مربی بهداشت و مراقب سلامت دبیرستان اندیشه‌نفیس فیروزکوه:

تغذیه دانش‌آموزان در سنین مختلف بسیار اهمیت بالایی دارد

فیروزکوه (پانا) - مربی بهداشت و مراقب سلامت دبیرستان اندیشه‌نفیس شهرستان فیروزکوه، تغذیه دانش‌آموزان در سنین مختلف را بسیار بااهمیت دانست.

کد مطلب: ۱۵۴۷۰۱۳
لینک کوتاه کپی شد
تغذیه دانش‌آموزان در سنین مختلف بسیار اهمیت بالایی دارد

آتنا جعفری، مراقب بهداشت و سلامت دبیرستان اندیشه‌نفیس شهرستان فیروزکوه، در رابطه با تغذیه سالم دانش‌آموزان در گفت‌وگو با پانا بیان کرد: «از آنجا که دانش‌آموزان در دوران تحصیلی خود شخصیتشان را کامل می‌کنند و از نظر جسمی رشد دارند، باید از تمامی جهات نیازهای آن‌ها برطرف شود. تغذیه مناسب در این دوره تأثیر بسزایی در فعالیت‌های فکری و رشد جسمی دارد. به همین علت توصیه می‌شود والدین توجه ویژه‌ای به تغذیه کودکان خود داشته باشند.»

وی تصریح کرد: «والدین باید به این نکته مهم توجه کنند که دانش‌آموز به تمامی مواد مغذی شامل املاح، ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات ضروری نیاز دارد. همچنین والدینی که فرزند دختر دارند، باید مراقب کمبود آهن در آن‌ها باشند. کمبود مواد مغذی در کودک باعث کسالت و کندذهنی او می‌شود. همچنین توصیه می‌شود که والدین برای فرزندان محصل خود خوراکی‌های مفید تهیه کنند تا در زنگ تفریح مصرف کنند.»

جعفری در رابطه با اهمیت وعده صبحانه ادامه داد: «امروزه به دلیل مشغله زیاد والدین، کمتر به وعده صبحانه اهمیت داده می‌شود یا به‌طور کامل از برنامه غذایی حذف شده است. پس از بیدار شدن، مغز تا مدتی می‌تواند سطح گلوکز خون را در حد نرمال نگه دارد اما هرچه زمان ناشتا بودن بیشتر شود، فعالیت مغزی دشوارتر شده و تمرکز و حواس تحت تأثیر قرار می‌گیرد. زمانی که صبحانه به‌طور کامل حذف شود و در طولانی‌مدت فرد آن را مصرف نکند، بدن دچار فقدان ریزمغذی‌ها می‌شود. کمبود کالری، ویتامین و املاح در بدن موجب اختلال در رشد کودک شده و در سنین بزرگسالی فرد را با مشکلاتی مانند دیابت، کم‌خونی، کمبود کلسیم و مسائل گوارشی مواجه می‌کند.»

وی با اشاره به کودکانی که صبحانه میل نمی‌کنند و در طول روز برای سیر شدن از تنقلاتی مانند چیپس و پفک استفاده می‌کنند، افزود: «کودکانی که عادت به بیدار شدن زودهنگام ندارند یا شب‌ها دیر می‌خوابند، صبح‌ها به‌سختی از خواب بیدار می‌شوند و در نتیجه نمی‌توانند صبحانه بخورند. این موضوع مشکلات متعددی برای آن‌ها ایجاد می‌کند، از جمله اینکه در طول روز بی‌حال و بی‌حوصله هستند و به دلیل تمرکز پایین، نمی‌توانند به‌خوبی درس را فرا بگیرند. همچنین، حذف صبحانه به حافظه کوتاه‌مدت کودک آسیب می‌زند. بنابراین، صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است که نباید کنار گذاشته شود.»

جعفری درباره مواد غذایی که موجب افزایش کارایی مغز در دوران مدرسه می‌شود، عنوان کرد: «آش، کره، شیر، گندم، حلیم، عسل، گردو، فرنی، خرما، عدسی، برنجک، پنیر تازه، تخم‌مرغ، شیر برنج، انواع برگه‌ها، توت خشک، عدس برشته، گوجه‌فرنگی، مربای بالنگ، میوه‌های تازه، نخودچی، کشمش و مویز از جمله مواد غذایی مفید برای دانش‌آموزان محسوب می‌شوند.»

مربی بهداشت و مراقب سلامت دبیرستان اندیشه‌نفیس فیروزکوه در رابطه با نقش تغذیه سالم در سلامت دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: «ازآنجاکه دانش‌آموزان در سنین طلایی رشد قرار دارند و نسبت به سایر گروه‌های سنی از مغز و ذهن خود بیشتر کار می‌کشند، نیاز به تمرکز بالا و حافظه قوی دارند. تغذیه سالم برای آن‌ها یک نکته کلیدی است. اگر بخواهند در زمینه علمی و تحصیلی عملکرد مطلوبی داشته باشند، باید از سلامت جسم و روح برخوردار باشند که این مسئله در وهله اول به تغذیه مناسب بستگی دارد. دانش‌آموزانی که برنامه غذایی متعادلی دارند، از سلامت جسمی و روانی بهتری برخوردارند، بهتر و باکیفیت‌تر درس می‌خوانند، روابط اجتماعی سالم‌تری با دوستان، همکلاسی‌ها و معلمان خود دارند و در مجموع در شرایط بهتری به سر می‌برند.»

جعفری عنوان کرد: «تغذیه دانش‌آموزان در سنین مختلف اهمیت بسیار بالایی دارد. نیازهای تغذیه‌ای کودکان در مراحل مختلف رشد تغییر پیدا می‌کند، بنابراین والدین باید از این تغییرات آگاه باشند و بتوانند نیازهای فرزندان خود را تأمین کنند. یکی از مؤثرترین ابزارهایی که والدین در اختیار دارند، جدول‌ها و هرم‌های غذایی هستند که نیازهای تغذیه‌ای در سنین مختلف را نشان می‌دهند.»

خبرنگار : دانش‌‌آموز: فاطمه هادیان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار