طحان نظیف:
مجلس دوازدهم نسبت به رفع اشکال لایحه عفاف و حجاب اقدام نکرده است
مصوبه افزایش تعطیلات آخر هفته دو ایراد شرعی داشت/ اعلام دلایل رد صلاحیت افراد نیازمند مجوز است
تهران (پانا) - سخنگوی شورای نگهبان نظر این شورا درباره ۹ طرح و لایحه مجلس، ۱۲ اساسنامه دولت و ۲۸ استعلام دیوان عدالت اداری را تشریح کرد.
هادی طحان نظیف در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت اربعین حسینی و شهادت اسماعیل هنیه، اظهار کرد: طرح حمایت از مالکیت صنعتی چندین بار در رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که در ماههای اخیر به تایید شورای نگهبان رسید و خلاف شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
وی افزود: طرح اصلاح قانون مجازات سلاح واجد دو ابهام از جهت استیفای حقوق و مالکیت افراد دانسته شد که انشاءالله در صورت اصلاح توسط مجلس، مجدداً شورای نگهبان اعلام نظر خواهد کرد.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در خرداد ماه توسط شورای نگهبان بررسی شد و مجلس دوازدهم نسبت به رفع اشکالها، اقدام نکرده است.
طحان نظیف اضافه کرد: آخرین مصوبات دریافتی از دولت سیزدهم را در جلسه شورای نگهبان بررسی کردیم که اولین اساسنامه، اساسنامه ملی زمین و مسکن بود که برخلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
وی درباره راهکار جلوگیری از ثبت نام کاندیداهای پوششی در انتخابات، گفت: این موضوع مستلزم بهرهگیری از علم پیشگویی است که ما نداریم. ما از نیات افراد اطلاع نداریم و ممکن است فردی تا آخر بماند یا آنکه با نامزدهای دیگر ائتلاف کند یا بداند که اقبال ندارد و کنارهگیری کند. اگر نمایندگان مجلس قانون را در این باره اصلاح کنند، باید بدانیم راهکار مجلس چیست و بعد درباره آن اعلام نظر کنیم.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره تجربه زودهنگام انتخاباتی گفت: انجام فرآیندهای انتخابات براساس قانون است، در شرایط عادی برگزاری انتخابات مستلزم هماهنگیهایی است که همیشه از ماهها قبل آغاز میشود ولی در شرایط فقدان رئیس جمهوری این هماهنگیها ظرف زمان کوتاهتری انجام شد، مبنای این امر قانون اساسی ماست و این قانون یک قانون مترقی است و به واسطه آن بنبستی در نظام حقوقی ما وجود ندارد. این قانون در اصل ۱۳۱ خود پیشبینیهای لازم را در این جهت داشته است.
وی ادامه داد: علاوهبر این رهبر معظم انقلاب با آن دستوری که در ساعات اول صادر فرمودند هیچ اختلالی در امور کشور رخ نداد؛ لذا با هماهنگیهایی که با وزارت کشور داشتیم انتخابات بهخوبی برگزار شد که جای تقدیر دارد و این امر نشاندهنده قوت، ثبات و استهکام نظام سیاسی ماست.
مبنای تشخیص رجل سیاسی قانون اساسی است
طحان نظیف درباره حمایت از دولت چهاردهم، گفت: ما سعی کردیم با همه دولتها تعامل داشته و همکاری کنیم. ما نسبت به مصوبات مجلس و اساسنامههای دولت هر سوال و نکتهای باشد، نظرات آن را مورد توجه قرار داده و خواهیم داد. همان طور که رهبری فرمودند موفقیت دولت را موفقیت خود و نظام میدانیم. ما در همان ابتدا با رئیسجمهور جلسه خوبی داشتیم و امیدواریم افرادی به عنوان اعضای کابینه معرفی و انتخاب شوند که در راستای تعامل قوا گام بردارند.
وی درباره مصوبه افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: ما نسبت به این مصوبه دو ایراد شرعی گرفتیم و یک ایراد هم هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته است. موضوع الان در اختیار مجلس است و میتوانند آن را اصلاح کنند و به ما ارائه دهند. یکی از ایرادات در خصوص روز تعطیل و دیگری درباره قراردادهای خصوصی افراد است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مولفههای رجل سیاسی از نظر شورای نگهبان گفت: درباره تعیین و تشخیص رجل سیاسی و مذهبی مبنای کار قانون اساسی و مصوبه شورای نگهبان است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در صورت تمایل افراد امکان اعلام دلایل رد صلاحیت فرد وجود دارد؟ تأکید کرد: این کار نیاز به مجوز قانونی دارد.
طحان نظیف درباره بحث سه ساله شدن یا ۷ ساله شدن انتخابات شوراهای شهر و روستا، گفت: بر اساس قانون انتخابات و از سالهای قبل این مصوبه تصویب شده بود که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا با هم برگزار شود.
وی بیان کرد: با توجه به شهادت رئیس جمهور و برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی مصوبهای را به تصویب رساند تا دوره ۴ ساله فعلی شوراها حفظ شود و دوره بعدی را سه ساله کرد تا در پایان دوره ریاست جمهوری، انتخابات شوراها نیز برگزار شود و اگر مجلس بخواهد این وضعیت باز هم تغییر کند، باید یک مصوبه دیگر داشته باشد.
ارسال دیدگاه