معاون پرورشی آموزشگاه موفقیان:
اساسیترین هدف تعلیم و تربیت، انسانسازی است
بهارستان (پانا) - معاون پرورشی آموزشگاه موفقیان ناحیه یک بهارستان، اساسیترین هدف تعلیم و تربیت را انسانسازی بیان کرد.
مریم محمدی، معاون پرورشی آموزشگاه موفقیان ناحیه یک بهارستان، در گفتوگو با خبرنگار پانا، درباره نقش والدین و معلمان در پرورش خلاقیت و ابتکار دانشآموزان، بیان کرد: «افرادی که تفکر و خرد را حاکم بر اعمال و افکار خود میدانند و مشکلات را با روشهای ابتکاری حل میکنند، نیاز اصلی جامعه هستند. این افراد با کسانی که فقط از دیگران پیروی میکنند، تفاوت دارند. بنابراین، پرورش انسانهای خلاق یک ضرورت است. والدین نیز در کنار معلمان، نقش مکملی در تعلیم و تربیت دانشآموزان دارند و با افزایش اعتماد به نفس آنها، زمینه را برای بیان و بهکارگیری ایدههای دانشآموزان در زندگی فراهم میکنند.»
وی با اشاره به اهمیت آمادهسازی کودکان از نظر روحی و روانی برای ورود به اجتماع، اظهار داشت: «هدف اصلی آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت افراد سودمند برای زندگی اجتماعی است. برای تحقق این هدف، علاوه بر آموزشهای علمی، باید شخصیت و هویت دانشآموزان را نیز شکل داد تا آنها به افرادی مفید برای جامعه تبدیل شوند. افزایش اعتماد به نفس، مسئولیتپذیری، خلاقیت، قوه ادراک و کنترل خشم از جمله اقدامات مهم در این زمینه است. این کارها باعث میشوند دانشآموزان در آینده به افراد شاخصی تبدیل شده و برای زندگی اجتماعی و چالشهای آن آماده شوند.»
محمدی در رابطه با چگونگی بهکارگیری باورهای دینی در فرآیند تعلیم و تربیت، گفت: «تقویت باورهای دینی در جامعه کنونی یکی از مهمترین وظایف آموزش و پرورش است. معلمان دینی و قرآن و معاونان پرورشی باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند تا دانشآموزان را با دین آشنا سازند. در مرحله اول، بیان نکات جالب و دور از انتظار درباره باورهای دینی و تشویق دانشآموزان بسیار مؤثر است. در مراحل بعدی، میتوان به محدودیتها و بایدونبایدهای دینی نیز اشاره کرد.»
وی درباره مهمترین هدف تعلیم و تربیت افزود: «اساسیترین هدف تعلیم و تربیت، انسانسازی است. ما باید افرادی را پرورش دهیم که واژه انسانیت را در جامعه زنده نگه دارند و شخصیتهایی محکم و با رفتارهای درست و منطقی باشند. این افراد باید ارزشهای انسانی و اسلامی را ارج نهند و به آنها پایبند باشند تا جامعهای مومن و اخلاقی بسازند که زمینهساز ظهور امام عصر (عج) باشد.»
معاون پرورشی آموزشگاه موفقیان در پایان سخنان خود، درباره مهارتهایی که باید در کنار آموزش به دانشآموزان آموخته شود، بیان کرد: «همانطور که از نام آموزش و پرورش برمیآید، علاوه بر آموزشهای درسی، باید به پرورش شخصیت دانشآموزان نیز توجه کرد. مهارتهایی مانند اعتماد به نفس، کنترل خشم و هیجانات، کاهش استرس و اضطراب از جمله موارد مهمی هستند که باید به دانشآموزان آموزش داده شوند. علاوه بر این، مهارتهای فرهنگی و هنری نیز باید تقویت شوند تا خلاقیت و استعداد دانشآموزان در زمینههای مختلف شکوفا شود.»
ارسال دیدگاه