استاندار فارس:
دانشآموزان در راستای فرهنگسازی میراث فرهنگی قدمهای بزرگ بردارند
شیراز (پانا) - استاندار فارس گفت: دانشآموزان بسیاری در فارس به بازدید از موزهها و اماکن تاریخی رفتند و باید بیان کرد که قطعاً دانشآموزان میتوانند قدمهای بزرگی جهت فرهنگسازی میراث ما در کشور بردارند.
حسینعلی امیری در آیین افتتاحیه جشنواره چندرسانهای بینالمللی با بیان اینکه شناساندن میراث فرهنگی بدون رسانه امکانپذیر نیست، ادامه داد: در همه جای دنیا میراث فرهنگی، تاریخ و تمدن یک ملت را نشان میدهد و وقتی که یک میراث فرهنگی از سطح ملی و ملت بالاتر قرار میگیرد به عنوان میراث فرهنگ بشری از آن یاد میشود.
امیری با تأکید بر اینکه میراث ما هویت ما است، خاطرنشان کرد: برخی کشورها در حال ساخت میراث خود و موزههایی هستند تا بتوانند یک هویتی را برای خود بر جای قرار دهند.
استاندار فارس تصریح کرد: میراث فرهنگی امروز در دنیا اهمیت بسیاری پیدا کرده و خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی به میراث فرهنگی، اهمیت بسیاری میدهیم. همچنین امروزه میراث فرهنگی، کارکردهای متفاوتی از جمله وفاق ملی را دارد.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی، نقطه مشترکی برای تمام مردم این کشور است و همچون نخ تسبیح است که همه را در کنار هم قرار میدهد و وفاق ملی است. همچنین میراث فرهنگی، بستر مشترکی است که اگر قوم و قبیلهای به هر دلیلی از هم فاصله گرفتند با میراث فرهنگی، همدلی و همراهی را با خود میآورد.
به گفته امیری، رسانه امروز عمده فرهنگ مردم را میسازد و قطعاً نقش رسانه با توجه به فناوریهای نوینی که وجود دارد در راستای فرهنگسازی، نقش تأثیرگذاری در جامعه دارد. اگر از این نوع جشنواره و بسترها استفاده نکنیم مطمئن باشید دشمنان به شکل دیگری نشان میدهند.
استاندار فارس گفت: استان فارس، میراث فراوان دارد و یکی از بسترهای توسعه استان فارس، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و این گنج نهفته باید تبدیل به ثروت برای مردم شود.
وی با بیان اینکه رایگان کردن اماکن تاریخی فارس باعث شد که دانشآموزان و نوجوانان با این اماکن تاریخی آشنا شوند، تصریح کرد: دانشآموزان بسیاری در فارس به بازدید موزهها و اماکن تاریخی رفتند و باید بیان کرد که قطعاً دانشآموزان میتوانند قدمهای بزرگی جهت فرهنگسازی میراث ما در کشور بردارند.
علیرضا تابش، دبیر جشنواره چندرسانه بینالمللی میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه شعار جشنواره به خوبی نشاندهنده میراث فرهنگی این مرزوبوم است، گفت: میراث فرهنگی، هویت ملی و تاریخی یک ملت است و حفظ آن وظیفه ما است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی ما باید بر اساس خلاقیت به نسلهای آینده منتقل شود و همچنین بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده که هر کدام از آنها بخشی از میراث ما است.
تابش با تأکید بر اینکه در دورهای زندگی میکنیم که باید میراث را بهوسیله رسانه به جوانان و نوجوانان و دانشآموزان نشان دهیم، اضافه کرد: حافظیه، بزرگترین نماد ملی کشور است و بلکه نماد وفاق ملی هم میتواند باشد.
دبیر جشنواره چندرسانهای بینالمللی میراث فرهنگی با تأکید بر اینکه وفاق میتواند ما را به موفقیتها در این عرصه برساند، گفت: شیراز با تاریخ و فرهنگ غنیاش میتواند لایق برگزاری این جشنواره باشد.
ارسال دیدگاه