معاون پرورشی آموزشگاه ابوعلی‌سینا شهرستان فیروزکوه:

ایام فاطمیه فرصتی برای مرور زندگانی سراسر معنویت حضرت فاطمه (س) است

فیروزکوه (پانا) - معاون پرورشی آموزشگاه ابوعلی‌سینا شهرستان فیروزکوه، ایام فاطمیه را فرصتی برای مرور زندگانی سراسر معنویت حضرت فاطمه (س) دانست.

کد مطلب: ۱۵۲۳۶۸۳
لینک کوتاه کپی شد
ایام فاطمیه فرصتی برای مرور زندگانی سراسر معنویت حضرت فاطمه (س) است

نسرین حسینی‌نیا، معاون پرورشی آموزشگاه ابوعلی‌سینا شهرستان فیروزکوه در گفت‌وگو با خبرنگار پانا در خصوص ویژه‌برنامه‌های مدرسه ابوعلی‌سینا به مناسبت شهادت حضرت فاطمه‌زهرا (س) گفت: «این برنامه‌ها با رویکردی اخلاقی و تربیتی و ترویج فرهنگ دینی و اسلامی، در جهت آشنایی دانش‌آموزان با زندگینامه حضرت زهرا (س) و الگوبرداری آنان از ویژگی‌های برجسته ایشان همچون ساده‌زیستی، بخشندگی و حمایت از مظلومان طراحی شده است.»

وی در ادامه به جزئیات این برنامه‌ها اشاره کرد و افزود: «برگزاری مسابقات فرهنگی، پیام‌های آموزشی و تربیتی، گفتمان دینی، تبیین زندگی حضرت فاطمه (س)، برپایی محافل انس با قرآن، معرفی کتاب و انتشار پیام‌هایی از توصیه‌های حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) از دیگر برنامه‌های این ایام در مدرسه ابوعلی‌سینا بوده است.»

حسینی‌نیا همچنین گفت: «برگزاری مسابقه خطبه فدکیه با رویکرد معرفتی نسبت به خصوصیات اخلاقی و شخصیت بی‌نظیر حضرت فاطمه (س) پیش‌بینی شده است. هدف از این ویژه‌برنامه‌های اخلاقی و تربیتی این است که به دانش‌آموزان یادآوری کنیم چرا در ایام فاطمیه، شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) عزاداری می‌کنند.»

معاون پرورشی آموزشگاه ابوعلی‌سینا شهرستان فیروزکوه افزود: «حضرت فاطمه (س)، مشهور به فاطمه‌زهرا، دختر پیامبر اسلام (ص) و خدیجه کبری (س) و همسر امام علی (ع) است؛ ایشان یکی از پنج‌تن آل‌عبا (اصحاب کساء) است که شیعیان دوازده امامی ایشان را معصوم می‌دانند. امام دوم و سوم شیعیان، حضرت زینب (س) و حضرت ام‌کلثوم از فرزندان حضرت زهرا (س) هستند.»

حسینی‌نیا ادامه داد: «حضرت فاطمه (س) با القاب بسیاری چون زهراء، معصومه، حوراء انسیه، بتول، سمیه، صدیقه و سیدة نساء العالمین شناخته می‌شود. ایشان در جریان هجوم افرادی بی‌بصیرت به خانه‌اش پس از رحلت پیامبر اسلام (ص)، آسیب دید و در بستر بیماری افتاد و در سوم جمادی‌الثانی سال ۱۱ هجری قمری در مدینه به شهادت رسید. پیکر ایشان به دستور خودشان شبانه دفن شد و مکان دفن ایشان هیچ‌گاه مشخص نشد.»

وی افزود: «شیعیان حضرت فاطمه (س) را الگوی خود می‌دانند و در سالروز شهادت ایشان که به ایام فاطمیه مشهور است، عزاداری می‌کنند. تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) بر اساس روایات مختلف از ۴۰ روز تا شش ماه پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) بیان شده است. بسیاری از بزرگان تشیع معتقدند که شهادت حضرت فاطمه (س) در تاریخ ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول، به استناد روایت ۷۵ روز از رحلت پیامبر اسلام (ص) بوده و این ایام به عنوان فاطمیه اول شناخته می‌شود. همچنین ایام فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی‌الثانی عنوان شده است.»

حسینی‌نیا اظهار کرد: «بر همین اساس، شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) با فرارسیدن ایام فاطمیه، ضمن برگزاری مراسم سوگواری و عزاداری، در حسینیه‌ها و مساجد با اشک ماتم به یاد شهادت مظلومانه حضرت زهرا (س)، زندگانی سراسر معنویت و مرارت دخت گرامی پیامبر اسلام (ص) را مرور می‌کنند.»

خبرنگار : دانش‌‌آموز : محمدرادین رحیمی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار