پاسخ دولت به سه ادعا و ابهام مطرح‌شده در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

تهران (پانا) - دولت به ادعاهای مطرح شده در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری پاسخ داد.

کد مطلب: ۱۴۸۱۶۰۳
لینک کوتاه کپی شد
پاسخ دولت به سه ادعا و ابهام مطرح‌شده در اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری

بانک مرکزی ادعای یکی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر کاهش اعطای تسهیلات بانکی خصوصا به بنگاه های اقتصادی را رد کرد. در پی طرح ادعای یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره نخست مبنی بر کاهش اعطای تسهیلات بانکی خصوصا به بنگاه های اقتصادی، بانک مرکزی در پاسخ به این نامزد انتخابات پیشِ رو اعلام کرد: حجم تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به طور مستمر افزایشی بوده است. حجم تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی ۳ سال گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده و در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۵ هزار و ۶۴۹ همت تسهیلات توسط شبکه بانکی به بخش‌های مختلف اقتصادی و خانوارها پرداخت شده است.

این بانک در اطلاعیه خود افزود: سهم تسهیلات پرداختی به خانوارها از ۱۳.۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۵.۷ درصد در سال ۱۴۰۱ و ۱۸.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

در پاسخ بانک مرکزی به نامزد انتخابات همچنین آمده است: ۶۰ تا ۶۵ درصد کل تسهیلات پرداختی به سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی اختصاص پیدا کرده است.

دولت

پاسخ به ابهامی درباره وعده ایجاد شغل

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در پاسخ به ابهام مطرح شده توسط یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به کمترین میزان سال‌های اخیر کاهش یافته و وعده تولید یک میلیون شغل در سال نیز محقق شده است.

براساس این گزارش، نرخ بیکاری از ۹.۶ درصد در ابتدای دولت‌ سیزدهم‌ به‌ ۷.۶ درصد در پایان پاییز ١٤٠٢ رسید که کاهش‌ ٢ واحد درصدی داشت.

همچنین اشتغال جمعیت‌ ١٥ سال و بیشتر کشور در پاییز ١٤٠٢ به‌ میزان ٢٤٧٧٥٩١٣ نفر معادل ۳۸.۳ درصد جمعیت‌ فعال بوده است‌ که‌ نسبت‌ به‌ پاییز ١٤٠١، ۰.۶ واحد درصد افزایش‌ یافته‌ است‌.

در این گزارش آمده است، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی‌ نیز از ۱۲.۵ درصد در پاییز ١٤٠١ به‌ ۱۱.۴ درصد در پاییز ١٤٠٢ کاهش‌ یافته‌ است‌ و جمعیت‌ غیرفعال ١٥ ساله‌ و بیشتر در پاییز ١٤٠٢ نسبت‌ به‌ پاییز ١٤٠١، تنها ١٤٥٩٩٩ نفر افزایش‌ یافته‌ (خروج از بازار کار) در حالیکه‌ جمعیت‌ فعال اقتصادی در این‌ بازه ٦١٢٣٤٥ نفر (ورود به‌ بازار کار) افزایش‌ داشته‌ است‌. میزان اشتغال ایجاد شده در این‌ بازه زمانی‌ نیز ٧٠٥٥٠١ نفر بوده است‌.

آمار اشتغال ایجادی کشور از اول سال ١٤٠٢ تا اسفند ماه مبتنی‌ بر اطلاعات سامانه‌ ملی‌ رصد اشتغال، معادل ٩٠٥٧٨٣ نفر است‌ و ایجاد ٤٢٦٩٦٦ اشتغال در مشاغل‌ خانگی‌ از شروع دولت‌ مردمی‌ تا اسفند ماه ١٤٠٢ که رشد بیش‌ از ٥٦٠ درصدی اشتغال ایجاد شده در حوزه مشاغل‌ خانگی‌ نسبت‌ به‌ دو سال پایانی‌ دولت‌ دوازدهم‌ را نشان می‌دهد.

یکی از مهمترین اقدامات دولت در راستای کاهش نرخ بیکاری اختصاص تسهیلات اشتغال زایی بوده است. بر این اساس ٩٧٨٩٧ میلیارد ریال تسهیلات جهت‌ اشتغال زایی‌ از محل‌ تبصره ١٨ در سال ١٤٠١و ۵۷۰.۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی‌ در سال ١٤٠٢ به ٨٣٠٠ واحد تولیدی پرداخت شد.

لازم به ذکر است، میزان تسهیلات قرض الحسنه‌ اشتغال و مشاغل‌ خانگی‌ نیز با افزایش قابل توجهی رو به رو بوده است. در سال ۱۴۰۰ میزان تسهیلات اشتغال ٦١/٨ و مشاغل خانگی ۱.۲ بود. این رقم در سال ۱۴۰۱ به ترتیب به ۲.۲۷۰ و ۱.۲۱ هزار میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ به ترتیب به ٥٧٠/٦ و ٢٦/٨ هزار میلیارد ریال رسید.

پاسخ به ابهام درباره ایجاد مسکن

پایگاه اطلاع رسانی دولت درباره ابهام مطرح شده از زبان یک نامزد انتخابات درباره وعده ساخت مسکن دردولت شهید رئیسی نوشت: فرایند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد فراتر رفته است که تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تکمیل و تحویل متقاضیان شده است. شهید جمهور با عزم و اراده جدی خود ۱۷ جلسه شورای عالی مسکن را در دولت سیزدهم برگزار کرد که برگزاری این تعداد شورای مسکن در دولتهای گذشته بی سابقه است.

فرایند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد فراتر رفته است که تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تکمیل و تحویل متقاضیان شده است.

از دیگر اقدامات انجام شده توسط وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم تامین زمین به مساحت بالغ بر ۴۸ هزار هکتار و به ظرفیت احداث ۱.۹ میلیون واحد مسکونی در مناطق شهری کشور است.

این در حالی است که در مسکن مهر کل زمین های الحاق شده به هشت هزار هکتار رسید که نشان از عملکرد چندین برابری در دولت سیزدهم است.

این اراضی به منظور افزایش عرضه زمین جهت واگذاری به متقاضیان واجد شرایط، از طریق ایجاد شهرها و شهرک‌های جدید، الحاق زمین به شهرها، تغییر کاربری اراضی واقع در محدوده شهرها تامین شده است.

برنامه ریزی برای احداث ۲۷ شهر ساحلی در ۴ استان جنوبی کشور همچنین برای احداث ۲۷ شهر ساحلی در ۴ استان جنوبی کشور با رویکرد ایجاد و توسعه مناطق سکونت– معیشتی دریاپایه برنامه‌ریزی شد که این شهرها در مراحل مختلف از تصویب طرح جامع و تفصیلی در شورای عالی معماری و شهرسازی تا شروع عملیات اجرایی هستند.

برنامه واگذاری انفرادی و گروهی زمین دولتی به متقاضیان واجد شرایط شهری و روستایی نیز به منظور مردمی سازی و واگذاری اجرای بخش قابل توجهی از طرح نهضت ملی مسکن و احداث واحدهای این طرح مطابق با سلیقه و نظر متقاضیان واجد شرایط در مناطق شهری و روستایی(متقاضیان فاقد سابقه مالکیت مسکن، فاقد سابقه استفاده از امکانات دولتی، متاهل و دارای سابقه سکونت در شهر محل تقاضای مسکن) با واگذاری زمین دولتی به صورت انفرادی و یا گروه های چندخانواری به صورت اجاره ۹۹ ساله (قیمت زمین صفر) با اولویت روستاها و شهرهای متوسط و کوچک عملیاتی می گردد.

بنابر این گزارش ساخت مسکن در این اراضی با نظارت شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی و با استفاده از ظرفیت پیمانکاران دارای صلاحیت محلی و تحت مدیریت مستقیم خود مردم ساخته می شوند.

در این برنامه مالکیت اراضی به متقاضیان واگذاری نمی‌شود و در اختیار دولت باقی می ماند و متقاضیان واجد شرایط صرفا حق بهره برداری از این اراضی به صورت اجاره ۹۹ ساله را دارند.

در راستای اجرای این برنامه تاکنون به استعداد ساخت بالغ بر ۴۱۹ هزار واحد مسکونی زمین واگذار شده است. علاوه بر این تاکنون در راستای اجرای ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به استعداد ساخت بالغ بر ۷۴ هزار واحد مسکونی، زمین به متقاضیان واجد شرایط این قانون واگذار شده است.

در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، عملیات ساختمانی حدود ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده بود که در طی ۲.۵ سال گذشته ۱۳۲ هزار واحد از این واحدها عموما با استفاده از منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی تکمیل و به متقاضیان واگذار شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار