ظهرهوند ضمن اشاره به سفر سرلشکری باقری به پاکستان مطرح کرد؛
پاکستان باید از اوکراین عبرت بگیرد
پاکستان در صورت همکاری با ایران میتواند از فروپاشی نجات یابد
تهران(پانا)- یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بررسی سفر سرلشکر محمد باقری به پاکستان پرداخت و با اشاره به تهدیدات گروه تروریستی جیشالظلم، تأکید کرد که سرنوشت پاکستان به تعامل با ایران و همسویی منطقهای وابسته است.
ابوالفضل ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتوگو با پانا درباره سفر سرلشکر باقری به پاکستان و اقدامات مرتبط با گروه تروریستی جیشالظلم گفت: «این مسئله بستگی به نوع گفتوگویی دارد که در این سفر برقرار میشود. پاکستان بهعنوان بازیگری منطقهای، تاکنون خسارات زیادی وارد کرده است. این کشور باید راهبرد مشخصی در قبال ایران اتخاذ کند تا به جمعبندی مشترکی در مسائل امنیتی و منطقهای برسیم.»
ظهرهوند با اشاره به آسیبپذیری پاکستان در منطقه بلوچستان و تهدید جریان ارتش آزادیبخش بلوچ برای این کشور افزود: «گروه جیشالظلم در چارچوب استراتژی آمریکا در منطقه فعالیت میکند و این همکاری علیه ایران به نتایجی منجر شده است. در چنین شرایطی، ایران و پاکستان باید در موضوع بلوچستان همسو باشند، اما شاهد چنین همسویی نیستیم. حتی پایگاه شمسی، که یکی از پایگاههای مهم منطقهای پاکستان است، علیه ایران و افغانستان فعالیت میکند. سرلشکر باقری باید هشدار دهد که ادامه این بازی خطرناک، فرجامی جز فروپاشی پاکستان نخواهد داشت.»
وی ادامه داد: «پاکستان در لبه پرتگاه سیاسی و امنیتی بازی میکند. این کشور باید تصمیم بگیرد که ایران، روسیه و چین را بهعنوان عمق استراتژیک خود انتخاب کند یا به سیاستهای آمریکا و همپیمانانش ادامه دهد. در حال حاضر، پاکستان با آمریکا، انگلیس، عربستان و حتی اسرائیل در چارچوب آذربایجان همکاری میکند، در حالی که چنین رویکردی امنیت منطقه و آسیای میانه را تهدید میکند.»
نماینده مردم تهران در مجلس به وضعیت داعش در منطقه اشاره کرد و گفت: «پایگاه داعش نه در افغانستان، بلکه در پاکستان پشتیبانی میشود و این موضوع باید در گفتوگوهای سرلشکر باقری با مقامات پاکستانی بهصراحت مطرح شود. پاکستان در حال تجربه شرایطی مشابه اوکراین است؛ جایی که آمریکا در مواقع بحرانی بهراحتی از آن عبور خواهد کرد.»
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره ساخت دیوار مرزی ایران و پاکستان نیز اظهار کرد: «احداث این دیوار پروژه ای زمانبر و هزینهبر است. با توجه به اینکه ژئوپلیتیک منطقه در دو سال آینده تعیینتکلیف خواهد شد، سرمایهگذاری بلندمدت روی دیوار مرزی منطقی کار نادرستی است و در این شرایط حساسی نباید بیجهت هزینه کرد.»
ارسال دیدگاه