زاکانی در میزگرد سیاسی:
امروز نیازمند همگرایی منطقهای و بهرهمندی از ظرفیت بینالمللی هستیم
ایران میتواند محور نقشآفرین در حوزه یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه غرب آسیا و قفقاز باشد
تهران (پانا) - علیرضا زاکانی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه رهبری جدید در عرصه بینالملل باید فراهم شود، گفت: امروز نیازمند همگرایی منطقهای و بهرهمندی از ظرفیتهای بینالمللی هستیم.
علیرضا زاکانی در میزگرد سیاسی در مقابل سه کارشناس سید محمد کاظم سجاد پور استاد تمام روابط بین الملل، ابراهیم متقی استاد تمام علوم سیاسی و فواد ایزدی استاد مطالعات آمریکا برنامه قرار گرفت و به سوالات آنان در حوزه سیاسی پاسخ داد.
در این برنامه سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد تمام روابط بینالملل و حمیدرضا غلامزاده کارشناس روابط بینالملل به عنوان مشاور، زاکانی را همراهی میکنند.
زاکانی در این برنامه اظهار کرد: سیاست خارجی برای ما مهم است به واسطه اینکه انقلاب یک پیام جهانی داشت و به واسطه موقعیت ممتاز فرهنگ اسلامی - ایرانی و موقعیت ویژه جغرافیایی سیاسی کشور و اهمیت منطقه غرب آسیا در جهان که به ما دیکته می کند که این سیاست خارجی را به عنوان یک اولویت اساسی مدنظر داشته باشیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: یادی میکنیم از شهید حاج قاسم سلیمانی که مرد میدان بود و شهید رئیسی و شهید امیر عبداللهیان که مرد نقد کردن این میدان در مسیر دیپلماسی و حرکت بر مسیر مصالح انقلاب و منافع ملی بودند.
زاکانی اظهار کرد: امروز در دانشگاههای آمریکا صدای امریکا از زاویه کرامت انسانی بلند شده است
وی عنوان کرد: جهان در حال گذار است و نظم دوقطبی جهان، نظم نوین جهانی و ایده خاورمیانه بزرگ با شکست مواجه شده است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درخصوص ایده محوری و فعالیت در سطوح پنجگانه گفت: اولویت اول ارتقای کرامت انسانی و سعادت بشری؛ نفی سلطهگری و سلطهپذیری و اولویت دوم نقد کردن موقعیت جغرافیای سیاسی و این موضوع است که ظرفیتها را به گونهای بسیج کنیم که دیگران را به خودمان وابسته کنیم.
زاکانی خاطرنشان کرد: پس از «عملیات طوفان الاقصی» و «وعده صادق» یک صورت تازه و یک اعتبار مضاعفی برای ایران حاصل شده است که اهمیت دارد ایده پیشروانه خود را با یک کنشمندی و تقسیم کار برای دیگران، به بهترین نحو در منطقه و جهان دنبال کنیم و منزلت ایران را در نقطه بالایی تثبیت کنیم.
عناصر سیاست خارجی ما مبتنی بر ایدهمحوری و فعالیت در سطح ۵گانه است
وی با تاکید بر اینکه عناصر سیاست خارجی ما مبتنی بر ایده محوری و فعالیت در سطوح ۵ گانه است، گفت: اولویت سوم ارتباط همسایگی، عمقبخشی محور مقاومت و ایجاد پیوستگی فرهنگی با ملتها است و ما محدودیتی در ارتباط با همسایگان نداریم، حتی با عربستان.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: می توانیم منطقه را از حضور بیگانگان عاری کنیم و ایران میتواند محور نقشآفرین در حوزه یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه غرب آسیا و قفقاز باشد.
زاکانی با اشاره به اینکه اولویت چهارم تعریف چهره جدید از ایران با دیپلماسی عمومی، گردشگری، بهویژه بهرهگیری از ایرانیان خارج از کشور است، اولویت پنجم را هم نقد کردن عمق و نفوذ استراتژیک و اثرگذار با تقویت دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه امروز از طریق پالایشگاههای فراسرزمینی تحریم را به سخره گرفته ایم، یادآورشد: تحریم را باید از خنثی کردن آن شروع کرد و با توانمندی داخلی آن را به سخره گرفت.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: با چین یک پیمان ۱۳ میلیارد یورویی نوشتیم و ۱ میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو قرارداد امضا و ضمانتنامههای بانکی دریافت کردیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: میتوانیم منطقه را از حضور بیگانگان عاری کنیم و ایران میتواند محور نقشآفرین در حوزه یمن، عراق، سوریه، لبنان و منطقه غرب آسیا و قفقاز باشد. زاکانی با بیان اینکه در آینده جهان باید نقش ویژه داشته باشیم، اظهار کرد: ظرفیت و توانمندی های ما مانند ۴۵ سال قبل نیست، بلکه بسیار عظیم است و این را باید قلدرهای بینالمللی بدانند که ملت ایران اهل باج دادن نیست.
وی افزود: ایران، روسیه و چین در یک مثلث متساویالاضلاع نقشی تعیین کننده با شراکت معنادار داشته و آنها به ما نیاز دارند، البته این نیاز از سر کرنش نیست بلکه متقابل است.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نقد کردن توانمندیهای میدان در یک دیپلماسی فعال و اثرگذار برای ما پشتوانههای اساسی ایجاد میکند.
زاکانی اظهار کرد: گام به گام داخل کشور، منطقه و مقاومت و تثبیت او و حرکت در مسیر جهان و جهانی کردن برای ما مهم است و نباید از پارامترهای قدرت خود غفلت کنیم بلکه باید رهبری جدیدی در عرصه بین الملل باید فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه حتی با آمریکا میتوانیم ارتباط برقرار کنیم به شرطی که گذشته را جبران کند، بیان داشت: پیوستگی ما با مقاومت و عدم سقوط سوریه گام اول بود اما حضور اقتصادی ما در سوریه رخ نداد و عملا ترکیه که متعرض سوریه شده است حضور جدیتری دارد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما با قدرتهای بزرگ منطقه و جهان میتوانیم تعامل ویژهای داشته باشیم مثل کاری که ما با چین کردیم و حتی قادر هستیم با دشمنان خودمان روابط جدیدی را از سر عزت رقم بزنیم به گونهای که آنها احساس برتری نکنند.
ارسال دیدگاه