیرا پایه و بنیان یک زندگی موفق و سرشار از تلاش و سازندگی را تشکیل می دهد. همچنین در نسل امروز به دلیل مصرف زیاد فست فود با کلسترول بالا باعث افزایش سکته قلبی و مغزی شده است . و هدف پرهیز از مصرف فست فودها می باشد.
شمسی مشاور فرماندار در امور زنان نیز در ایم مراسم ، نقش مادران در سلامتی افراد خانواده و بخصوص کودکان را بسیار جدی خواند و افزود: بر آگاهسازی خانواده ها و مادران نسبت به رعایت اصولی مانند استفاده از غذای کمچرب و کمنمک و کمشکر و استفاده بیشتر از حبوبات، سبزی و میوهجات و لبنیات باید تأکید شود.
وی با بیان اینکه گرایش خانواده ها به غذاهای فست فودی سلامت دانش آموزان را به خطر می اندازد، گفت: ترویج تغذیه سالم و استفاده از غذاهای خانگی برای سلامت خانواده ها بسیار مهم است.
وی تنوع و تعادل در تغذیه سالم را ۲ اصل بسیار مهم عنوان کرد که میتواند در سلامت فرد، خانواده، جامعه و طول عمر مؤثر باشد و گفت: مشارکت در این جشنواره منجر به آگاهی بیشتر نسبت به داشتن جامعهای شادابتر، بانشاط تر و پویاتر میشود.
در این جشنواره دانش آموزان با کمک اولیاء خود اقدام به تهیه غذاهای سنتی وسالم نموده بودند. و کارشناسان شبکه بهداشت به مصرف گروههای اصلی هرم غذایی تاکید کردند.
معیار انتخاب غذا از سوی داوران جشنواره که از کارشناسان تغذیه بودند، بر اساس استانداردهای غذایی، پخت سالمتر و میزان استفاده از نمک، روغن و همچنین نحوه پخت بخارپز و سرخکردنی بود و از نفرات برگزیده تقدیر بعمل آمد.
خبرنگار:سمیرا کرمی
ارسال دیدگاه